Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii executie mobilier bucatarii

Vizitator

Postări Recomandate

"Corp inferior 90 (cote totale 900x720x550, nu depasim 720-740, nu mai putem monta masina de spalat vase. MSV nu vrea front mai mare de 720-740, fct. de caz).

Unde am steluta, am cant pe o latura. Unde am 2 stelute, am cant pe ambele laturi corespunzatoare cotei. Unde n-am, n-am.

Laterala 702 * x 550 2buc

Baza 900 * x 550 * 1buc (Am pus cand si pe 550, este expus lateral)

Traverse/capac (se monteaza vertical la corp spalator) 864 * x 100 2buc

Spate PFL 897 x 737 1buc (Cumparati-va si montati spatele cu capsator si capse A14, sau pistol pneumatic cu cuie 30. NU mai montati cu suruburi, cuisoare, ciocan si alte balarii. Daca aveti tehnologia si rabdarea, se modifica niste cote, si faceti canal)

Cand montati spatele taiat corect, reglati dulapul in diagonale, cu mare grija.

Fronturi (taiati imaginar corpul in 2 bucati de 450 x 740, si se scad perimetral 1.5 mm, total 3) 737 ** x 447 ** 2buc

Tot timpul, prima cota, de obicei cea mai mare, reprezinta directia fibrei.

Faceti corpurile la interior alb, bej, gri, corespunzator culorii exterioare. Niciodata altceva. La cutii, cant ABS 22x0.4"

La fronturi, ABS 22/2

"Se imparte dimensiunea dulapului in cate fronturi am; 1, 2, 3, etc. Acel/acele fronturi vor avea -1.5mm perimetral din cotele acelor patrulatere rezultate din impartire, adica 3mm din total, pe toate laturile. Este valabil pentru orice front, orice corp. Practic, orice rost al mobilierului va fi de 3mm, oriunde m-as uita."

Imi cer scuze pentru insistenta dar inca nu imi este clar un lucru: dimensiunile fronturilor calculate cu -1.5mm perimetral din cotele patrulaterelor (3mm din lungime si din latime), sunt dimensiunile de taiere a palului peste care se pune cant ABS de 2mm sau sunt dimensiunile cu tot cu acel cant ABS (adica mai scadem inca 2mm perimetral).

Multumesc

Editat de humulin
Link spre comentariu

Nu-ti cere scuze, ca d-aia sunt aici. Mi-e chiar mai simplu sa intrebati voi, si eu sa raspund, punctual...

Daca am un dulap de 600x720x550 adancime, frontal dulapul are 600x720. Usa are 597x717, la final. Adica cantuita. Fara cantul aplicat va avea 593x711, daca am cant de 2, sau 596x716 pentru 0.4 (scad 1mm la asta, 0.8 e ciudat spre imposibil la debitare). Dar nu trebuie sa-ti bati capul, mai nou cei care debiteaza cer cote finale, si au prefrezare pe masina de cant, la grosimea cantului. Adica debiteaza initial in cote finale...

Daca spre exemplu am un dulap cu 3 sertare, de 900x720. Impart pe verticala cei 720, incepand de sus, in; 180+180+360.  Voi avea niste totaluri de (fronturi): 900x180 2 bucati, si 900x360 2 bucati.

Aceste fronturi devin, la final; 897x177 2 bucati, si 897x357 2 bucati. Adica scad pur si simplu 3mm din fiecare latura...

Rezultatul este ca, avand cate 1.5mm in fiecare directie, la alaturare tot mobilierul are 3mm rosturi. Intr-o vreme lucram cu 2mm, acum gasesc mai logic 3. Si am observat ca si Blum are niste cote care considera 3-ul asta.

Zilele astea pun niste desene.

Link spre comentariu

Buna seara, atasez o lista cu piesele de taiat pentru mobila prezentata mai sus, sertarele vor fi din pal de 18, pe inaltimea lateralelor am scazut 27mm ca in catalogul blum , iar in loc de acel pal de 16 de pe laterale voi aplica niste sipculite de 16 prinse finut de jos pentru a inlocui acel pal, seratarele au o adancime de 500, am gasit si un soft de optimizare si ma incadrez in 6 foi de pal si 4 de mdf, si mai ies inca doua corpuri suspendate de 600, plus patru usu de dulap, asta ca sa folosesc tot materialul, la un jolly nu am spate deoarece trebuie sa am acces la prisele pentru cuptor, plita si masina de spalat vase.

O seara placuta si scuze ca ma bag asa in discutie.

Editat de vali_p
Link spre comentariu

Buna seara, atasez o lista cu piesele de taiat pentru mobila prezentata mai sus, sertarele vor fi din pal de 18, pe inaltimea lateralelor am scazut 27mm ca in catalogul blum , iar in loc de acel pal de 16 de pe laterale voi aplica niste sipculite de 16 prinse finut de jos pentru a inlocui acel pal, seratarele au o adancime de 500, am gasit si un soft de optimizare si ma incadrez in 6 foi de pal si 4 de mdf, si mai ies inca doua corpuri suspendate de 600, plus patru usu de dulap, asta ca sa folosesc tot materialul, la un jolly nu am spate deoarece trebuie sa am acces la prisele pentru cuptor, plita si masina de spalat vase.

O seara placuta si scuze ca ma bag asa in discutie.

post-250095-0-00905200-1445750556_thumb.jpg

Link spre comentariu

Buna ziua,

Ce soft de optimizare debitare PAL ati gasit?

Multumesc.

Cu toata stima

Cutting Optimization pro, este valabil doar 60 de zile, am observat ca nu poti salva proiectele, dupa salvare nu mai deschide ce ai salvat, dar in schimb poti printa inainte de salvare, oricum eram doar curios sa vad cate foi de pal i-mi intra, si daca mai ramane rest sa fac ceva piese, si sa evit eventual, ca pentru o piesa sa ma trezesc cu o foaie, avand in vedere ca de unde o sa iau materialul vand doar la foaie.

Cu respect.

post-250095-0-35478500-1445800775_thumb.jpg

Editat de vali_p
Link spre comentariu

Foarte frumoasa mobila, culoarea va ramane cea din imagini, am o intrebare... nu dadea mai bine corpul de desupra cuptorului, sa fie la inaltimea suspendatelor? , sau ai ceva construit in acea zona.

Maine o sa dau o fuga sa comand si eu materialul, astazi mai revizuiesc inca odata masurile, am depistat o greseala in cotele mele, si vreau sa ma asigur ca nu mai sunt altele.

Spor,

Link spre comentariu

Buna ziua,

Multumesc pentru analiza bucatariei.

Nu am nimic construit deasupra corpului cuptorului. Totusi cred ca este mai bine asa. Daca ar fi totul la aceeasi inaltime, ar fi ca un patrat. Parca asa ii mai rupe din uniformitate, ii da o aparenta de mobila de camera de zi. Am cautat sa incadrez frigiderul cu o combinatie de mobila de bucatarie si una de camera de zi.

Am o intrebare. Cand folositi Cutting Optimization Pro, puteti sa setati si grosimea lamei incizorului? Nu stiu cat se pierde prin taiere, banuiesc ca 2 mm.

Cu tot respectul.

Link spre comentariu

post-250095-0-60761900-1446371488_thumb.jpgBuna ziua,

Multumesc pentru analiza bucatariei.

Nu am nimic construit deasupra corpului cuptorului. Totusi cred ca este mai bine asa. Daca ar fi totul la aceeasi inaltime, ar fi ca un patrat. Parca asa ii mai rupe din uniformitate, ii da o aparenta de mobila de camera de zi. Am cautat sa incadrez frigiderul cu o combinatie de mobila de bucatarie si una de camera de zi.

Am o intrebare. Cand folositi Cutting Optimization Pro, puteti sa setati si grosimea lamei incizorului? Nu stiu cat se pierde prin taiere, banuiesc ca 2 mm.

Cu tot respectul.

Am cautat acea optiune, dar se pare ca nu o are, sau nu o gasesc eu, dar, oricum eu doream sa stiu cat imi ramane material plus, sau sa nu patesc cumva ca pentru o traversa de 864x100 sa mai cumpar o foaie de pal, cotele le dau cele finale, gata cantuite, am inteles ca au o prefezare care scade grosimesa cantului.

post-250095-0-47713000-1446370601_thumb.jpgAm instalat un program interesant de pe site-ul celor de la Blum DYNAPLAN se numeste,  interesant, am vazut acolo si varianta de sertar din pal de 18 la care ma gandeam, il fac mai ingust cu 10mm decat golul, mai scurt pe inaltime cu 38mm, 28mm jos 10mm sus, lateralele pe fund de 18, pe adancime mai scurt cu 50mm decat adancimea totala, iar pe fund aplic o bageta pe 16x13mm

Revin cu o pecizare, am vazut ca acolo unde se introduc cotele pentru taiere mai jos este o sectiune unde se pot specifica fetele cantuite cat si grosimea incizorului.

Scuze, am introdus imaginea mai sus, nu ma pricep cu aceste editari, 

Cu stima.

Editat de vali_p
Link spre comentariu

Buna ziua,

Am gasit cum se introduce grosimea lamei incizorului in programul Cutting Optimization Pro: Settings - Technical - Rectangular (2D) - Cut thickness.

Cu tot respectul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări