remus68 Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Poate foarte bine realiza schema postata de mine, care este deosebit de simpla, are un singur tranzistor iar traful se realizeaza foarte usor. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Na, c-am prins şi eu un canar: Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Pentru schema postata de @zal, traful de iesire va avea aceeasi sectiune avind in primar 2 x 1100spire/CuEm 0,1 iar in secundar 200spire?CuEm 0,25. Link spre comentariu
George Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Mai jos o schema de canar electronic fara transformator pe iesire. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Credeam ca e cu traful de iesire de la Zefir - cel care are 288 ohmi in primar daca monteaza diful de 8 ohmi in secundar. Si asta este o schema extrem de simpla, cu CDB400. Link spre comentariu
bion Postat Februarie 9, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2012 multumesc tuturor pt scheme si detalii. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Pina la urma, care schema vrei sa o realizezi? Link spre comentariu
bion Postat Februarie 10, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2012 MAI INTAI TRE SA-MI CUMPAR SARMA PT BOBINA 8-10€. DAR O SA INCERC PE AMANDOUA.si inca ceva tr. de iesire se gasesc doar la radioreceptoarele portabile romanesti,am aici un targ de vechituri si as putea sa caut un tr .de iesire.?= Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 MAI INTAI TRE SA-MI CUMPAR SARMA PT BOBINA 8-10€. DAR O SA INCERC PE AMANDOUA.si inca ceva tr. de iesire se gasesc doar la radioreceptoarele portabile romanesti,am aici un targ de vechituri si as putea sa caut un tr .de iesire.?=Un traf de iesire bun, gasiti si in receptoarele sovietice VEF101 sau 102. Canarul meu, cu un astfel de transformator de iesire a fost facut. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Varianta cu traf de iesire nu merita macar luata in considerare, e un simplu oscilator care produce un soi de "tril" neintrerupt, numai a cantec de canar nu seamana...cea mai buna solutie e sa cautati in magazinele cu chinezarii "totul la 3,8 lei" un gadget gen colivie de pasarele/tablouas/etc care contine un cip ROM firmware, cu secventa de cantec de pasari, e chiar foarte realist sunetul, sau macar un circuit bazat pe un CMOS din seria 4000 cu minim 3 oscilatoare. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 tr. de iesire se gasesc doar la radioreceptoarele portabile romanestiNu. Se gasesc si in majoritatea radioreceptoarelor de buzunar construite in anii '70...'80 chiar de firme de renume din Franta si Germania. Cauta prin tirguri unde se vind vechituri - este suficient sa desfaci capacul aparatului si vezi daca are un transformator in zona unde sint lipite firele difuzorului (de obicei, aceste modele mai au inca un transformator-defazor pentru atacul tranzistoarelor finale). Link spre comentariu
bion Postat Februarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2012 as vrea un echivalent international pt .eft 352.multumesc. Link spre comentariu
DonNCSS Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Tranzistorii astia sunt cu germaniu,deci tu trebuie sa cauti un alt echivlent cu germaniu al lui EFT-ul asta.Daca nu ma insel,acesta este npn. Link spre comentariu
iod2 Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 prezinta mai bine schema ca sa se priceapa ce vrei sa faci.....eft.......sunt tare demult....merg inlocuiti cu bc-uri de toata ziua,,,,,,,,,,, Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Ii este lene sa-si caute topicul cu canarul... acum se intinde pe tot forumul...viewtopic.php?f=66&t=102634Daca nu ma insel,acesta este npn.Sigur te inseli... sint PNP.merg inlocuiti cu bc-uri de toata ziuaIn general da, daca se fac modificari la polarizarea bazei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum