Vizitator Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Salutare,Problema mea e urmatoarea;A achizitionat cu niste ani in urma, toata electronica necesara constructiei unei incinte subwoofer activ.Vorbim de: kit 2xTDA7294 punte/radiator, kit filtru activ subwoofer, trafo toroidal 400W/2x24V, kit redresor/filtraj punte 25A, conzi 2x10000uF, etc.Pentru ca nu doresc sa irosesc banii cheltuiti, voi continua cu proiectul, in masura timpului...Am rugamintea sa-mi recomandati difuzor cu un raport calitate pret foarte bun, 8ohm cu diam. de 8"/10"/12" (voi folosi doua, pentru ca amp-ul cere sarcina de 16ohm), pretabil bass-reflex, cu fisa completa...Multumesc anticipat!P.S. Va rog, nu-mi tineti teorii despre amplificator. A fost testat in toate felurile, ii cunosc capacitatea pe deplin... Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Ce zici de asta? Se incadreaza in cerinte? http://www.dexon.cz/data/popisy/02045.pdf Eu pentru ampliful ala , foloseam 2 difuri de 8 , mai mult decat suficient, cum ar fii asta> http://stereo-lab.de/media/docs/datenbl ... erp_v2.pdf Sta bine pe partea de bas, cel putin pentru cerintele mele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Am facut o simulare interesanta cu 2xUsher 8133 http://www.loudspeakershop.eu/image.php?main=images/foto/8133_786_4e2d57c6ac290.jpg&watermark=watermark.png Midwoofer 210mm, 8 Ohm Parameters measured by us using CLIO measurement system Voice coil & magnet parameters Power handling Pe 80 W Reference efficiency @ 2.83 V / 1 m 90.0 dB/2.83V/m Nominal impedance 8 ohm Voice coil resistance Re 5.80 ohm Voice coil diameter 38.0 mm Voice coil height 16.0 mm Voice coil inductance Le 0.73 mH Max linear excursion Xmax (+/-) 5 mm Magnet height 20 mm Magnet diameter 120 mm Thiele-Small parameters Resonance frequency fs 26.4 Hz Equivalent volume Vas 79.50 dm3 Total quality Qts 0.23 Electrical quality Qes 0.24 Mechanical quality Qms 4.26 Effective piston area Sd 214 cm2 Mechanical compliance Cms 1.2 mm/N Moving mass Mms 29.14 g Mechanical resistance Rms 1.14 kg/s Bl product 10.7 N/A EBP (Efficiency Bandwidth Product) criteria helpful to choose sealed or bass-reflex enclosure for 8133 EBP=110 - suggested enclosure: bass-reflex Volum incinta 36L Frecventa acord 46Hz Tuburi diam. 65mm/ lungime 210mm x 2buc Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Din Usherul ala se poate scoate mai mult decat iese din parametrii publicati de producator. Am masurat eu parametrii si sunt mai buni decat cei publicati. Daca vrei parametrii masurati de mine sa-mi spui. Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Ca sa nu mai deschid alt topic , o sa intreb aici.Am o nelamurire in legatura cu incintele isobarice.Am vazut ca difuzoarele se monteaza , ca aici.Acum intrebarea mea este? Nu e tot una daca montez 2 difuzoare in linie , pe acelasi panou si inversez firele? Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 NU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 M-ai lamurit.Spune si de ce daca tot e nu de asta mare . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 As incerca si eu una, dar habar n-am cum... are cineva ceva informatii solide? Un link, ceva... ? @Ahegyes; Daca ai masurat alti parametri, chiar te rog sa mi-i dai, sunt curios cum se modifica rezultatul pe care l-am obtinut cu cei din internet... Multumesc! Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 De asta am intrebat , ca am si eu nelamuriri in privinta incintelor isobarice.Sa scriu ce zice vtp intr-un articol din revista tehnium , poate e de folos .Primul patent privind acest tip de incinta a fost obtinut in 1934 de Andre d Alton , urmat de un alt patent pentru incinte band-pass cu deschideri fata sau spate ale rezonatoarelor.Dupa republicarea in nr. 6-88 a metodologiei de lucru apartinand lui Augris si Santens , acest tip de incinte a inceput sa fie in atentia constructorilor amatori sau a profesionistilor , odata cu ideea de a obtine un raspuns bun la frecventele joase , fara a avea nevoie de o incinta cu un volum foarte mare.Acest deziderat este posibil datorita lui Harry Olson , care in anii 50 a dezvoltat conceptul inacrcarii izobarice.Incinta izobarica nu este un tip de incinta , ci un tip de incarcare a traductoarelor de joasa frecventa , care lucreaza fata in fata sau cuplate printr-un volum inchis ,mic, legate in antifaza , pentru a se deplasa in acelasi sens.Frecventa de acord a incintei se mentine la aceasi valoare ca in cazul unui singur woofer , dar volumul incintei se reduce la jumatate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Revista/almanah, ce numar, ce an? Link spre comentariu
baga Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Frecventa de acord a incintei se mentine la aceasi valoare ca in cazul unui singur woofer , dar volumul incintei se reduce la jumatate..Si eficienta scade cu 3 decibeli fata de incinta cu un singur difuzor Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 usherul ala nu are basul si performantele care trebuie pt a fi incadrat la subwofer nu erau aia prosti sa scrie midwofer pe ceva care poate mai mult Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Revista tehnium 2 iunie 2006 nr. 361.Doar atat spune despre incintele izobarice . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 usherul ala nu are basul si performantele care trebuie pt a fi incadrat la subwofer nu erau aia prosti sa scrie midwofer pe ceva care poate mai multAm testat amplificatorul in cauza, pe doua incinte standfloors bi-amp, cu cate doua difuzoare de 8" pe bass. Am scos strapul din conector, care leaga mediile/inaltele de joase, am inseriat joasele celor doua incinte, le-am legat la amp. si am inceput testul. Eu unul am ramas stupefiat de rezultat. Am descoperit un bass interesant... precis, puternic, curat, fara sa fie un huiet ingrozitor, asemanator imbecilitatilor alora de subwoofere, care umfla cocalareste spectrul joaselor. D-asta inclin pentru difuzoare de dimensiuni medii. E o prejudecata, sa zicem... s-ar putea sa gresesc in teorie, dar, practica mi-a dovedit altceva. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 nu stiu ce experimente ai facut tu si in ce conditii (controlate sau pur subiective)eu ziceam de acele ushere,pe care intamplator le am acasa si nu vorbesc din 'poze'in parametrii nu se 'vede' ce distorsiuni are in zona 20-80hz in cutia X,nici cat de bine se comporta la putere mai mare la frecv f joase(zgomote parazite,controlul cursei,thd) si nici cat de grav(sau nu) suna la evaluarea urechiometrica (si personal,nu as lega difuri de bas in serie in aceeasi cutie) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum