Vizitator radup1 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 sint incepator in acest domeniu ,dar m-ar interesa daca puteti sa-mi dati ceva sfaturi, cum sa conectez un motor la PC si sa-l comand (are 4 fire de aceeasi culoare),demontat dintr-o imprimanta ,pe el scrie EM-464,pe altul din aceeasi imprimanta scrie EM-463ce soft am nevoie? etc,orice informatie este importanta pentru mine.Multumesc! Link spre comentariu
mihaighe Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Pune mana si citeste aici pe forum despre : motoare , drivere ,soft (asta e raspunsul). Link spre comentariu
Margean Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Pentru inceput sunt motoare bipolare ,pentru EM-464 am gasit ceva date :2.3v, 1A, 1.8 degree step, pentru celalalt nu am gasit ,dar nu cred ca este diferenta prea mare.Ca sa le comanzi din calculator iti trebuie un controller bipolar gen :Cel cu L297 L298,sau Tb6560 Ti-am atasat si niste scheme.Softuri poti folosi pentru inceput Mach3 sau Kcam, sunt cele mai simplePS: la astfel de motoare chiar daca voltajul este dat ca fiind 2,3V , acesta poate varia intre 2,3v si 24v TB6560rev5.pdf Link spre comentariu
Vizitator radup1 Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 multumesc pentru informatii, oare controlerele le gasesc si de cumparat si la ce preturi,cum identific A+,A-,B+,B- de la motor Link spre comentariu
Margean Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 le gasesti pe ebay ,pe hiend,la epsicom.Plusul si minusul bobinelor le identifici in mod normal in functie de culoarea firelor, asta cand ai si o fisa tehnica a motoarelor, altfel masori cu un aparat de masura si vezi care fire vin la aceasi bobina,iar dupa ce le legi la controller vezi sensul de rotatie ,sau daca se roteste , si mai schimbi A+ cu A-, sau B+cu B-Succes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum