Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema doina sigma

Vizitator bogdan horga

Postări Recomandate

• Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

8

• amper

6

• ALEKS

3

• Ovidanie

3

Top autori în acest subiect

ca idee; avind in vedere faptul ca mai multi dintre noi avem cite o sigma defecta, propun celor interesati de reparatia acestora, sa faca poze de detaliu , a amplificatoarelor. in acest fel putem sa ne dam seama de amplasarea anumitor piese din componenta statiilor( corector, alimentari, traf de iesire, etc).

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Daca se poate masura si sectiunea la trafo de iesire si de alimentare, cel mai simplu se constata ce marime de tola e, de exemplu E20, si se masoara numai inaltimea pachetului de tole. Variantele la schema sint de fapt variante de realizare cu diverse componente, ce au avut pe stoc in acel moment la fabrica. De exemplu, in loc de semireglabil de 50k au pus de 100k si tot asa.

Link spre comentariu

Daca se poate masura si sectiunea la trafo de iesire si de alimentare

Nu am statia fizic,doar schema.

P.S.

Am gasit o poza cu ea,poate va ajuta la determinarea dimensiunilor,luand ca reper dimensiunea tuburilor.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator Mishu79

Salut.

Sper ca in saptamanile ce urmeaza sa fiu posesorul unei statii SIGMA 50W.

Cu ea vine si schema si manualul din cate am inteles

din ce am vazut mai sus, poza este identica, schema insa un pic diferita (probabil asezarea in pagina, sau alimentarea)

Singurul lucru care ma intarzie este lipsa uneia dintre cele 2 lampi EL34 din final

Daca cineva poseda una in plus si este dispus sa se desparta de ea, rog PM...

...si daca va mai trebuie schema aia nu ezitati sa ma stresati pe mail ([email protected]), ca am cam inceput sa uit :rade:

Link spre comentariu

Schema de DELTA nu am vazut niciodata! Sunt foarte curios de circuitul de reverberatie si de circuitul de tremolo. In rest nu ma intereseaza schema fiindca e foarte similara cu orice schema cu defazor si EL34 / 6P3C.Ma indoiesc amarnic de cei 50VA ai acestei statii de amplificare. Si pe a mea pe spate zice tot 50VA dar banuiesc ca are maxim 35VA cu 6P3C si probabil in jur de (40-45)VA cu indulgenta cu EL34.Oricum cred ca sunt similare schemele la toate amplificatoarele de instrument produse la "Uzinele Doina". De asemenea mai sunt curios de o istorie a acestei fabrici de scule audio de instrument.ALEKS

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Poate cineva sa ma ajute cu schema de la "doina "sigma" in final cu 2 el-34?Multumesc.[/quoteasta easta e schema

schema ALPHA SI CONCERT

statia cu tremolo este Concert cu el 84

am reparat cel putin 15,ale unor prieteni care cinta la chitara pe ele,cel mai mult ma impresionat difuzorol de banda larga de la concert ,se aude dumnezeieste si pe muzica si pe chitara,este romanesc de 12w/5ohmi.o licenta philips din timpul razboiului

merita sa puneti mina pe asa ceva au traful de iesire facut bine

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Daca se poate masura si sectiunea la trafo de iesire si de alimentare

Nu am statia fizic,doar schema.

P.S.

Am gasit o poza cu ea,poate va ajuta la determinarea dimensiunilor,luand ca reper dimensiunea tuburilor.

asta e statia ALPHA SIGMA
Link spre comentariu

am si eu doua asemenea amplificatoare

poza este de la alpha,

doina sigma si alpha au aceleasi scheme numai ca sigma are carcasa din tabla si finalele arau puse vertical,la alpha finalele sunt montate orizontal

Am 4 buc??i de Alfa Super în dulap ?i e invers: la Alfa ?i Delta l?mpile finale stau vertical ?i la Sigma orizontal (a mai existat una cu masca de plastic alb ?i EL34 orizontale, pe care nu am mai g?sit-o nic?ieri).

...statia cu tremolo este Concert cu el 84

De amintit c? Delta are vibrato ?i reverb.

...au traful de iesire facut bine

Asta e discutabil.

Link spre comentariu

Corect! Delta are vibrato si reverberatie. Una din ele nu stiu care ca nu am investigat inca, e cu arc. Cealalta e prin modificarea tensiunii de negativare parca. Un fel de woo-woo-woo-woo.Delta e chiar interesanta, arata si ceva mai interesant, plus ca e mare, mare si grea.ALEKS

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări