Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Re-compilare cod-sursa "Controller audio" cu PIC16F628A

fratello

Postări Recomandate

Aici : http://elforum.info/viewtopic.php?f=35&t=29786&start=810 un prieten a postat montajul realizat (fizic) de el ; vedeti in josul paginii. Este un controler audio, cu PIC 16F628A. Schema originala este aici : http://radiokot.ru/circuit/audio/filter/04/

Este disponibil si codul-sursa; conform indicatiilor de pe siteul rusesc, am modificat direct in hex (in "Data") limba de afisare a comenzilor. Rezultatele sunt corespunzatoare !

Dar... poate cineva compila sursa de mai jos, in care am modificat mesajul de "intampinare" ? In loc de "SUPER NASTIA" -care habar n-am ce inseamna !- am scris "AUDIO CONTROLLER". Cred (!) ca programul este scris in HighTech PIC C ; nu m-am descurcat sa obtin hexul, asa ca apelez la ajutorul vostru ! Multumesc anticipat !

cod_sursa.txt

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

6

• albasete

3

• cristian_cbg

2

• MatyC

2

Top autori în acest subiect

Nu am acces la nici un compiler acum, da' uitandu-ma prin cod nu gasesc nicaieri definitia (implementarea) functiei

void hd44_out (unsigned char y);
Poate mai lipsesc si altele, eu doar la asta m-am uitat.
Link spre comentariu

Din cate am putut vedea, ati modificat si "Good bye...." in "La revedere !", nu ?! MULTUMESC !!!LE. Nu am scris inca hexul in PIC, dar observ ca in partea de EEPROM (in DATA), in noul hex nu mai apare nimic ?! Este OK asa ? Multumesc !

Link spre comentariu

In loc de "SUPER NASTIA" -care habar n-am ce inseamna !

Este numele unui user, Nastia, asa se traduce.Legat de compilare sa stii ca sunt multe de facut in program. Rusnacul pur si simplu a sters continutul multor functii din cadrul programului. Hai sa zicem ca cele cu hd44_xxx se pot inlocui cu altele cunoscute pentru controlul HD44780. Insa nu am idee ce face "void anima_fraza_1", etc??? Este posibil sa fie functii folosite in animatia caracterelor pe display. Functiile pentru I2C nu sunt definite.In concluzie programul este prezentat in proportie de 40%.Este de munca dar se poate rezolva.
Link spre comentariu

Hexul rezultat in urma re-compilarii codului sursa prezentat anterior este...necorespunzator ! Functionarea corecta este aleatoare, se blocheaza, necesita restartari...Deci NU folositi !!!

Link spre comentariu

Salutare ! Eu sunt impricinatul. Prietenul fratello are dreptate. Utilizand PIC-ul cu hex-ul recompilat, montajul functiona ciudat. (Am avut insomnii din cauza asta). Azi am inlocuit PIC-ul care contine hex-ul modificat de fratello si montajul functioneaza super. :101 Mii de multumiri !!! Cred ca undeva este o eroare , la recompilare, sau..... :jytuiyu

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Incearca pe forum sau pe la magazinele on-line. Eu am folosit un encoder de la un Amplituner DVD-player Daewoo,(nu stiu ce fel de encoder era) dar nu am fost multumit de el si am renuntat deoarece nu functiona corect montajul, adica: dadeam volumul mai tare, ajungea pana la 16 sa zic, daca incercam sa-l dau si mai tare, revenea spre minim, pe la 6 de exemplu si tot asa. In prezent folosesc telecomanda sau tach-urile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări