Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat transf de sudura

subsemnatul2012

Postări Recomandate

Eu asa stiu, ca sant milimetri patrati. Iar pentru fiecare milimetru patrat al electrodului se iau aproximativ 40 de amperi. Ca atare pentru electrozi de 2.5 mm2 rezulta un curent de 100 A, iar pentru 3.25 mm2 un curent de 130 de amperi. Si pe unele pachete de electrozi scrie cam acelasi lucru. Cat despre transformarea diametrului in sectiune...de ce e costisitor? Poate pentru cei care urasc matematica. :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TESSLA

5

• subsemnatul2012

3

• dom_88

1

• gcom61

1

Top autori în acest subiect

Vizitator pisica matache

Am rebobinat secundarul, dar la calculul apreciat (ca nu stiam sectiunea miezului), tensiunea in secundar a iesit dubla. La proba cu un electrod de 3,25 a gaurit instantaneu un cornier laminat, de 60. Am dat tot primarul jos, si am completat aproape 100 de spire in primar (inainte nu se simtea vr-un consum in gol, pe clapmetru), iar in secundar am dat jumatate din ce era inainte.Numai spun de mediane in primar si secundar (patru in primar si doua in secundar). Intrebarea e, DIN CE E MIEZUL? Permaloi? De ce aici reiese chiar constanta de 25? Acum, nici nu pot sa masor in gol curentul din primar, decat cu vr-un mA-metru. .

Probabil ca miezul este intradevar din permalloy;cu ceva ani in urma,mi-a adus cineva sa-i bobinez secundarul,pentru un traf de sudura,caci primarul era deja bobinat,pe un astfel de miez toroidal.Initial,avand in vedere diametrul si sectiunea miezului,foarte mici...am zis ca n-o sa iasa nimic.Dar fiind vorba de seful meu,la vremea respectiva,care a insistat sa incerc,m-am apucat de treaba.A iesit o bijuterie,avand in vedere dimensiunile;n-am mai intalnit de atunci asa ceva.
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Daca intrebarea imi era adresata,nu pot sa dau un raspuns;traful avea deja bobinat primarul,in plus au trecut peste zece ani de atunci...Cu siguranta este cel mai compact si usor traf,la acea putere,intalnit de mine;suda fara probleme ce 3,25.

Link spre comentariu

Eu asa stiu, ca sant milimetri patrati. Iar pentru fiecare milimetru patrat al electrodului se iau aproximativ 40 de amperi. Ca atare pentru electrozi de 2.5 mm2 rezulta un curent de 100 A, iar pentru 3.25 mm2 un curent de 130 de amperi. Si pe unele pachete de electrozi scrie cam acelasi lucru. Cat despre transformarea diametrului in sectiune...de ce e costisitor? Poate pentru cei care urasc matematica. :rade:

Electrozii de 3,25 au diametrul de 3,25mm(mai nou electrozii au diametrul de 3,2mm) iar cei de 2,5 au diametrul de 2,5mm.Pe nici un pachet de electrozi nu am intilnit trecuta sectiunea sirmei electrodului.Domnule nelute 8 cred ca a-ti vrut sa spuneti ca electrozii de 3,25 au diametrul de 3,25mm(cred ca a-ti gresit)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări