zbodeoc Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Valderama, eu aduc in discutie o problema de luciditate, nimic mai mult... :-) Sa fii tu sanatos ca nu putem noi citi schemele... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Ca sa poti intelege zbodeoc am mutat sarcina in catod(de moment ,cistig in tensiune pe catod ca sa vezi...). Oricine poate reproduce aceasta schema(versiunea initiala sau versiunea de moment)extraordinar de simpla. Te rog zbodeoc nu mai bruia acest subiect daca nu ai de spus ceva relevant. Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Cu o alimentare simetrica si o negativare fixa se poate ajunge la simetria PP, catodul fiind in acest caz in punctul de nul al tensiunilor de alimentare (prima schema), interesanta idee a-ti avut d-le valderama Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 "ati avut" Blue, ca mi se rupe inima; daca nu stiu ce zice Maestrul Valderama macar la ortografie sa fiu pe faza... Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Asa o fi, recunosc Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 "ati avut" Blue, ca mi se rupe inima; daca nu stiu ce zice Maestrul Valderama macar la ortografie sa fiu pe faza...Zbodeoc in afara subiectului din nou(off topic), poti merge la CFB download/file.php?id=12573&mode=view tot ai plecat pe acest drum(desigur in alt subiect legat de CFB ,acum-aici NU ne aflam in situatia CFB,acest subiect nu trateaza CFB...) ,am rugat sa nu mai distorsionam(efectiv) subiectul cu referiri off. Interventiile tale zbodeoc de pina acum (aici) nu au legatura cu acest subiect (daca intelegi si fara "Maestrul" tot daca intelegi). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Cu o alimentare simetrica si o negativare fixa se poate ajunge la simetria PP, catodul fiind in acest caz in punctul de nul al tensiunilor de alimentare (prima schema), interesanta idee a-ti avut d-le valderama Simetrie PP in ce sens ? Montajul functioneaza exact ca un SE nu conteaza ca e impartit primarul Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Reamintesc ca semnalul in catod este in faza in raport cu semnal grila-comanda iar semnalul in anod este in antifaza in raport cu semnal grila comanda ,astfel incit tensiunile electrice aplicate celor doua bobine L1-L2 sint egale(aproximativ-intervine usor curent g2) si in opozitie."Priza mediana" a primarului in aceasta situatie poate fi considerata "rezistenta interna" a sursei de 320V , desigur ma refer la schema cu care am deschis subiectul(pagina 1). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Interesanta este reactia pozitiva catod-grila prin infasurarea trafo driver , de asta amplifica mai mult montajul sau in schema cu ambele infasurari in catod amplifica in loc sa fie repetor catodic . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 ...in schema cu ambele infasurari in catod amplifica in loc sa fie repetor catodic .Aici download/file.php?id=12576&mode=view amplifica in tensiune desigur ,din aceste motive am precizat 9Vef intrare si respectiv 168Vef.Am definit ca fiind o situatie inedita in deschiderea subiectului ,de fapt inedit fiind modul in care se raporteaza atacul(grila comanda-catod).Asa se explica "contradictia SE in Push-Pull" din titlu. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Atentie ca in simularea de mai sus reactia pozitiva lipseste , lipsind trafo driver , de asta e nevoie de peste 11Vef la intrare ... se pare ca nimeni nu inteles "micul amanunt" Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Da ,asa apare in simulare lipsa trafo-driver... ,dar si in cazul simulari comportamentul este aproape identic(ideea conteaza=sarcina distribuita-egal cu cistig in tensiune la anod respectiv la catod sau cistig in tensiune iesire pe catod). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Daca lipseste reactia pozitiva se comporta exact ca un SE obisnuit ... adica chiar nu conteaza ca e distribuit primarul intre anod si catod , cum a observat si gabriele , deci care e avantajul ? Poate nu ne-am prins inca Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Nu neaparat intra in discutie avantajul ,intra in discutie situatia inedita=cistigul in tensiune in cele doua cazuri(expuse). Desigur daca schema se copleteaza intr_un fel sau altul se va putea vorbi si de avantaje. Simplu-poftim ,presupun ca am nevoie de un defazor care sa poata asigura tensiune foarte mare Vvv... Sau a mai fost expusa o astfel de situatie/similara/identica(pina acum pe forum in aceasta sectiune) si eu nu am remarcat ?. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 ok , sa zicem ca ar putea fi aplicatii , cu avantaje si dezavantaje fata de schemele obisnuite , nu degeaba nimeni nu a folosit asa ceva ( din cate stiu eu )E interesant in principiu , toata lumea ne gandeam la final audio dupa cum era prezentat , de aici discutiile Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum