Vizitator Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 O situatie inedidta SE in care pe o sarcina distribuita se realizeaza cistig in tensiune(face parte din "ciclul pentru baieti mari"). Transformatorul de iesire initial PP acum la mediana au fost separate cele doua infasurari primare(L1 ,L2).Asa cum se poate observa exista cistig serios in tensiune pe infasurarile L1 respectiv L2 (3,85W in sarcina de 8Ω la iesire ,dar acum raportul de transformare OT NU este optim=sa lucrat cu ce exista deja...). Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 In conditiile in care L1=L2 asa se intimpla (ma rog, voiam sa zic ca ciar daca si bobina din k e mare). Asta pentru ca semnalul de intrare se aplica intre g1 si k. In cazul asta nu mai apare acea reactie negativa locala. E ca si cind primarul ar fi numai in anod. Pierdem efectul reactiei neative locale din pacate. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Cred ca-i prima data cind vad un interstage in schemele lui Valderama: bine ai venit in secolul trecut! :-) In rest schema mi se pare interesanta dar nu stiu in totalitate (la prima vedere) ce vrea sa zica; daca din 30W consumati din sursa nu scoate 30 W RMS nelimitat aproape ca nu merita mare interes... Valderama, nu te inflacara ca-i o gluma, pentru cine mai are dispozitie pe vremea asta... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 misa este o premiera aceasta prezentare chiar daca "din pacate" pierdem efectul de care vorbesti. Situatia prezentata poate avea si implicatii "ascunse" la prima vedere(credeam ca asupra acestor "implicatii asunse" se va "intui" ceva). L2(practic-tetroda-pentoda) ar trebui sa fie usor mai mica in raport cu L1 in situatia data(prezentata) dar nu am confectionat de moment un OT-"special"... zbodeoc trasformatorul interstage va fi eliminat ulterior(stai linistit ) , acum acest trasformator interstage face act de prezenta pentru a fi usor de inteles. Cautati pe internet...,daca gasiti ceva identic dau un premiu(secret). Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Eu sint de felul meu linistit Valderama; daca pastrezi interstage-ul, totusi, ai face bine sa elimini rezistenta din grila, de asemenea legatura la masa din secundar este optionala, in configuratia aceasta. Io zic sa nu elimini interstage-ul, ca nu-ti aduce decit beneficii, daca-mi dai doua "masline" in schimb iti trimit eu doua interstage-uri, numa' bune acolo... Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Lasa ca mai vorbim despre implicatiile ascunse...mai incolo (deocamndata nu comentez nici macar de capacitatile parazite si nici de aplicatia in pp ). Acum plec sa vad zapada adevarata din munti! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 @ misa , Distractie placuta !...................................................................................................................................Multumesc pentru generozitate zbodeoc ,dar in situatia mea nu e cazul... ,probabil ca pot exista situatii in care sa fie cazul. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 misa este o premiera aceasta prezentare chiar daca "din pacate" pierdem efectul de care vorbesti. Situatia prezentata poate avea si implicatii "ascunse" la prima vedere(credeam ca asupra acestor "implicatii asunse" se va "intui" ceva). L2(practic-tetroda-pentoda) ar trebui sa fie usor mai mica in raport cu L1 in situatia data(prezentata) dar nu am confectionat de moment un OT-"special"... zbodeoc trasformatorul interstage va fi eliminat ulterior(stai linistit ) , acum acest trasformator interstage face act de prezenta pentru a fi usor de inteles. Cautati pe internet...,daca gasiti ceva identic dau un premiu(secret). Schema inedita,intr-adevar si chiar functioneaza si se pare ca acele "ascunzisuri" sunt chiar audiofile stie dl. ce stie (!!!) Priviti aici o simulare rapida,sper ca "bate" cu realitatea.Mi-am permis sa nu atac cu un traf ci clasic [R,C] si tot am obtinut rezultate excelente,sper ca dl. nu se supara.Imi fac timp si o sa simulez si un montaj cu traf interstage. Schema: Forma si nivelul semnalului la iesire pe 8 ohmi: Felicitari,intr-adevar ceva inedit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 "Bate"-bine.Ceva mai mult in sarcina la iesire 5,55Vef adica 15,7Vvv(sarcina 8Ω asa cum se vede aici download/file.php?id=12522&mode=view ) ,in rest fara comentarii sinteti cu simularea aproape "cui pe cui" (ma bucur nespus ca sesizati si "eventuale implicatii"...). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Si care ar fi implicatiile ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Iata cum intra in limitare acest etaj final(intrarea in limitare apare incepind de la 4,5W). Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Interresanta configuratia ....intrefier oricum e necesar ,deci care ar fi "avantajul" fata de o configuratie clasica'??Adica nu e nici una .... decit o complicatie in plus.....sau poate ....ma isel eu ca de obicei ...oare!?Deci:Mai multa putere NU!o banda extinsa NU!transformator mai usor de realizat(mai ieftin)ì/simplu) NU!Cer niste explicatii ....daca se poate!! daca nu inteleg motivul Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Uite Valderama, cindva cind am fost mai putin treaz ca acuma si nu eram tocmai sigur pe reflexele mele, m-am aplecat putin asupra acestui fisier Excel... poate va foloseste... :rade:Auch! nu-i permisa extensia... bine! atunci un screenshot... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Uite Valderama, cindva cind am fost mai putin treaz ca acuma si nu eram tocmai sigur pe reflexele mele, m-am aplecat putin asupra acestui fisier Excel... poate va foloseste... :rade:Auch! nu-i permisa extensia... bine! atunci un screenshot...[attachment=0]CFB.PNG[/attachment]Cine -si mai bate capu' cu asa ceva ...apropo icon_jook negru,rosu,rosè sau alb sec/demisec ... :rade:si eu pot sa ma apuc oricind Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 @zodeoc , download/file.php?id=12573&mode=view Nu are legatura cu acest subiect(poate o sa intelegi de ce...),unde apare aici CFB ?! ,ma mir ca uneori nu puteti "citi" o schema atit de simpla. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum