Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL84-single ended in "Push-Pull"

Vizitator

Postări Recomandate

O situatie inedidta SE in care pe o sarcina distribuita se realizeaza cistig in tensiune(face parte din "ciclul pentru baieti mari").

Transformatorul de iesire initial PP acum la mediana au fost separate cele doua infasurari primare(L1 ,L2).Asa cum se poate observa exista cistig serios in tensiune pe infasurarile L1 respectiv L2 (3,85W in sarcina de 8Ω la iesire ,dar acum raportul de transformare OT NU este optim=sa lucrat cu ce exista deja...).

post-18717-139829376489_thumb.jpg

post-18717-139829376493_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

7

• THOMAS

7

• zbodeoc

7

• blue

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In conditiile in care L1=L2 asa se intimpla (ma rog, voiam sa zic ca ciar daca si bobina din k e mare). Asta pentru ca semnalul de intrare se aplica intre g1 si k. In cazul asta nu mai apare acea reactie negativa locala. E ca si cind primarul ar fi numai in anod. Pierdem efectul reactiei neative locale din pacate.

Link spre comentariu

Cred ca-i prima data cind vad un interstage in schemele lui Valderama: bine ai venit in secolul trecut! :-) In rest schema mi se pare interesanta dar nu stiu in totalitate (la prima vedere) ce vrea sa zica; daca din 30W consumati din sursa nu scoate 30 W RMS nelimitat aproape ca nu merita mare interes... Valderama, nu te inflacara ca-i o gluma, pentru cine mai are dispozitie pe vremea asta...

Link spre comentariu

misa este o premiera aceasta prezentare chiar daca "din pacate" pierdem efectul de care vorbesti.

Situatia prezentata poate avea si implicatii "ascunse" la prima vedere(credeam ca asupra acestor "implicatii asunse" se va "intui" ceva).

L2(practic-tetroda-pentoda) ar trebui sa fie usor mai mica in raport cu L1 in situatia data(prezentata) dar nu am confectionat de moment un OT-"special"...

zbodeoc trasformatorul interstage va fi eliminat ulterior(stai linistit :rade: ) , acum acest trasformator interstage face act de prezenta pentru a fi usor de inteles.

Cautati pe internet...,daca gasiti ceva identic dau un premiu(secret).

Link spre comentariu

Eu sint de felul meu linistit Valderama; daca pastrezi interstage-ul, totusi, ai face bine sa elimini rezistenta din grila, de asemenea legatura la masa din secundar este optionala, in configuratia aceasta. Io zic sa nu elimini interstage-ul, ca nu-ti aduce decit beneficii, daca-mi dai doua "masline" in schimb iti trimit eu doua interstage-uri, numa' bune acolo...

Link spre comentariu

Lasa ca mai vorbim despre implicatiile ascunse...mai incolo (deocamndata nu comentez nici macar de capacitatile parazite si nici de aplicatia in pp :rade: ). Acum plec sa vad zapada adevarata din munti!

Link spre comentariu

@ misa , Distractie placuta !...................................................................................................................................Multumesc pentru generozitate zbodeoc ,dar in situatia mea nu e cazul... ,probabil ca pot exista situatii in care sa fie cazul.

Link spre comentariu

misa este o premiera aceasta prezentare chiar daca "din pacate" pierdem efectul de care vorbesti.

Situatia prezentata poate avea si implicatii "ascunse" la prima vedere(credeam ca asupra acestor "implicatii asunse" se va "intui" ceva).

L2(practic-tetroda-pentoda) ar trebui sa fie usor mai mica in raport cu L1 in situatia data(prezentata) dar nu am confectionat de moment un OT-"special"...

zbodeoc trasformatorul interstage va fi eliminat ulterior(stai linistit :rade: ) , acum acest trasformator interstage face act de prezenta pentru a fi usor de inteles.

Cautati pe internet...,daca gasiti ceva identic dau un premiu(secret).

Schema inedita,intr-adevar si chiar functioneaza si se pare ca acele "ascunzisuri" sunt chiar audiofile stie dl. ce stie (!!!)

Priviti aici o simulare rapida,sper ca "bate" cu realitatea.Mi-am permis sa nu atac cu un traf ci clasic [R,C] si tot am obtinut rezultate excelente,sper ca dl. nu se supara.Imi fac timp si o sa simulez si un montaj cu traf interstage.

Schema:

Posted Image

Forma si nivelul semnalului la iesire pe 8 ohmi:

Posted Image

Felicitari,intr-adevar ceva inedit.

Link spre comentariu

Interresanta configuratia ....intrefier oricum e necesar ,deci care ar fi "avantajul" fata de o configuratie clasica'??Adica nu e nici una .... :rade: decit o complicatie in plus.....sau poate ....ma isel eu ca de obicei ...oare!?Deci:Mai multa putere NU!o banda extinsa NU!transformator mai usor de realizat(mai ieftin)ì/simplu) NU!Cer niste explicatii ....daca se poate!! daca nu inteleg motivul :wtrqwe

Link spre comentariu

Uite Valderama, cindva cind am fost mai putin treaz ca acuma si nu eram tocmai sigur pe reflexele mele, m-am aplecat putin asupra acestui fisier Excel... poate va foloseste... :rade:Auch! nu-i permisa extensia... bine! atunci un screenshot...post-19106-13982937677_thumb.png

Link spre comentariu

Uite Valderama, cindva cind am fost mai putin treaz ca acuma si nu eram tocmai sigur pe reflexele mele, m-am aplecat putin asupra acestui fisier Excel... poate va foloseste... :rade:Auch! nu-i permisa extensia... bine! atunci un screenshot...[attachment=0]CFB.PNG[/attachment]

Cine -si mai bate capu' cu asa ceva ...apropo icon_jook negru,rosu,rosè sau alb sec/demisec ... :rade:si eu pot sa ma apuc oricind :rade:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări