Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

China versus Japan

Vizitator andreimihai3

Postări Recomandate

Vizitator andreimihai3

http://postimage.org/image/3ppzi8ycb/

http://postimage.org/image/4fdd8co9x/

http://postimage.org/image/4zaiyzhdp/

Ambele surse 19V/4.7A, laptop. Diferente similare sunt si in cazul becurilor economice de firma care au mai mult de 2T, 2-3C si un miez:)). E de remarcat aici C-ul de 450V, supradimensionat ca tensiune, cat si spark gaps pentru supratensiuni accidentale. Despre filtre stim cu totii, chinezul pune doar daca i-au ramas in plus...

Ar merge un topic cu poze "funny", dar patitii nu cred c-ar rade. Mi-a crapat o sursa 12V/3A de Asus EeePC 1000H, tocmai T-ul de comutatie, capsula fiind imprastiata prin carcasa. Noroc ca erau 12V si nu vreo tensiune stupida, alde 9.5 sau 22V.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

2

• nickrvl

2

• Spitfire

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

Nu ma pot abtine, am tot vazut lucruri proaste Chinezesti si am fost la un moment dat "mustruluit" si chiar ma convins ca (scuzati) Chinezii fac si lucruri bune, cica de fapt noi aducem de la ei lucruri proaste fiind ieftine, ma rog, insa va rog sa-mi aratati lucruri Japoneze proaste....

Link spre comentariu

insa va rog sa-mi aratati lucruri Japoneze proaste....

Oho, belşug...de exemplu radioreceptorul "Sony 8000W" fabricat in Japonia in anii `80-alimentarea de 230V este "plimbata" pe cablajul imprimat sub forma a doua trasee-scopul-sa servească de antenă, pentru a lua ochii clientului la magazin, "supersensitive radio"-cică :bataie ...risti sa te electrocutezi mortal la un radio alminteri, alimentat cu 6V(!), apoi casetofoane walkman "Sony DD"-direct drive din părţi, fiindcă are curea, başca un disc de frictiune cauciucat, cureaua o mai schimbi, dar cand se impietreste si se crapa garnitura de cauciuc de pe discul ala, kaput! ...sau alt jaf japonez, un deck Onkyo(brand audiofil...), cand trebuie sa-i schimbi cureaua, e necesar sa-l farami complet, plus un manunchi incredibil de fire, juri ca-i pe cablaj conventional, nu imprimat!
Link spre comentariu

japonezii sunt cunoscuti pt a face lucruri de calitate pt ca la ei se lucreaza de mult in sistem robotizat, evitand asa erorile umane, cat despre chinezi sunt de acord cu ideea ca lucreaza in fct de bani.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Intradevar ,japonezii produc acum robotizat .Am prins televizoare Sony facute in anii '70 care nu au beneficiat de robotizare,dar totusi erau de o calitate excelenta ,functionau bine in anii '90 (toate). De ce?Insularii ,fata de 'fratii' lor de pe continent ,au constiinta lucrului bine facut. Si stiu ce fac,nu numai copiaza...de fapt si ei au copiat,da' prin anii '50-'60 (ca dupa razboi au constatat ca bobul de orez nu se poate imparti,sa toata familia masa si au plecat prin lume). Dupa ce s-au intors ,au inceput sa 'importe' ingineri,savanti dar numai daca realizarile acestora erau relevante. Si cu finantare mascata de la fosti lor inamici ,s-au ridicat.Oricum ,regulile dupa care traiesc japonezii nu le permit sa scoata pe piata produse de calitate indoielnica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări