Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii executie mobilier bucatarii

Vizitator

Postări Recomandate

Buna seara, 

Cu siguranta voi posta si poze, probabil de luni voi incepe sa montez.

Pentru domnul @nomikos, legat de montajul picioarelor, ma gandeam ca cele din fata sa le montez cam la 8 cm fata de partea din fata, pentru a avea plinta mai in interior cat sa incapa picioarele bucataresei fara sa dea cu varfurile in plinta, sau este prea in spate?

Va multumesc, 

Cu repect,

Link spre comentariu

Eu pun la 6, si e ok (vorbesc de cota de corp, nu front). In principiu, trebuie sa te fortezi sa bagi varfurile dincolo de planul fronturilor. Daca incerci sa le bagi pe la 6, cazi pe spate chiar. Dar, puneam la un moment dat si la 8, si nu erau probleme.

Dar, de lateral lasa 6.

Link spre comentariu

Va multumesc pentru indrumari, atunci voi lasa la 6 cm picioarele, as mai avea o nedumerire legata de montajul usilor, lucrand in mare parte singur, ma gandeam sa asez panoul lateral langa usa cu un distantier de 1mm intre ele, le aliniez la 1mm de jos si prind balamalele de lateral,(fiind deja prinse de usa, acolo o sa trasez o linie finuta prin centrul caurii de balama pentru o centrare corecta) apoi le demontez astfel am gaurile de prindere gata insemnate.

Cu respect,

Link spre comentariu
Vizitator Marin Costin

Buna ziua,

Dupa vreo 3 intalniri cu "meseriasi" ce fac bucatarii m-am decis ca mai bine mi-o fac singur desi voi face mari sacrificii in privinta timpului. E vorba de o bucatarie de bloc comunist de 2,75 m lungime. Baza de lucru ar fi produsele Blum. Ca design exterior mi-as fi dorit mdf vopsit alb lucios in combinatie cu un blat imitatie lemn (stejar, fag). In cazul in care pot comanda in timp util placile de mdf (pana pe 15 decembrie - tin foarte mult sa fac bucataria pana de Craciun ca o bucurie pentru sotia mea) voi alege in partea de jos sertare Tandembox Antaro cu Blumotion si frezare in loc de manere iar la corpurile suspendate Aventos HF. In cazul 2, in care nu reusesc sa obtin acest mdf, voi alege la sertare Tip On cu Blumotion si probabil un pal melaminat.  Sincer sunt afon dar foarte determinat. Va rog sa-mi spuneti daca ma puteti ajuta cu detaliile de cote.
Sunt convins ca voi face greseli dar mi le asum - mi-am propus sa elimin escrocii din viata mea printre ei incluzand "meseriasii" si mecanicii auto.
Cu stima,
Costin Marin
Editat de Marin Costin
Link spre comentariu

Buna ziua,

Releveu al spatiului, complet si corect, postat aici, e primul pas, obligatoriu.

In releveu sa apara toate cotele din plan, ferestre, h parapet, usi, h usi, grinzi, tevi incalzire, gaz, apa, electrica (prize/intrerupatoare). Sunt exemple date mai sus, in topic.

Atentie ca MDF vopist alb lucios, are 3-4 saptamani termen de livrare. Daca se doreste livrarea in alta localitate, +48 ore. Adica, in MAX 5-7 zile trebuie data comanda.

Link spre comentariu

Va multumesc pentru indrumari, atunci voi lasa la 6 cm picioarele, as mai avea o nedumerire legata de montajul usilor, lucrand in mare parte singur, ma gandeam sa asez panoul lateral langa usa cu un distantier de 1mm intre ele, le aliniez la 1mm de jos si prind balamalele de lateral,(fiind deja prinse de usa, acolo o sa trasez o linie finuta prin centrul caurii de balama pentru o centrare corecta) apoi le demontez astfel am gaurile de prindere gata insemnate.

Cu respect,

Buna seara,

Astazi am ajuns sa sortez piesele si sa le asez pe corpuri, am observat o greseala de cantuire la niste sertare, am cantuit pertea scurta, in loc de cea lunga, se va rezolva cu cant termoadeziv, m-am uitat si la balamameme usilor si am observat ca placuta cu cruce este detasabila de balama, practic usa poti sa o dai jos fara scule, deci pot monta linistit balamalele pe usi apoi le asez langa laterale, prind placuta de laterala apoi declipsez malamaua de placuta, urmand ca la final sa clipsez usa pe corp, foarte ingenioasa balamaua.Am fost si la cumparaturi si am gasit si niste menghine de colt. cam slabute ca si constructie dar daca lucrez cu grija sper sa ma tina pana montez toata mobila, daca lucram in domeniu cumparam varianta putin mai "profi" dar la pret dublu.

In saptamana ce va urma, sper ca in sfarsit sa ma apuc si eu de mobila mea.

Cu stima,

post-250095-0-68336000-1448202364_thumb.jpg

post-250095-0-60204000-1448202561_thumb.jpg

Editat de vali_p
Link spre comentariu

Te chinui aiurea. Ai nevoie de o suprafata plana. Pui placile in picioare, cant la cant, aliniate, eventual cu un ajutor. Sa ai marcat cu cruce, punctul in care gauresti. Burghiu ascutit, dai gaura pana treci prin ambele. Cand bagi surubul confirmator, ai o plaja de corectie de cel putin jumatate de milimetru in toate directiile, ca sa aliniezi "perfect"...

O sa ti se pare greu la inceput, dar, cand te prinzi de manevra, merge brici...

Link spre comentariu

In cazul in care folosesc glisiere tandem sunt suficiente urmatoarele piese:

-Glisiera TANDEM cu BLUMOTION

-Cuplaj pentru glisieraTANDEM ?

Sau mai este necesar si sistemul care face legatura intre cele doua glisiere (stg-dr)?

Va multumesc.

Link spre comentariu

As fi vrut sa mai pot modifica postul de mai sus dar nu se mai poate.

Ce parere aveti despre glisierele SYNCRO Hafele sub sertar cu amortizare si extractie totala?

Sunt ceva mai ieftine decat blum (pentru varianta cu extractie totala) si parca se pot folosi si cu pal de 18mm.

Multumesc.

Link spre comentariu

Am folosit Hafele Moovit. Am sperat sa fie cu mult mai ieftine, dar relativ identice cu Blum.

Am fost profund dezamagit. N-a meritat sa castig diferenta... sunt la ani lumina in urma Blum.

Asta nu inseamna ca cele pomenite mai sus, pot fi tot proaste. Nu stiu. Trebuie sa intelegi ca Hafele este un furnizor, nu un producator. Produc si ei in limite restranse.

Blum in schimb e producator, si isi asuma tot ce face.

Link spre comentariu

Buna seara,

Am inceput in sfarsit sa montez bucataria, ieri am montat placile de gresie dintre corpurile de baza si cele superioare, iar astazi am onceput incet sa montez din corpurile de baza, atasez si cateva poze facute din mers, maine o sa postez mai multe poze.

Cu stima,

post-250095-0-95474600-1448657968_thumb.jpg

post-250095-0-42468000-1448657978_thumb.jpg

post-250095-0-67725500-1448657987_thumb.jpg

post-250095-0-87526900-1448658006_thumb.jpg

Link spre comentariu

Buna seara,

Astazi am mai mesterit la proiectul meu, am inchegat corpurile cu sertare, patru corpuri suspendate, si doua jolly, la un jolly mi-au dat o sina diferita si nu am montat si cosul, luni o sa schimb sina, si dupa cum am promis postez si cateva poze. La glisierele sertarelor nu am bagat toate suruburile, cred ca sunt de ajuns cate am bagat.

Cu stima,

post-250095-0-25608100-1448738582_thumb.jpg

post-250095-0-46629100-1448738593_thumb.jpg

post-250095-0-92713500-1448738610_thumb.jpg

post-250095-0-39740300-1448738630_thumb.jpg

post-250095-0-58437300-1448738916_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări