Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Repararea unui monitor

bughy_sk8

Postări Recomandate

Asa cum sa mentionat si mai sus eu tot la transformator ti,as spune sa te uiti misca,l cu ceva nemetalic si vezi ce se intimpla ,tu zici ca e condensatorul din figura dar cind il misti e posibil ca cablajul sa se incline putin pinii trafului sa faca contact imperfect sau miezul joaca.Deci verifica intai lipiturile apoi miezul eventual pune silicon pe miez unde crezi ca piue si lasa,l sa se usuce bine :da Asa am mai procedat eu dar depinde totusi ce ai tu acolo un electronist si,ar da seama :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bughy_sk8

13

• ste7

2

• raileanu florin

2

• Spammer

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Prima data am miscat transformatorul si nimik...apoi am inceput sa misc piesele pe acolo si am dat de cea din figura, pe care nu trebuie sa o misc neaarat, trebuie doar sa bag ceva intre picioruse..atat si nu se mai aude :). Ciudat nu?

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Salut din nou! Problema noua! Am un monitor Fujitsu Siemens 19 L9ZA, care in prima faza i-am reparat sursa (cativa condensatori), dupa care vad ca are alta problema prezenta in prima imagine (se vede foarte inchis conectat pe dvi si nu pot sa rezolv din nici o setare..luminozitate, iar pe vga se vede ca in poza 2 doar backlight-ul, poza 3 reprezinta monitorul inchis) Ce as putea sa incerc la el..de la ce ar putea fi? Multumesc!

post-34690-139829476178_thumb.jpg

post-34690-139829476199_thumb.jpg

post-34690-139829476247_thumb.jpg

Link spre comentariu

Verifica tensiunile pe alimentare invertor ,mai verifica (shimba) condesatorii de pe invertor ,pe iesirile spre lampi.Masoara trafo inveror (infasurare intrerupta sau contact prost)Daca dispui de un invertor ,verifica lampile separat.succes

Link spre comentariu

Pei condensatorii i-am schimbat pe toti de pe invertor ( erau umflati...6) acum pleaca monitorul se vede pe el..ca inainte nu se vedea nimik. Deci sigur nu ar putea fi de la placa vga? ca tocmai ma pregateam sa comand una... Mersi!

Link spre comentariu

adica toate lampile se aprind identic, dar cand modifici din meniu luminozitate, contrast...nu simti modificarea decat pe fundalul meniu-lui, pe fundalul ecranului nu...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări