Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii executie mobilier bucatarii

Vizitator

Postări Recomandate

Buna seara,

Am comandat la Arabesque o foaie de PAL alb pentru polite la un dressing (cu debitare si cantuire cu cant de 0.4 mm). Astazi am luat placile de PAL. Nu mi-a placut cum arata cantul. La atingere pe toata suprafata de simt denivelari, iar la unele capete sunt chiar proeminente. Un capat foarte urat l-au reparat in sensul ca au pus cant pe latura similara, dar celelalte denivelari tot au ramas. Am observat ca folosesc o masina de cantuit FELDER. Nu stiu ce sa spun. Asa o fi peste tot? Sa mai incerc si in alta parte? Regeancy ... ma gandesc?

Cu tot respectul.

Link spre comentariu

Eu lucrez cu Holver. Regency e zero, lucrau infect. Darel știu că au investit destul de mult, după ce am încetat eu să lucrez cu ei.Nu am înțeles de ce ați ales Arabesque. Nu aș lucra cu ei, în veci...

Link spre comentariu

Eu am dat comanda la Darel. Sper sa nu am surprize neplacute, daca stiam de Holver probabil faceam cu ei, acuma faptul este consumat, dar daca e sa am nemultumiri legat de Darel, urmatoarele piese o sa le tai la Holver, mai am de facut niste dulapioare de dormitor, un dessing, o masca la un spatiu tehnic care va deveni si pantofar, inca o mobila de bucatarie la etaj, mai am destul de multe de realizat.

Cu stima,

Link spre comentariu

Buna dimineata,

Eu sunt din Constanta. In afara de Regency, Agroup, Arabesque, nu mai stiu pe nimeni. Sincer, am crezut ca lucreaza toti la acceasi calitate. Am cautat pe internet Holver si am gasit o filiala la Constanta, undeva in zona industriala. Merg si acolo sa vad daca ofera servicii de debitare si cantuire.

Cu tot respectul.

Link spre comentariu

http://www.holver.ro/filiale/filiala_constanta

La ei se lucreaza asa (cel putin aici, in Bucuresti);

Au un fisier excel, pe care il completezi, cu date personale, cote, rotatie, cant, tip pal, tip cant. Il trimiti prin mail, ei iti fac oferta, platesti la banca sau la ei, si totul iti vine acasa, etichetat, elegant.

Eu zic sa dai o fuga pana acolo, sa iti spuna ce si cum... Repet, nu stiu cum e acolo, dar in Bucuresti, calitatea e ireprosabila.

Link spre comentariu

Salut,

Am nevoie de un releveu/schita a spatiului, si cateva detalii despre ce se doreste acolo, in mare. Cum anume se realizeaza un releveu, usor, este explicat in pagina 9, dar exista si exemple ale colegilor in paginile 10, 11...

Mai postez inca odata o imagine de exemplu (se traseaza un contur al peretilor, cu marcarea golurilor, usi, ferestre, precum si eventualele grinzi reprezentate cu linie punctata subtire in plan, cu cotele aferente, inclusiv marcarea inaltimii sub grinda... nu uita de un H total, inaltime totala a camerei);

Posted Image

Si vedem dupa.

Recomand si citirea atenta a topicului, impreuna cu notite. Sunt spuse multe lucruri care pot ajuta...

Link spre comentariu

Buna seara,

Astazi am adus acasa materialul, debitat cantuit si gaurit, dupa parerea mea arata foarte bine, fara denivelari etc, doar ca, canturile palului au muchiile taioase, au un mic grad dar cred ca cu un smirghel foarte fin o sa curat acel grad.

Cu respect.

post-250095-0-73631300-1447262507_thumb.jpg

Editat de vali_p
Link spre comentariu

Buna seara,

Da, am si niste suruburi de fi 8-9, multumesc pentru sfat, as mai avea o intrebare, nu este mai usor sa montez dinainte sinele pentru sertare, pe laterale, ma gandesc ca ar fi mai comod decat sa ma "inghesui" prin corpuri, apoi sa inchei corpurile?ma gandesc sa trasez o linie finuta piesele dintre sertare apoi sa masor 5 milimetri mai sus si sa prind sina, si inca ceva, la prinderea balamalelor pe fronturi, trebuie sa pregauresc sau infiletez direct surubelele, ma gandesc sa nu se umfle materialul.

Cu respect,

Link spre comentariu

Se insurubeaza direct 3.5x16 sau 4x16 la brat pe corp. Fara pregaurire...

La picioare, daca nu sunt alte picioare pe care nu le stiu eu, surubul mare vrea gaura de fi10.

Pentru viteza si eleganta in lucru, se prefera montajul glisierelor si a suportilor de polita din stadiul de placi.

Se pun toate pe categorii, se traseaza toate deodata daca sunt elemente identice, etc. Ca in productie de serie...

Atentie la usi, sa nu cada balamale pe polite, etc., la usile mai inalte.

Atentie ca la corp spalator, traversele (capacele) se monteaza vertical, nu orizontal ca la celelalte corpuri.

La corp cuptor de sub plita, nu se monteaza traversa (capacul) fata, si traversa (capacul) din spate se monteaza vertical.

In felul asta, cand se taie blatul, si se monteaza spalatorul, nu trebuie taiat si din traverse (capace). La fel si la plita.

Caz in care, la usile de la spalator, balamaua nu se mai monteaza la 100mm de sus, ci la ~160, sa treaca in jos de inaltimea traversei (capacului)

Dupa ce se termina inferioarele, se incepe in ordine legarea. Se aliniaza in plan orizontal, vertical, cant la cant, se fixeasa cu niste menghine de mana, si fie se da gaura fi8 si surub cuplare, fie un 3.5 sau 4x35 surub legatura, 2 in fata, si macar unul jos in spate, sus fixandu-se prin traverse de blat, la final...

Se pot monta si glisierele, se traseaza la inceput cu linie unde ar trebui sa vina fronturile, urmand sa se monteze glisierele la un 5-10mm mai sus, ca cota totala.

Link spre comentariu

Va multumesc pentru informatii,

La traverse o sa bag cate doua confirmatoare pentru a impiedica rotirea lor, la corpuri cate doua confirmatoare pe latura cred ca sunt de ajuns.

La corpul spalatorului am un sertar fals, usa este gaurita la 100mm de sus, nu o sa dea un traversa.

Maine o sa incep sa sortez din piese, sunt o groaza, o sa le asez cumva  pe corpuri.

Cu respect,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări