Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema doina sigma

Vizitator bogdan horga

Postări Recomandate

e adevarat,gu50.sunt pe toate drumurile la 15lei bucata,in schimb de unde socluri?nu mai are nimeni,iar o lampa fara soclu e ca femeia fara barbat,indiferent cat s-ar chinuii si s-ar minti tot nu merge.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

8

• amper

6

• ALEKS

3

• Ovidanie

3

Top autori în acest subiect

Nu mai deschid alt topic, este vorba tot de o Doina Sigma.

Am o Sigma completa si una din care am doar sasiul, transformatorul de iesire si lampile EL34. Vreau sa o fac stereo, iar pentru asta m-am gandit sa asez lampile ca in schita. Lampile EL am de gand sa le pun in locul condensatorilor de pe margine, iar langa cele 3 ECC-uri mai pun 3. Cablajul Am de gand sa-l refac mai compact cu piese de dimensiuni mai mici. Ambele canale vreau sa le alimentez cu acelasi transformator. Ce credeti, este realizabil?

Posted Image

Link spre comentariu

trebuie sa pui alt traf de alimentare,dimensionat pentru consumul celor doua canale

de acord cu dumneavoastra , dar am inteles ca un singur traf pe alimentare ar aparea diafonie sau ceva de genul asta ... :jytuiyu ori nu am inteles eu bine ....
Link spre comentariu
Vizitator viobio

trebuie sa pui alt traf de alimentare,dimensionat pentru consumul celor doua canale

de acord cu dumneavoastra , dar am inteles ca un singur traf pe alimentare ar aparea diafonie sau ceva de genul asta ... :jytuiyu ori nu am inteles eu bine ....
daca ai loc in carcasa si doua trafuri de alimentare cu atit mai bineo sugestie ,incearca sa lasi putin teoria,o sa ajungi sa nu ai raspunduri la toate intrebarilealtceva,trafurile din sigma/delta/doina sunt mediocre nu sunt trafuri de hi-fi,merg destul de liniar intre 100hz..12khz banda hi-fi este 20hz..20khz ,in toata aceasta banda traful si amplificatorul trebuie sa fie perfect liniar,asa ca dece sa ne batem capul cu diafonia caind avem trafuri mediocre?! :nas: chiar daca le rebobinezi tot nu o sa fie perfecte,tola acea este la fel de medriocaaceste amplificatoare au fost proiectate pentru a fi bune la toate ,au fost utilizate in aplicatii unde nu se cere mare fidelitatedaca vrei sa faci o scula adevarata cumpara doua trafuri dedicate pentru hi-fi ,poti gasi la Hammondproblema este ca o sa te dezamageasca pretul ,doua trafuri costa 1100 lei ,de 40w putere modelul 1640H http://www.hammondmfg.com/1608.htm
Link spre comentariu

Scumpe transformatoarele de iesire!Din ce am mai citit pe net, intradevar transformatoarele sunt de calitate slaba, dar in general lumea e multumita de sunet. La transformatorul de alimentare care ar fi partea subdimensionata pentru a fi utilizat la doua canale? Ma gandesc ca pentru EL-uri sa fac redresare cu punte redresoare. Pozitionarea lampilor in schema este acceptabila?

Link spre comentariu

... La transformatorul de alimentare care ar fi partea subdimensionata pentru a fi utilizat la doua canale?...

Un user cu vasta experienta(in tuburi electronice)

va explicat ca un singur trafo-in() este nepotrivit(nu se asigura consumul celor doua canale "comasate" pe un singur sasiu- utilizind doar un singur transformator intrare...) ,dar dumneavoastra doriti explicatii suplimentare ?!(nu sinteti multumit de raspunsul/indrumarea primit/a...).

Incerc o explicatie suplimentara(pentru un singur transformator de intrare in cazul dat/dorit)...,asadar "partea supra-dimensionata fiind data de "modelul tuburilor finale" si "comasare" pentru transformatorul de intrare(intr_un singur-exemplar-) pe care doriti sa_l utilizati.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Scumpe transformatoarele de iesire!Din ce am mai citit pe net, intradevar transformatoarele sunt de calitate slaba, dar in general lumea e multumita de sunet. La transformatorul de alimentare care ar fi partea subdimensionata pentru a fi utilizat la doua canale? Ma gandesc ca pentru EL-uri sa fac redresare cu punte redresoare. Pozitionarea lampilor in schema este acceptabila?

fara suparare nu o sa reusesti sa faci NIMIC!!nu intelegi nici lucruri elementare,care tin si de logicatrebuie dublat curentul pentru alimentarea anodicatrebuie dublat curentul pentru alimentarea filamentelor ,in functie de ce tuburi folosestidaca nu reusesti sa faci acest calcul ,roaga pe cineva sa ti construieasca amplificatorul sau cumpara unu gata facutscuza tonul dar trebuia sa postezi la incepatori!!!eu ma retrag din acest topic pentru ca este pierdere de timpde ce vrei sa redresezi filamentele la EL34??
Link spre comentariu

Nu ma supar, iar observatiile sunt binevenite pt ca nu am de gand sa bag niste bani intr-un proiect care e mort dinainte. Nu pentru filamente doream sa fac redresare, doream sa fac redresare dubla alternanta pentru tensiunea de 470V (dupa parerea mea, suficient pt 4 lampi). Multumesc pt timpul acordat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări