Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Canar electronic

bion

Postări Recomandate

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bion

25

• remus68

20

• George

7

• iod2

5

MAI INTAI TRE SA-MI CUMPAR SARMA PT BOBINA 8-10€. DAR O SA INCERC PE AMANDOUA.si inca ceva tr. de iesire se gasesc doar la radioreceptoarele portabile romanesti,am aici un targ de vechituri si as putea sa caut un tr .de iesire.?=

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

MAI INTAI TRE SA-MI CUMPAR SARMA PT BOBINA 8-10€. DAR O SA INCERC PE AMANDOUA.si inca ceva tr. de iesire se gasesc doar la radioreceptoarele portabile romanesti,am aici un targ de vechituri si as putea sa caut un tr .de iesire.?=

Un traf de iesire bun, gasiti si in receptoarele sovietice VEF101 sau 102. Canarul meu, cu un astfel de transformator de iesire a fost facut.
Link spre comentariu

Varianta cu traf de iesire nu merita macar luata in considerare, e un simplu oscilator care produce un soi de "tril" neintrerupt, numai a cantec de canar nu seamana...cea mai buna solutie e sa cautati in magazinele cu chinezarii "totul la 3,8 lei" un gadget gen colivie de pasarele/tablouas/etc care contine un cip ROM firmware, cu secventa de cantec de pasari, e chiar foarte realist sunetul, sau macar un circuit bazat pe un CMOS din seria 4000 cu minim 3 oscilatoare.

Posted Image

Link spre comentariu

tr. de iesire se gasesc doar la radioreceptoarele portabile romanesti

Nu. Se gasesc si in majoritatea radioreceptoarelor de buzunar construite in anii '70...'80 chiar de firme de renume din Franta si Germania. Cauta prin tirguri unde se vind vechituri - este suficient sa desfaci capacul aparatului si vezi daca are un transformator in zona unde sint lipite firele difuzorului (de obicei, aceste modele mai au inca un transformator-defazor pentru atacul tranzistoarelor finale).
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări