goguboeru Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Buna ziua. Doresc sa intru si eu in rindul “strungarilor “ de apartament prin achizitionarea unui mic strung. Am luat hotarirea asta deoarece am avut nevoie sa fac citeva (9) bucsi mici ,5mm ext si 2.5 interior, (pentru Bismarck). Iar toti “DOMNII “ strungari contactati au zis :NUUUU ,daca aveati 500 -1000 de bucati da ,altfel… Asa ca voi deveni cit de curind cu ajutorul dvs .posesorul unui strung . In bugetul meu se incadreaza urmatoarele : http://www.dmitaliasrl.com/it/Scheda_pr ... Edison.php acesta are un motor de 600 Wati ,bineinteles regulator electronic si distanta intre virfuri 350 si costa 610 E ,cu linete incluse si ceva accesorii cu 30% reduse. http://www.uni-max.ro/strung-pentru-met ... 18-mini/d/ acesta are motorul de 250 Wati si aici nu scrie distanta intre virfuri ci lungimea de strunjire de 210 mm fara linete incluse dar cu 2 virfuri fixe si unul rotativ si costa 456 Euro la care se mai adauga 144 RON transportul pina acasa la mine In rest din cite am vazut eu sunt cam la fel la filete si aceleasi roti din plastic la lantul cinematic. Acum , primul il primeste firma din Italia in 60 -70 de zile si il aduc eu cu ajutorul prietenilor in tara ,al doilea in 2 saptamini si ajunge in fata usii. Eu sunt de formatie electronist (strungar si frezor am fost 4 ani in liceu la atelier) asa ca nu ar fi greu sa ii schimb la cel de al doilea motorul si sa ii atasez un regulator de el ,dar parca as inclina spre primul. La ce vreau sa il folosesc ? La modelism in special si vreau sa ii confectionez /achizitionez ceea ce trebuie ca sa ii pot face rotile dintate pe care le are din plastic din metal, deci cap divizor si celelalte.Si dupa aceea sa imi repar sau reconditionez sculele electrice ce le posed. Si bineinteles sa fac bucsi si alte maruntisuri pentru colegii modelisti ce se lovesc de acest NUUUU .. Nu pot sa achizitionez ceva SH sau sa reconditionez ca ma lovesc de acelasi NUU cind solicit sa se confectioneze vre-o piesa sau preturi astronomice nejustificate. In concluzie orice sfat sau informatie este asteptat cu nerabdare deja miine sau poimine ar trebui sa primesc mail de la cehi cu italienii mai e timp. Multumesc pentru timpul Dvs Link spre comentariu
mihaighe Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Poti lua in seama si asta: http://www.bernardo.at/index.php?id=62& ... on_id=3219 Fa o intrebare cu privire la termenii de livrare. Link spre comentariu
goguboeru Postat Ianuarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Multumesc dar nu . In primul rind are doar 25 de Kg ,cele de mai sus au 45 ,iar ce ma deranjeaza la el cel mai mult este ca nu are 2 manivele pe sanie ,deplasarea longitudinala a saniei se face din manivela asezata in CAPUL surubului de avans longitudinal automat .E tare incomod sa lucrezi asa.Oricum multumesc mult de ajutor. Link spre comentariu
daredan Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Buna seara! Eu am la strung un motor de 360W si am prelucrat diametre si de 120mm in fonta/fier. Pentru modelism nu aveti nevoie de un motor extraordinar de puternic tinand cont ca prelucrati in mare parte metale moi si diametre relativ mici.Nu cunosc nici unul din strungurile mentionate de dumneavoastra si nu pot da nici un sfatin privinta lor. Pot doar sa va fac cunoscut ca sunt cateva strungulete de vanzare pe un site de licitatii neaos la preturi apropiate si mai mici decat bugetul dumneavoastra. Daca sunteti din Bucuresti si vreti sa va faceti cele 9 bucsi, va pot ajuta eu cu cea mai mare placere (daca nu vreti sa asteptati 60 de zile in situatia cand luati strungul din Italia). Link spre comentariu
goguboeru Postat Ianuarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Buna seara si mai intii multumesc pentru raspuns.Am cautat pe ocazii si nu am gasit decit acel Valeo la 630E . Si la cam aceeiasi bani parca as vrea o scula noua pe care sa o reglez si sa o rodez singur. Sincer as vrea sa aleg dintre cele doua sau o varianta care sa includa un produs nou.Informatia cu puterea motorului Dvs . este foarte importanta pentru mine.Pe mine ma intereseaza o comparatie facuta de cineva care intelege mai bine decit mine ceea ce este scris in datele tehnice.Si DA sunt din Bucuresti. Si NU o sa am rabdare ,ca un modelist ce se respecta si am sa imi fac singur bucsile,oricum oferta dumneavoastra va face cinste domnule.Multumesc pentru timpul dumneavoastra. Link spre comentariu
daredan Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Buna ziua. Multumesc pentru apreciere. V-as fi ajutat cu toata placerea pentru ca inteleg situatia, si eu mi-am luat strung din acelasi motiv: nu am gasit cine sa-mi faca o piesa. Binenteles ca visam de mult sa am un strung, dar asta a fost factorul decisiv.Primul strung postat de dumneavoastra (cel din Italia) este o varianta mai buna decat cel de-al doilea. Desi in principiu sunt asemanatoare doar ca cel italian este mai lung (deci poate prelucra piese mai lungi) si are motorul mai puternic, au cam aceeasi constructie. Daca considerati ca pe viitor o sa lucrati si piese mai maricele, atunci cu siguranta merita cumparat cel din Italia. Insa daca va limitati doar la uzul ocazional si personal, cel gasit in Romania isi va face treaba cu prisosinta. O necunoscuta este pana la urma si calitatea lor. Daca cel italian este fabricat in Italia, atunci merita in defavoarea celui din Romania care cel mai probabil (99%) este made in China cu bunele si mai ales relele lui. Probabil la acesta din urma ati avea mult mai mult de rodat si mult mai multi nervi consumati pana sa-l folositi corespunzator. Link spre comentariu
cnc77hobby Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 SalutareParerea mea este ca ambele strunguri au la baza modelul Einhell care se gaseste si la noi (Brico,Hornbach,etc) si daca tot doresti sa-ti iei un strung, mai bine mai pui ceva peste si iti iei ceva corespunzator.Cel din Italia nu are nici o treaba cu made in Italy, iar din cate am inteles eu, nu are nici un fel de accesoriu inclus, se vand separat, si dincolo de smecheria ca este vopsit frumos , este aceiasi chinezarie pe care o vand mai toti, doar ca poarta alt nume. Sculele facute in Italia, chiar si cele de banc, costa mii de euro, restul e pacaleala.Incearca daca bugetul iti permite , sa alegi ceva din oferta Bernardo, sau mergi pe la Rocast , ca fac reduceri substantiale uneori si poate gasesti ceva bun, si acesti producatori le fac in China, dar au o cu totul alta calitate pt ca au fabricile lor. Mergi si te uita la un Einhell , apoi mergi la Rocast si te uita la Optimum si pe urma mai vorbim, Bernardo este chiar cu o treapta mai sus, dar nu stiu unde poti sa le vezi. Fara suparare , este doar parerea mea.Succesuri ;) Link spre comentariu
andreigradu Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Eu am cumparat recent un strung Quantum D250x550 de la Rocast. E lucrat foarte frumos ( ingrijit ). L-am luat la oferta 2600lei pret cu tot cu tva. Si eu va recomand sa mergeti pana la Rocast ( www.rocast.ro ) Sunt in zona pietei Obor. Langa Aversa. Au si versiunea mai mica Quantum D180x250 care e la pret intreg acum 519 euro +tva. http://www.rocast.ro/cataloage/cataloag ... 202009.pdf ( pag 9 si 10 ) si in alt catalog la pag 151 si 152 http://www.rocast.ro/cataloage/OptimumRO_2008.pdf Strungurile sunt fara accesorii, includ ceva minimal, cu care poti incepe treaba. E specificat in catalog ce includ. Mergeti si discutati, poate mai au ceva stocuri prin Europa si prindeti un pret redus, cum am gasit eu. Ofertele se actualizeaza lunar. Exista si strunguri PROMA www.proma.ro Link spre comentariu
en Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Am cautat pe ocazii si nu am gasit decit acel Valeo la 630E . Si la cam aceeiasi bani parca as vrea o scula noua pe care sa o reglez si sa o rodez singur. Sincer as vrea sa aleg dintre cele doua sau o varianta care sa includa un produs nou...Nu cred ca trebuie sa te feresti de strungurile de banc folosite.Daca strungul a fost bine intretinut si este de calitate, se merita sa-l cumperi, dupa o verificare minutioasa.Mi-aduc aminte de vestitul "clopot al lui Gauss" in care se arata ca frecventa defectiunilor la o masina unealta, este mai mare la inceput, dupa care urmeaza o perioada de stabilizare, urmand ca ele sa fie din nou mai mari in perioada de uzura pronuntata a masinii. Si in general, strungurile de banc, nu sunt asa de muncite ca cele mari care lucreaza in trei schimburi sau au lucrat in conditii grele. Link spre comentariu
andreigradu Postat Ianuarie 29, 2012 Partajează Postat Ianuarie 29, 2012 Cautand aiurea pe net am mai gasit o firma care vinde strunguri . http://www.smart-trade.ro http://www.smart-trade.ro/sites/smart-t ... WABECO.pdf - catalog WABECO Germania http://www.smart-trade.ro/sites/smart-t ... ERLINE.pdf - catalog SHERLINE USA http://www.smart-trade.ro/sites/smart-t ... 20TECO.pdf - catalog TECO Cehia este un producator in a caror strunguri si freze se regasesc componente TOS si care a reusit perfectul echilibru intre pret si caitate. Link spre comentariu
goguboeru Postat Februarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2012 Buna ziua. revin cam tarziu deoarece probleme de sanatate m-au tinut departe de net.Amandoua strungurile sunt Made in China. Amandoua au si roti dintate din plastic.Cel "italian "costa cu tva fara transport 610 E si vine ....candva intre 60 -70 zilesi nici asta nu e sigur. (Si DA are ca accesorii incluse amandoua linetele). Asa ca am fost nevoit sa renunt la cel "italian".Cel "cehesc" costa 456 E cu tva plus 144 RON transport pina in fata usii , se poate achita aici in Romania ca cehii au deschis cont si transferul din contul tau in al lor costa 4 Ron .Fac expeditii in fiecare vineri asa ca poate sosi repede.Eu mai intirzii un pic livrarea deoarece vreau sa il iau pe firma (se achizitioneaza fara TVA daca nu se revinde)si mai sunt niste hirtoage de facut.Si de folosit o sa il folosesc pt modelism (eu si prietenii) deci uz casnic . Ca prim lucru intentionez sa ii schimb rotile dintate din plastic .Nu intentionam sa dau mai mult de 2500 pe un strung ,acceptasem pretul celui "italian" doar pt ca era mai mare si avea motorul de 600 W.Dar dupa cum spune daredan se poate si cu o putere mai mica Deci am ramas pe CQ9318 Mini si cu niste bani in buzunar.Accesoriile maşinii sunt constituite din universal cu 3 bacuri, vârf rotitor, 2 vârfuri fixe, roata amovibilă (?), 3 chei imbus.Con MK3 la universal si MK2 la papusa mobila.Si il asteapta multe modificari(imbunatatiri) deja am gasit o gramada pentru el. Cred ca in afara de piese pt Bismarck si alte machete ,o sa lucreze mai mult pentru el insusi Multumesc tuturor de ajutor Link spre comentariu
daredan Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Va astept cu poze si cu impresii! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 ...roata amovibilă (?)...Este probabil o inventie a traducatorului, care nu se pricepe niciodata la domeniul in care este folosit. Eu banuiesc ca ar putea fi vorba, despre plansaiba cu bacuri independente, care se poate monta in locul universalului. Link spre comentariu
goguboeru Postat Februarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2012 De abia astept sa termin cu formalitatile pt a putea fi RERegistrat pentru a putea face importuri pe firma ,ca sa fac plata .Oricum daca nu termin in max 3 saptamini il iau pe persoana fizica si gata...Si da, o sa urmeze poze si detalii la tot ce voi face pentru un PIF corect si eventualele(sigurele)imbunatatiri.Referitor la "roata amovibila" eu cred ca trebuie sa fie vorba de roata /rotile ce trebuiesc schimbate intr-o anumita ordine pt diferite filete. Si plansaiba aceea este foarte necesara, reprezinta si ea unul dintre SDV-urile pe care intentionez sa le am. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 ..."roata amovibila" eu cred ca trebuie sa fie vorba de roata /rotile ce trebuiesc schimbate intr-o anumita ordine pt diferite filete...Acelea sunt roti dintate (gear wheels) de schimb - usor de tradus chiar si pentru un nestiutor. Dar este posibil sa fie si asa, desi acestea intra mai multe in componenta unui strung. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum