Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplif vintage: Harman Kardon HK-503

Vizitator B25BUY

Postări Recomandate

Vizitator B25BUY

salut,detin un HK503, fabricat in'78-'79. Arata f. bine. Eu il am din 2002 si a functionat impecabil pana acum cateva zile cand unul din canale a inceput sa trasmita ceva pacanituri si fosnituri (ca atunci cand pui o baterie de 1.5V la o boxa), apoi ca un oscilator pe la 800Hz pentru cateva secunde (ca un post de radio care nu se prinde bine), apoi tace dar daca lipesc urechea de boxa se aude un freamat acolo; dupa cateva secunde o ia din nou. Altfel, el functioneaza adica se aude sunetul.Precizez ca : 1. nivelul de zgomot nu se modifica cu volumul; la minim face la fel ca la maxim. Nu se modifica cu Treble, Bass,etc... dar se modifica sau asa pare la trecerea TAPE Monitor de pe 1 sau 2 pe Source. 2. la inchiderea amplifului (pe butonul de on/off) se aude o impuscatura urata in boxa (ca o descarcare de electrolitic) care poate distruge difurile (am o pereche de Paradigm Monitor 9). 3. nu i-am inlocuit niciun electrolitic pana acum si uitandu-ma in amplif, par originali toti cond electrolitici.Banuiesc ca s-au uscat/au imbatranit unu sau mai multi conzi electrolitici si stiu ca cel mai indicat ar fi sa-i schimb pe toti, dar pana atunci va rog o sugestie de reparare rapida (cam pe unde sa caut sa inlocuiesc).Probabil cond. electrolitici de la etajul final, de pe intrare in etj.final sau de cuplaj dintre preamplif si amplif... Ce parere aveti ?Multumesc din suflet,PSAtasez si schema aparatului.post-23516-139829374706_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Iti pot spune cum as face eu: cu ajutorul unui tester cu iesire audio la casti, ascult traseul audio in diferite puncte dupa traseu si identific cu precizie zona unde este defectul.Ti-am recomandat sa te adresezi cuiva care se pricepe - daca nu stii, vei fi tentat sa schimbi tot ce exista pe-acolo. Zgomote pot proveni pina si de la un contact oxidat/murdar intr-unul din selectoare; in plus, in timpul operatiilor de inlocuire poti produce ruperea sau scurtcircuitarea terminalelor altor componente, fapt care va duce la defectarea aparatului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări