Vizitator cristi_ Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Buna ziua,Locuiesc la etajul 1 intr-un bloc pe Stefan cel Mare si sub apartamentul meu , pe o suprafata de aproximativ 30 mp se afla o camera electrica, de la care doar Enel are cheia.Pe usa camerei scrie "T3204", iar administratorul blocului mi-a zis ca acolo ar fi un transformator, dar mai multe nu stie.De la Enel nu am reusit sa obtin niciun raspuns relativ la ce exact se afla acolo (mi s-a spus doar ca daca scrie "Txxxx" pe usa, atunci e un transformator), desi am vazut intr-o zi o echipa Enel plecand de la locatie. Am facut o cerere de informatii la ei, dar nu stiu daca voi primi raspuns.Din anumite surse de pe net am inteles ca ar fi un transformator foarte mic folosit pentru iluminarea la subsol (?!), insa nu stiu de ce ar fi nevoie de o camera asa mare pentru asta, plus ca se aude un mic "bazait" de acolo, de aceea ma gandesc ca e ceva mai mare.Am un copil mic si in special de aceea ma intereseaza care ar fi riscul de radiatii electromagnetice sau de alt fel.Ma poate ajuta cineva cu informatii despre acest tip de locatie sau cu o modalitate de masurare a radiatiilor (am sunat la cateva firme care comercializeaza echipamente de masura, dar fara succes). Sau poate cunoaste cineva vreo persoana de la Enel ?! :DMultumesc frumos. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 ma intereseaza care ar fi riscul de radiatii electromagnetice sau de alt fel.Este traful coborator de la 10KV la 230V X 3 care alimenteaza apartamentele din blocul Dvs...Nu produce nici un fel de "radiatii", nici un biofizician n-a demonstrat pana in prezent ca un camp magnetic variabil, avand frecventa de 50Hz, ar dauna cu ceva vreunui organism...Daca aveati acolo un betatron sau un aparat Roentgen era alta treaba...numai ca asemenea echipamente nu se instaleaza aiurea, prin apartamente de bloc. Chiar si un simplu cabinet de radiografii stomatologice are nevoie de autorizare speciala si trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a functiona. Link spre comentariu
Vizitator cristi_ Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Multumesc pentru raspuns. Cand m-am interesat despre subiectul asta, am vazut ca exista si legislatie cu referire la efectele campului electromagnetic asupra organismului. Am citit despre asta aici - http://www.acero.ro/ORDIN_nr1193-2006.pdf sau aici - http://www.acero.ro/HG_1136_2006.pdf Nu am inteles insa exact in ce situatii se aplica (probabil numai la tensiuni foarte mari) si de aceea am postat aici. Inteleg asadar ca pot sta linistit Multumesc inca odata. Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Fiti linistit. In afara de eventuala scadere a semnalului la telefonul mobil (asta daca se afla chiar sub dumneavoastra ) nu are cu ce sa afecteze. Cunosc persoane care au muncit zeci de ani langa astfel de trafuri (chiar mai mari, sau in statii de 110kV) si nu au patit nimic. E drept ca vreo doi au chelit. Dar pe la 60 de ani Link spre comentariu
walldemar Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Un camp magnetic alternativ puternic modifica deflexia la TV si monitoare CRT Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 ma intereseaza care ar fi riscul de radiatii electromagnetice sau de alt fel.Este traful coborator de la 10KV la 230V X 3 care alimenteaza apartamentele din blocul Dvs...Nu cred ca mai este vre`o linie de 10Kvac intr`un oras mare.Mai repede 20Kvac .Grig Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 Bine ar fi...din pacate in Bucuresti, majoritatea blocurilor sunt alimentate cu 10KV, exista rar si cu 20 KV, cateva in sectorul 2, alte cateva in sectorul 3(zona Sala Palatului), niciunul in sectorul 1, cateva in sectoarele 4(zona Toporasi/Brancoveanu), probabil cateva in sec. 5 si 6. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Super tare!Asta chiar e o noutate pentru mine!Tot de la Electrica stiam ca nu mai au decit linii de 20Kvacsi ca au eliminat si pe cele de 6Kvac.Ne`am mai lovit de ceva industriale de 1Kvac dar niciodata de 10Kvac.Grig Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Pai cand s-a apucat electrica sa schimbe transformatoarele astea,care alimenteaza blocurile?Raspuns: niciodata. Deci tensiunile au ramas cele vechi Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Intr-adevar, trafurile pt. blocurile de locuinta se schimba numai cand se defecteaza iremediabil.Pt. trecerea la alimentarea cu 20KV nu e de ajuns doar schimbarea trafului, trebuie schimbat si cablul existent acum, care nu rezista la 20 KV., deci investitii majore, deocamdata prohibitive. Link spre comentariu
C.D. Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Traful de la ENEL este bine ecranat cu tabla din otel deoarece este racit cu ulei. Scaparile electromagnetice sunt minime. Liniile de inalta tensiune sunt periculoase daca locuiesti in apropierea lor.La bloc mai sunt periculoase (mai ales pentru copii), releele GSM instalate pe blocuri, si in locuinta este foarte bine sa evitati routerele wi-fi pentru internet, instalati-va routere cu cablu UTP ca sunt cele mai sigure d.p.d.v. al radiatiilor electromagnetice. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum