Vizitator bobbybogdan Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Buna ......am primit si eu un amplif (http://www.adelaida.ro/product_info.php ... d7cd18529e) , mi-am mai cumaprat la el tot ce trebuie.....daca il alimentez la 2x30v cc scoate 2x100w ,4 ohmi, iar daca il alimentez la 2x36v cc scoate 2x70w, 8 ohmi. Din greseala mi-am comandat traful de 2x36 v cc . Apoi mi-am cumparat 2 dif sal (http://www.audio1.ro/difuzor-sal-sbx304 ... -150w.html) si 2 inalte goarne de 36w. Mi-am facut 2 boxe cu bass si inalte (binenteles mi-am pus si filru bass+inalte). Nu stiu cum merge multa vreme la maxim ca in bloc nu e loc..) ,dar dupa cum am dat un pic parca ampliful poate mai mult..... ITREBARI: -iesirile de la traf le-am legat in paralele ( are 2 iesiri) are ceva? sau le-am legat bine? -daca de ex mi-as face inca 2 boxe asemanatoare....si am pe amplif 2 iesiri....cum leg celelalte boxe? in serie sau in paralel? daca le leg in paralel...mi se poate duce finalul? dar in serie? -se aude un bazait in boxe cand e volumul incet.....o fi de la condesatorii mari...sau aia mici? sper ca ati inteles...si scuze de ortografii:D P.S. am si un mixer xenix 502 (http://www.google.ro/search?q=xenyx+502 ... 52&bih=713) care il folosesc la amplif... Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Un transformator ofera tensiune alternativa, NU continua... Amplificatorul cumparat se alimenteaza cu tensiune continua simetrica de +/-30V, ceea ce inseamna ca ai nevoie de un transformator care are 2 x 24Vca (tensiune alternativa) in secundar, urmat de o punte redresoare (de 25A) si cel putin doi condensatori electrolitici de 10.000uF/63V (cite unul pe fiecare ramura de alimentare). Pina la legarea difuzoarelor mai ai de invatat si de lucrat... Amplificatorul cumparat, alimentat asa cum scrie acolo cu maxim +/-30V scoate o putere nominala in jur de 2 x 70W/4 ohmi. Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Ca sa fiu putin off topic , imi amintesc la varsta de 15 ani , faceam amplifuri pentru cei care vroiau amplificatoare , iar dupa 2 zile veneau cu amplifurile la mine si spuneau ca am facut lucru slab, ca asa ceva nu-i posibil.Am reparat o gramada de amplifuri , pana am fost la mai multi dintre ei acasa si aveau toate difuzoarele gasite , conectate in paralel.Mama ei de stiinta. Link spre comentariu
Vizitator bobbybogdan Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Ca sa fiu putin off topic , imi amintesc la varsta de 15 ani , faceam amplifuri pentru cei care vroiau amplificatoare , iar dupa 2 zile veneau cu amplifurile la mine si spuneau ca am facut lucru slab, ca asa ceva nu-i posibil.Am reparat o gramada de amplifuri , pana am fost la mai multi dintre ei acasa si aveau toate difuzoarele gasite , conectate in paralel.Mama ei de stiinta.deci trebuie legate in serie...sa inteleg Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Posteaza cum ai alimentat amplificatorul... Link spre comentariu
Vizitator bobbybogdan Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 traf->punte redresoare->condesatorii mari 10.000uf->rezistenta->siguranta->condesatori mici 100uf-> amplif...dupa schita. La rezistenta de pe + i-am rupt un capat de fir si nu am mai pus-o...are ceva? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Dupa care schita? Cum ai legat secundarele trafului in paralel? Obtii tensiune simetrica? Daca ai 36Vca la iesirile trafului, ai obtine +/-50V, ceea ce ar fi enorm pentru acest amplificator. Link spre comentariu
Vizitator bobbybogdan Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Dupa care schita? Cum ai legat secundarele trafului in paralel? Obtii tensiune simetrica? Daca ai 36Vca la iesirile trafului, ai obtine +/-50V, ceea ce ar fi enorm pentru acest amplificator. baga te rog id-ul meu....bogdan181091... acuma m-am uitat la schita care am postat-o si nu este accea.... am gasit (http://www.adelaida.ro/adelaida/catalog ... AD_024.pdf) si traful este comadat tot de la ei out are u=2x35 v Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Nu corespondez pe messenger. Daca ai conectat traful corespunzator la bornele AC / GND / AC din partea stinga a desenului dupa prospect, ai obtinut tensiune simetrica.Iti trebuie un transformator cu 2 x 24Vca in secundar, asa cum am precizat mai sus, altfel vei distruge integratele (eventual si condensatoarele electrolitice) din montaj.Daca ai utilizat orice alt redresor care NU ofera tensiune simetrica, vei distruge integratele. Link spre comentariu
Vizitator bobbybogdan Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Nu corespondez pe messenger. Daca ai conectat traful corespunzator la bornele AC / GND / AC din partea stinga a desenului dupa prospect, ai obtinut tensiune simetrica.Iti trebuie un transformator cu 2 x 24Vca in secundar, asa cum am precizat mai sus, altfel vei distruge integratele (eventual si condensatoarele electrolitice) din montaj.Daca ai utilizat orice alt redresor care NU ofera tensiune simetrica, vei distruge integratele.nu am folosit alt redresor....doar asa le-am legat .......si traful are 2 iesiri......fazele sunt marcare....leg fazele aman2 pe punte si nulurile la fel? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 E bine atunci, dar tensiunea este prea mare. Link spre comentariu
Vizitator bobbybogdan Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 si nu as putea face ceva ca e scump un traf de genu:|...cel care mi-a dat amplifu a zis:" mergi pe piata iti iei un transformator de 35 v o punte si un condensator si merge bine nush ce...." dupa ce m-am informat si am vazut cate mai sunt.....si ca trful nu e ala de pe piata.....ca e unu mult mai scump si mai diferit....... Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Daca este traf toroidal poti incerca sa bobinezi citeva zeci de spire deasupra infasurarilor actuale, care se vor inseria cu primarul existent (fazate corespunzator) iar tensiunea in secundar va scadea. Link spre comentariu
Vizitator bobbybogdan Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 merci mult remus.....o sa vad cine face asa ceva ...ca de ma pun eu sa fac nush ce iese:D... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum