fratello Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Aici : http://elforum.info/viewtopic.php?f=35&t=29786&start=810 un prieten a postat montajul realizat (fizic) de el ; vedeti in josul paginii. Este un controler audio, cu PIC 16F628A. Schema originala este aici : http://radiokot.ru/circuit/audio/filter/04/ Este disponibil si codul-sursa; conform indicatiilor de pe siteul rusesc, am modificat direct in hex (in "Data") limba de afisare a comenzilor. Rezultatele sunt corespunzatoare ! Dar... poate cineva compila sursa de mai jos, in care am modificat mesajul de "intampinare" ? In loc de "SUPER NASTIA" -care habar n-am ce inseamna !- am scris "AUDIO CONTROLLER". Cred (!) ca programul este scris in HighTech PIC C ; nu m-am descurcat sa obtin hexul, asa ca apelez la ajutorul vostru ! Multumesc anticipat ! cod_sursa.txt Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Nu am acces la nici un compiler acum, da' uitandu-ma prin cod nu gasesc nicaieri definitia (implementarea) functiei void hd44_out (unsigned char y);Poate mai lipsesc si altele, eu doar la asta m-am uitat. Link spre comentariu
cristian_cbg Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 In arhiva sunt fisierele hex si asm. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Din cate am putut vedea, ati modificat si "Good bye...." in "La revedere !", nu ?! MULTUMESC !!!LE. Nu am scris inca hexul in PIC, dar observ ca in partea de EEPROM (in DATA), in noul hex nu mai apare nimic ?! Este OK asa ? Multumesc ! Link spre comentariu
cristian_cbg Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Fisier hex care contine si eeprom. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Multumesc, din nou ! ...apar caractere ciudate la "Balans", iar in loc de "Treble" apare... Dar se poate rezolva prin "editarea" in tab-ul DATA, nu ?! LE : Da, se poate, am modificat, nu mai apar ca in poze, acum apar OK ! Atasez fisierul Proteus, poate doreste cineva... MULTUMESC FRUMOS !!! AudioTDA8425.zip Audio8425_proteus.zip Link spre comentariu
MatyC Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 In loc de "SUPER NASTIA" -care habar n-am ce inseamna !Este numele unui user, Nastia, asa se traduce.Legat de compilare sa stii ca sunt multe de facut in program. Rusnacul pur si simplu a sters continutul multor functii din cadrul programului. Hai sa zicem ca cele cu hd44_xxx se pot inlocui cu altele cunoscute pentru controlul HD44780. Insa nu am idee ce face "void anima_fraza_1", etc??? Este posibil sa fie functii folosite in animatia caracterelor pe display. Functiile pentru I2C nu sunt definite.In concluzie programul este prezentat in proportie de 40%.Este de munca dar se poate rezolva. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Pai...s-a rezolvat !!! Link spre comentariu
MatyC Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Prin re-compilare sau modificarea fisierului hex? Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Este meritul exclusiv al lui Cristian, care l-a recompilat ; eu doar am modificat foarte putin in hex.Il rog pe Cristian sa ne spuna in ce limbaj era scris programul ! Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Hexul rezultat in urma re-compilarii codului sursa prezentat anterior este...necorespunzator ! Functionarea corecta este aleatoare, se blocheaza, necesita restartari...Deci NU folositi !!! Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Salutare ! Eu sunt impricinatul. Prietenul fratello are dreptate. Utilizand PIC-ul cu hex-ul recompilat, montajul functiona ciudat. (Am avut insomnii din cauza asta). Azi am inlocuit PIC-ul care contine hex-ul modificat de fratello si montajul functioneaza super. Mii de multumiri !!! Cred ca undeva este o eroare , la recompilare, sau..... Link spre comentariu
Vizitator mcncosti Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Salutare domnilor!imi puteti spune si mie unde ati gasit PEC16?va multumesc Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Incearca pe forum sau pe la magazinele on-line. Eu am folosit un encoder de la un Amplituner DVD-player Daewoo,(nu stiu ce fel de encoder era) dar nu am fost multumit de el si am renuntat deoarece nu functiona corect montajul, adica: dadeam volumul mai tare, ajungea pana la 16 sa zic, daca incercam sa-l dau si mai tare, revenea spre minim, pe la 6 de exemplu si tot asa. In prezent folosesc telecomanda sau tach-urile. Link spre comentariu
Vizitator mcncosti Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 am cautat la magazinele online,nu gasesc nicaieri,probabil ca il voi folosi fara enc. doar din telecomandamersi oricum! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum