Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Decupare placa de cablaj

coco243

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• coco243

2

• GeoMar

1

• pannovy

1

Top autori în acest subiect

depinde de dimensiunile placii, grosimea acesteia si din ce e cablajul:sticlotextolit cu minighilotina, foarfeca de tabla, lama de cutit prin zgariere, clasicul traforaj sau bomfaier.pentru textolit, care e casant bomfaier, traforaj sau alta scula de acest gen fierastrau pendular,flex, fierastrau circular etc dar sa aiba dantura ff marunta pentru metal. ai de unde alege....

Link spre comentariu

Cumpără o foarfecă dreaptă pentru tăiat tablă si foloseşte-o la tăiat cablaj.O ghilotină ar fi şi mai bună dar e greu de procurat şi ocupă mult loc.Tăierea prin aşchiere (fierăstrău, freză, disc, etc.) nu îmi place pentru că face mizerie şi zgomot.Sunt mulţumit cu foafeca pentru tăiat tablă.

Link spre comentariu

Eu prefer pînza de bomfaier, apoi finisez cu şmirghel mediu. Dacă sînt cablaje cu decupări ciudate, mai apelez şi la traforaj cu pînză de metal, merge în extrem şi pînză ptr lemn, dar cu pauze dese ptr răcire.

Link spre comentariu

Eu prefer pînza de bomfaier, apoi finisez cu şmirghel mediu. Dacă sînt cablaje cu decupări ciudate, mai apelez şi la traforaj cu pînză de metal, merge în extrem şi pînză ptr lemn, dar cu pauze dese ptr răcire.

Si eu la fel ca tine @zal, de obicei folosesc bomfaierul, folosesc niste panze aduse din Norvegia pe care le tin special pentru cablaje si o panza ma tine destul timp (1-2 ani) daca o folosesc doar la taierea de cablaje.

Pentru diferite forme, ai dreptate, merge super traforajul, panze de metal, sau de lemn in lipsa celor pentru metal. :da

Si pentru finisarea taieturilor, smirghelul, iese ok cu putin efort. :ras:

Link spre comentariu

Mai folosesc traforajul cînd vreau să decupez o parte dintr-un montaj existent, să zicem etajul final dintr-un amplif. Întîi identific traseele utile pe partea cablată, desenez cu o cariocă linia de demarcaţie şi tai pe ea. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări