bion Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 am nevoie de ajutor in realizarea unui transformator de iesire pt o sonerie pt usa de laintrare ,(canar electronic)nu stiu cum sa calcules nr. de spire in primar si secundar.multumesc mult. Robeert: modificare titlu. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Posteaza schema. Link spre comentariu
bion Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 nu stiu cum sa incarc schema ca intr-o revista tehnium scanata ,am revista in PDF Link spre comentariu
bion Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 nu stiu cum sa incarc schema ca intr-o revista tehnium scanata ,am revista in PDF Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Spune in ce numar si an. Am toata colectia....desi banuiesc ca ar fi aia cu tranzistor cu germaniu... Link spre comentariu
bion Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 numarul 2ndin 1972. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Imediat imi consult colectia si postez ce gasesc in 2 / 1972. Link spre comentariu
bion Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 are 2 tranzistori EFT323 si nu ii dasesc aici. am intrebat la magazine de electronica dar habar nu au pe ce planeta se fagrica asemenea tranzistori...EFT353 ,319............... Link spre comentariu
bion Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 MULTAM Remus PT.DISPOZITIA DE A MA AJUTA. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Tranzistorii aia NU se mai fabrica de vreo... 30 de ani. Poti gasi echivalenti - in schema aia merge orice PNP cu germaniu.Trasformatorul de la iesire il poti realiza pe un miez cu sectiunea de 1cmp, bobinind 2 x 800 spire/CuEm 0,15 in primar si 200 spire/CuEm 0,25 in secundar.Sigur vei gasi in localitatea ta electronisti pasionati care mai au in "cutia cu maimute" EFT-uri, AC-uri sau MP-uri. Link spre comentariu
bion Postat Ianuarie 24, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 ms pt datele trannsformatorului insa tranzistori EFT si Mp nu gasesc in Spania poate cand o sa ajung in Romania o sa fac rost de cativa Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Merge orice tranzistor cu germaniu - PNP. Cauta ceva AC-uri pe la depanatorii mai vechi in meserie, ca sigur vei gasi. Eu am facut mai multe modele de sonerii cu un montaj de "canar electronic" mult mai simplu, cu un tranzistor (tot PNP cu germaniu) si utilizeaza un singur transformator (identic). Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Dacă nu mă înşel, era o schemă de ''canar'' şi în cărţile lui G.D. Oprescu. Cred că mai repede se poate apela la generatoare audio cu NE555, există cîteva scheme pe net, de genul acela. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Aceasta este o schema publicata de citeva ori in paginile revistei Tehnium in anii '70...'80. Am facut-o in diferite variante, in general utilizata ca sonerie sau avertizor sonor. Cind am alimentat-o de la transformatorul de sonerie clasic de 6Vca am utilizat un dublor de tensiune cu doua diode si doi condensatori electrolitici de 220uF, butonul soneriei fiind conectat in serie cu infasurarea de 6Vca. Are un timbru foarte placut si la eliberarea butonului functioneaza pina la descarcarea electroliticului de filtraj (inca vreo 5 secunde), efectul acustic fiind interesant.ATENTIE !!! Oricit vi se pare de tentant, NU inversati polaritatea electroliticului inseriat cu rezistenta de 1K dintre baza si emitorul tranzistorului.Nu vi se pare ca acum 30...40 de ani electronica era mai frumoasa fara PIC-uri, memorii si alte integrate? Link spre comentariu
bion Postat Ianuarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 ms pt schema de canar, Remus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum