Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Driver Tom McWire

Vizitator bogdanalex

Postări Recomandate

Vizitator bogdanalex

Va salut.A realizat cineva driver-ul facut de Tom McWire pe Instructables ?Eu l-am facut...merge... dar ma intrebam cat curent pot "trage" din el. Daca cineva l-a pus in practica as fi interesat sa-mi spuna si mie cu ce motoare a mers ok.Eventual daca cineva stie cum as putea calcula ce curent pot trece prin el ar fi si asta de mare ajutor.Schema este foarte simpla si arata cam asa :

cnc driver.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Margean

2

• rony2006

1

• flocin

1

• Arise

1

Top autori în acest subiect

salut!tu ce mosfeturi si ce "bec" ai folosit?lampa are rol de regulator de curent(si limitator de curent)curentul este in functie de puterea lampii si rezistenta motorului ,la o tensiune data.lampa trebuie sa fie la o tensiune egala sau mai mare decat tensiunea de alimentaretranzistoarele trebuie de asemenea sa suporte acest curent!se gasesc si lampi auto la 24v-sa nu folosesti becuri mai mari de 60w ca incalci normele europene! :rade: serios exista o groza de circuite integrate specializate pentru driver mpp si au si micropasi!

Link spre comentariu
Vizitator bogdanalex

salut!tu ce mosfeturi si ce "bec" ai folosit?lampa are rol de regulator de curent(si limitator de curent)curentul este in functie de puterea lampii si rezistenta motorului ,la o tensiune data.lampa trebuie sa fie la o tensiune egala sau mai mare decat tensiunea de alimentaretranzistoarele trebuie de asemenea sa suporte acest curent!se gasesc si lampi auto la 24v-sa nu folosesti becuri mai mari de 60w ca incalci normele europene! :rade: serios exista o groza de circuite integrate specializate pentru driver mpp si au si micropasi!

Salut!Am folosit lampi la 12V - 10W ( stopuri auto )Ideea este ca as vrea un driver la care sa nu fiu nevoit sa programez PIC-uri pt ca NU STIU. Asta era un driver cu ic-uri logice care ma scuteau de programare.Pe de alta parte mi-as dori un driver cu limitare de cursa si eventual spindle control. Dar nu prea stiu unde sa caut scheme simple cu asa ceva, si care sa aiba si piesele rezonabil de usor de gasit si ca pret.
Link spre comentariu

E un tip de vinde programatoare clone pickit2 pe forum la sectiunea de vanzari. Presupun ca e destul de simplu sa programezi cip-ul, daca legaturile electronice/cablajele sunt floare la ureche pentru tine.

Link spre comentariu

Curentul care poate fi "tras" din controller ,depinde de ce mosfeturi ai folosit, spre exemplu un IRLZ44N te lasa undeva la 6A cu radiator pe el ,si la 8A cu radiator si racire fortata.Problema ta este cum vei regla curentul pentru motoare pentru ca in schema nu ai nimic de acest gen.Poate din exterior cu LM317(1A), LM350(3A) sau LM338(5A), dar in cazul asta te va costa mai mult decat cu L297 si 74HC08, care are si reglare curent incorporat in controller(il gasesti pe site-ul meu la download).Sau daca vrei pentru bipolare ,foloseste TB6560 (am atasat o schema)Nici unul dintre cele doua nu foloseste microcontroller (PIC)[attachment=0]Controller tb6560.rar[/attachment]

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator bogdanalex

Problema ta este cum vei regla curentul pentru motoare pentru ca in schema nu ai nimic de acest gen.Poate din exterior cu LM317(1A), LM350(3A) sau LM338(5A), dar in cazul asta te va costa mai mult decat cu L297 si 74HC08

Redeschid acest topic :freaza: ok, aici m-ai depasit. Cum adica cum voi regla curentul? Eu stiam ca limitarea, cum ai spus si tu initial, este data de tranzistoarele folosite iar in cazul meu am " MOSFET N-CH 100V 12A TO-220AB " ...care sunt niste mosfeturi destul de "destepte" zic eu ( si care au costat ceva banuti la adelaida )Interesante schemele tale si simplu de realizat. Limitatoare de cursa nu folosesti, sau optoizolatoare pt separarea galvanica a interfetei paralel de restul circuitului?
Link spre comentariu

M-ai inteles gresit , limita de curent pe care o poate scoate controller-ul este data de mosfet-uri ( sa zicem 12A), dar daca ai motoare de 3A, cum limitezi curentul de pe controller ,in asa fel incat sa nu se duca 12A in motor, si sa iasa fum. La controllerul de pe siteul meu cel cu L297 pe placa se gaseste un semireglabil pentru limitarea curentului , reglarea se citeste pe Vref.La TB6560 reglarea curentului se face prin combinatia a doua switch-uri TQ2 TQ1 Current Ratio L L 100% L H 75% H L 50% H H 20% (weak excitation)La controller-ul pe care vrei sa il construiesti nu se gaseste nimic de acest gen . Sper ca am explicat in asa fel incat sa intelegi ce vreau sa spun.

Link spre comentariu
Vizitator bogdanalex

acum am inteles. :da se facea totusi o limitare si la circuitul asta cumva insa tre sa recitesc documentatia si nu cred ca se merita. intr-adevar e mult mai ok cum spui tu, cu semireglabil.din nefericire motoarele mele desi par destul de "voinice" nu reusesc sa gasesc date despre ele pe nicaieri. au fost luate tot de pe niste masini industriale si desi au serie si model, pe net nu am gasit curentul maxim suportat de ele si in concluzie nu prea stiu cat sa le dau .

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator bogdanalex

Ok, maine incep constructia driverelor postate de Margean. Thnx allot!!!!Am reusit cu greu sa aflu cateva chestii despre motoarele pe care le am, care sunt OEM si nu prea se stie mare lucru despre ele pe net. Iata ce am gasit :Astrosyn - Shinkoh communication industry co. ltdtype: 23PM - C1095.4 V/phase1.5 A/phase1.8 deg/step6 fireLungime - 80mmdiametru - 55mmdiametru ax - 6mmAsta inseamna ca trebuie alimentate cu maxim 5.4V la 1.5A ? Sau ce inseamna " per faza " ? Problema e ca nu stiu cate faze are...probabil 2.Driverele alea de pe mymillcnc merg half-step si full-step ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări