Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptare lant drujba la flex

c_anicai

Postări Recomandate

• 3 ani mai târziu...

Mda, atunci priveste cu atentie poza ce am pus`o, informatia ceruta am incercuit`o cu rosu.

In caz de probleme de lizibilitate se vor folosi ochelarii.

post-199767-0-95302400-1507448214_thumb.jpg

Grig! ... :rade:

De, experienta isi spune cuvintul...

Link spre comentariu

Merita sa ai o masinuta mica de ascutit.Eventual merita sa faci un dispozitiv de ascutit cu un Dremel.Va spun din experienta insa ca lanturile de le cumparam ca piese de schimb se uzeaza presto,fata de cele originale.Desi au ambalajul marcat ca original,adica cu sigla producatorului s.a.

Link spre comentariu

Niciodată nu vei găsi o piesă de schimb sau consumabilă cu calitățile identice ale originalului. Asta fiindcă ce se montează în fabrică este sortat cu strictețe, toleranță minimă. Ce e destinat ca piesă de schimb, e ce a rămas după sortare, parametri mai slabi.....

Referitor la ascuțirea lanțului, tot pila și mâna antrenată e soluția, polizoare dedicate se găsesc și-s ieftine, dar polizarea consumă mult din lanț la fiecare ascuțire, iar lanțul deși este ascuțit perfect de fiecare dată, va dura mult mai puțin....

Când ascuți cu mâna, simți cât de mult iei din metal, cu polizorul e mai greu de apreciat cât metal îndepărtezi....ideal ar fi un roboțel care să ascută automat lanțul, deci să aibă un avans perfect controlat la piatră....

Link spre comentariu

Depinde de polizor, la alea de plastic, da ai probleme, la alea facute bine, complect metalice iei fix cit trebuie.

Unghiurile si dimensiunea dintelui doar cu alea se pot reface dupa citeva ascutiri la mina.

Problema la noi nu este furnizorul de piese de schimb, este pina la urma clientul, el vrea ce este mai ieftin prin urmare

comerciantul se conformeaza.

Atit de bine se conformeaza ca aduce si produse de marca la calitate inferioara sau pur si simplu rebranduite ( asta spusa in mod elegant) incit

profitul sa fie maxim.

Va recomand cu incredere masina asta:

http://drujbe-stihl.ro/Masina-ascutit-lant-motoferastrau-Hecht-9230

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Am vazut posesori de drujbe, care ascuteau lantul, cu pila rotunda. Cu masina de ascutit, treaba sa face mult mai repede,comparativ cu pila. Ascutind lantul cu pila,nu prea risti sa intri prea adinc cu piatra. Parerea mea.

Link spre comentariu

Niciodată nu vei găsi o piesă de schimb sau consumabilă cu calitățile identice ale originalului. Asta fiindcă ce se montează în fabrică este sortat cu strictețe, toleranță minimă. Ce e destinat ca piesă de schimb, e ce a rămas după sortare, parametri mai slabi.....

Referitor la ascuțirea lanțului, tot pila și mâna antrenată e soluția, polizoare dedicate se găsesc și-s ieftine, dar polizarea consumă mult din lanț la fiecare ascuțire, iar lanțul deși este ascuțit perfect de fiecare dată, va dura mult mai puțin....

Când ascuți cu mâna, simți cât de mult iei din metal, cu polizorul e mai greu de apreciat cât metal îndepărtezi....ideal ar fi un roboțel care să ascută automat lanțul, deci să aibă un avans perfect controlat la piatră....

Like!
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări