Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cnc TXT

ionutb71

Postări Recomandate

va salutinainte de toate vreau sa multumesc comunitatii cnc de pe forum pentru informatiile gasite aici.mi-a fost greu sa aleg in ce fel va arata jucaria mea,din multitudinea de oferte.inainte sa ma apuc de treaba am citit de doua ori tot ce s-a scris aici pe acest subiect.avand o placa de textolit ceausist,nici eu nu mai stiu de unde,de 1200/700/25 am zis sa incerc sa-mi fac mana pe el.mie mi s-a parut destul de solid si prima proba a fost prelucrarea unei gauri filetate,apoi am infiletat un surub de 8 si am tras cat am putut cu cheie tubulara incercand sa rup filetul.nu am reusit.

post-48590-139829375938_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutb71

16

• znecula

1

• pirvuti

1

• Arise

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am optat pentru cadru de otel sudat din lipsa banilor.nu as mai face-o niciodata.cel putin nu sudat ci asamblat mecanic.pe x,sine nsk tas30:pe y thk hsr20r:pe z arbori si rulmenti lineari de 20.suruburi cu bile,chinezesti, pe toate axele(momentan astept inca doua piulite cu bile)pentru y si z.

post-48590-139829375959_thumb.jpg

Link spre comentariu

motoare 3nm de hi end pentru x si y,pentru z urmeaza sa-l cumpar 1,85nm tot de acolo.controler chinezesc pe 5axe cu tb 6560,initial am optat pentru 4 axe(una folosita slave)dar apoi am luat cu 5 sa mai fie una acolo pt orice eventualitate.oricum in timp vreau sa schimb pe altceva.

post-48590-139829375981_thumb.jpg

Link spre comentariu

vrand sa o vad putin miscandu-se,am confectionat repede niste cuplaje din topor.pe x se misca ok,lin si fara zgomote.numai in momentele cand motoarele nu se rotesc,din cand in cand, apare un sfarait pe care nu pot sa-l iau din setarile controlerului.am incercat in toate modurile posibile.curios ca la proba in gol ,numai ele si controlerul totul era in regula nu scoteau niciun zgomot.setarile sunt :curent 75%,decay 100%,microstep 1/2.

post-48590-139829376042_thumb.jpg

Link spre comentariu

despre rezistenta in timp...ce sa zic.sper ca va rezista.suruburile de la imbinarile la 90 de grade sunt de 70mm si vor venii dublate de coltare de otel.momentan e foarte"stransa",sa vedem in timp.

post-48590-139829376076_thumb.jpg

Link spre comentariu

pana aici am ajuns.este prima mea lucrare de acest fel.ce am invatat despre textolit,ca nu merge gaurit decat pe freza sau cnc.trasare,PUNCTARE si gaurire pe masina de gaurit cu coloana nu a dat rezultate.uitasem,pe fundul fiecarui lamaj exista o saiba plata elastica.orice sugestii sunt binevenite.

Link spre comentariu

Arată prea bine. Estetic nu mă omor după textolitul ăla, dar e o chestie ce ține strict de estetic.

aceiasi pare! la suruburi cu bile, sine hiwin, mergea un aluminiu :-)nu am observat bine dar motoarele sunt prinse pe o tabla?
Link spre comentariu

am avut un buget relativ redus(la care oricum am intervenit cu recalculari)si am avut de ales intre aluminiu cu suruburi trapez si arbori sau ce aveam pe acasa si suruburi cu bile cu sine profilate.oricum daca as fi pus aluminiu as fi folosit peste 20 grosime care e foarte scump.am ales textolitul de 25 pt ca il aveam si aveti dreptate e al dracului de urat in poze.in realitate arata mai placut si va garantez ca si foarte bun pt aplicatia asta.este relativ greu,dur si se preteaza asamblarilor mecanice.nu zic ca un aluminiu de calitate nu era mai bun.de acum incolo oricand o pot trece pe aluminiu,dar macar stiu ce am de facut si la ce probleme sa ma astept,mi-am "facut mana" pe textolit.da,motoarele sunt prinse pe tabla de 3mm.atata timp cat se alineaza perfect nu vad o problema in faza in care ma aflu.fiind prima masina interesul cel mare e sa functioneze corect,partea de estetica o las pt viitor.momentan vreau un c..r de tanc,care sa functioneze.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

sunt in faza conectarii limitatorilor de capat si intampin probleme pe axa x unde am doua motoarex si A-slave x.totul e bine pana-i dau sa faca home.prima data, pe axa x pleca numai motorul x ,cel A ramanea pe loc.apoi am setat home switch la A acelasi limitator de pe x,pe aceiasi pini si la x si la A(Altii nu mai am sunt ocupati cu y,z si e stop).problema e ca acum ,in configuratia asta,A nu se mai opreste .cum procedez?ce setari tb sa fac pt a functiona?trebuie sa mai pun un limitator si pe A?pe asta unde il conectez,lace pini?si daca o sa fac asa nu cred ca o sa-i pot regla sa declanseze ambi in acelasi timp si atunci... .limitatorii sunt conectati pe normal-inchis.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări