goguboeru Postat Aprilie 25, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Am rezolvat toate problemele si de azi sunt in posesia unui strung CQ9318 cel din Cehia. Are motor DC de 400W si absolut toate rotile dintate din metal. Am deschis un topic cu numele lui si am pus acolo si cateva poze exterioare. sper sa am timp maine sa il desfac si la electronica sa pot pune poze.Intentionez sa ii confectionez o lineta mobila, niste limitatoare de cursa electrice, poate un alt regulator de turatie mai zdravan ce sa permita comutarea in sarcina stanga /dreapta, bineinteles reglajele mecanice necesare ,nici macar nu am avut timp sa il sterg de ulei.O sa pun toata povestea acolo.Oricum multumesc tuturor celor ce m-au ajutat sa ma decid Link spre comentariu
Vizitator szmeu Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Buna ziua,Ca sa nu deschid un nou topic pe aceeasi tema am sa postez aici, sper sa nu se supere nimeni.Ma confrunt cu o situatie asemanatoare cu cea prin care a trecut a colegul goguboeru si anume de a cumpara un strung mic pentru hobby, am rasfoit forumul pentru a gasi un raspuns dar sincer nu reusesc sa ma hotaresc si de aceea am nevoie de sfatul domniilor voastre fiindca am vazut cateva persoane pe forum care chiar ar putea sa ma sfatuiasca.Intrebarea este ce sa cumpar?1. strung nou CQ9318, modelul pentru care a optat si colegul goguboeru (costurile din ce am vazut ajung undeva la 2000 lei cumparata pe PF cu tot cu transport inclus)2. strung reconditionat hobbymat MD65 (cost undeva la 1400 lei cu tot cu transport inclus, adica ma duc eu dupa el :)Vreau sa intru in randul "strungarilor" de apartament pentru ca s-a intamplat de mai multe ori sa am nevoie de piese mici prelucrate la strung, este mai greu pentru mine sa apelez la o persoana care are un astfel de utilaj deoarece e mai greu cu deplasarea si in zona la mine nu stiu pe nimeni, asa daca as avea nevoie de o piese as putea sa mi-o confectionez singur, bineinteles nu vorbesc de lucruri complicate fiindca experienta mea la strung = zero, dar sunt dispus sa invat si imi place sa mesteresc.De exemplu acum lucrez la o masina mica de gaurit cablaje, am motorasul cu axul de 4 mm si mandrina Proxon cu filet interior M8 si pas 0,75 si am nevoie de piesa ca sa pot monta mandrina pe motoras.La strungul hobbymat persoana de la care pot sa cumpar nu are decat rotile dintate pentru filete metrice, nu si withworth, ceea ce pentru moment nu reprezinta o problema, ambele variante se pare ca au cam aceleasi accesorii, oferta de la CQ9318 fiind totusi mai completa dar bineinteles si mai scumpa, iar banii nu ma dau afara din casa. Daca cineva poate sa ma sfatuiasca il rog sa o faca.Va multumesc! Link spre comentariu
radu cnc Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Am o intrebare pt. domnul goguboeru, in Bucuresti ce preturi se practica pentru o ora de strungarie si frezorie.Sunt foarte curios cum nu reusiti sa rezolvati probleme simple ca orasul are potential mare cred eu, si cred ca sunt foarte multe utilaje, si ce strungari sunt aceia care nu vor sa realizeze 4 amarate de bucse la care nu lucrau mai mult de 10 minute. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum