Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

un sfat

daniel_ac

Postări Recomandate

Ce ati alege intre un xp 2200 si Sempron 2200. Stiu ca frcventa reala este la Xp 1800 si la Sempron 1500. Singura diferenta ar fi FSB sau ma insel? multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniel_ac

5

• Mr_Devil83

4

• dalu

3

• LostCell

2

Top autori în acest subiect

Ce ati alege intre un xp 2200 si Sempron 2200. Stiu ca frcventa reala este la Xp 1800 si la Sempron 1500. Singura diferenta ar fi FSB sau ma insel? multumesc.

Athlon, indiscutabil. :supz: :supz:
Link spre comentariu

Sempron 2200+ merge linistit pana la 2200 da il setezi tu din bios..depinde si ce placa de baza ai si nu uita sa ai un minim de 384Mega rami ca de nu nu isi prea are rostu procesoru

Link spre comentariu

Fara discutie, ATHLON-ul. Eu am un Athlon 2000+, cu 512 Mb Ram, pe o placa de baza ASUS A7N8X-X si sunt extrem de multumit de el. Ruleaza Autocad-ul (in 3D), filmele, Corel 10, etc. fara nici o problema. Se misca chiar foarte bine.

Link spre comentariu

Am o placa MSI KT4A-V 512Mb ram.Si ca idee Athlonul pana la cat as putea sa-l ridic(overclock). O alta dilema la ora actuala sempronul care il am montat sta in 52-55 grade e normal?.Daca as face overclock nu creste si temperatura(la limita pericolului)?

Link spre comentariu

52..55 grade la un sempron 2200+(1.5ghz) nu ii normal!!! la 57grade intra in protectie(se restarteaza)pe la 40 ..45 ar fi normal ,a meu sta la 39 fara sa fac nimic.Temperatura creste odat cu frecventa de lucru a procesorului,faci overclock..schimbi ventilatorul..radiatorul astfel incat procesoru sa stea cam la aceeasi temperatura ca si inainte de overclock sau la care doresti tu.P.S sempronu ii overclockat?

Link spre comentariu
Vizitator Navajo

De unde citesti temperatura?Din BIOS sau ai vreun program?Multe placi de baza au in bundle programele care fac acest lucru dar sunt niste porcarii.Daca bagi vreo 4 programe ai s vezi diferente si de 10-12 grade intre ele.Athlonul tau s-ar putea sa fie blocat si atunci nu iti ramane decat FSB-ul,dar overcloaking din FSB nu te sfatuiesc sa faci.

Link spre comentariu

Sempronul nu este overclockat.In programul pt. citirea temperaturii livrat odata cu placa imi arata 52-55 si dupa 4 ore de functionare biosul indica 48 grade

Link spre comentariu
Vizitator Navajo

Sunt 3 posibilitati:-ai radiatorul de pe proc plin de praf si scame-cine ti-a dat calculatorul nu ti-a montat perfect coolerul sau ti-a pus un cooler slab(ai luat proc.box sau tray?)-ai probleme cu ventilatorul de pe cooler,e murdar si/sau merge greu.Uita-te in task manager si vezi cat % folosesti proc.

Link spre comentariu

Sempronul este box si e nou,deci iese din discutie praful si alte mizerii,iar de montat a fost montat destul de bine. Imi este teama ca vina o poarta totusi placa de baza. Inaintea placii KT4A-V de la MSI am avut o placa tot MSI KT3-V dar a crapat in garantie si mi-au schimbat-o cu KT4A-V.La cea veche am avut aceleasi probleme cu temperatura dar s-au rezolvat odata cu update-ul de bios.Si chiar s-a simtit dif. de temperatura cu aproximativ 10 grade.Am facut si la placa noua update-ul dar nici o schimbare.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Deci 55 de grade la un sempron cu racire stock e cam limita normala, temperatura maxima de functionare e pe la 70 de grade. Athlonul meu (XP2400+) a stat o perioada si undeva la 78 de grade si era ok. Oricum daca sta la temperatura aia nu te mai gandi la overclocking pana nu ii iei un cooler mai mare si mai eficient. nu prea vad de ce ai vrea sa overclockezi un procesor care se incinge destul de aiurea si nici nu e foarte rapid. Sfatul meu e sa il lasi asa cum e pentru ca socket A e cam mort si daca cumva reusesti sa il prajesti vei gasi destul de greu alt procesor pentru placa ta de baza.din cate stiu placa ta de baza e cu kt400 care nu stie nici de pci lock si marind fsb-ul va mari si frecventele la agp si la pci-uri si vei incepe sa ai tot felul de probleme cu perifericele. Deci pe scurt nu se merita sa incerci overclocking in conditiile astea.

Link spre comentariu

Eu am sempron....cand mi lam luat sau scos din magazine athlon-urile....eu athlon vroiam sa imi iau..dar dca nu mai erau :( ....miar place un AMD Athlon XP2500+ Barton :weedman:P.S. daca vrei pt net, dc++ chesti dinastea simple....poti sa optezi pt sempron....

Link spre comentariu

Extasy2525 un athlon xp2400+ nu te-ar tenta? :d poate facem o combinatie:) Mie nu-mi place bartonu ala pentru frecventa sa de doar 1833mhz fata de 2ghz ai lui 2400+. Si multiplicatorul la 2500 iarasi e mai mic decat la athlon xp 2400+ respectiv 11 pentru 2500 barton si 15 pt 2400.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări