Vizitator Beavix Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Salutari tuturor, Am urmatoarea problema. In apartamentul in care locuiesc nivelul perturbatiilor electromagnetice este foarte mare, afectand toate benzile radio de la 150 kHz pana la 30 MHz. Practic uneori imi este imposibil sa ascult posturi radio in afara celor cu semnal foarte puternic. Perturbatiile se manifesta sub forma unor bazaituri puternice, continue sau intermitente, care au o intensitate variabila in functie de frecventa pe care este setat aparatul de radio. In anumite momente ale zilei bazaitul se reduce, alteori o ia razna rau de tot, dar niciodata nu dispare complet. Partea urata este ca aceste perturbatii nu sunt generate in apartamentul meu, ci vin prin reteaua electrica, de la vecinii de bloc. Intrebarea este: exista vreo solutie pentru atenuarea lor? Ma gandesc la un filtru pe care sa-l pun la intrarea firelor de curent in apartament sau oriunde altundeva pe retea. Solutiile de genul "roaga vecinii sa......" sunt excluse. Multumesc! Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Greu de crezut dar fa o verificare. Foloseste u radio alimentat din baterii si daca zgomotul nu exista atunci e de pe retea. Daca exista atunci nu cumva ai ceva relee de retransmisie pe bloc (telefonie mobila, radio-tv sau de acest gen)?Un filtru simplu este format dintr-o bobina cu miez de ferita si un condensator (bineinteles de c.a.) Link spre comentariu
Vizitator Beavix Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Greu de crezut dar fa o verificare. Foloseste u radio alimentat din baterii si daca zgomotul nu exista atunci e de pe retea. Daca exista atunci nu cumva ai ceva relee de retransmisie pe bloc (telefonie mobila, radio-tv sau de acest gen)?Un filtru simplu este format dintr-o bobina cu miez de ferita si un condensator (bineinteles de c.a.)- Folosesc intotdeauna numai aparate radio alimentate de la baterii.- Nu exista relee de niciun fel in cartier.- In testele mele am scos tot ce aveam prin prize, in ideea ca poate e de la mine, dar fara niciun rezultat.- Singurul moment in care perturbatiile s-au redus semnificativ a fost atunci cand am decuplat complet alimentarea electrica a apartamentului. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Dacă foloseşti o antenă exterioară, mai ai zgomote? Link spre comentariu
Vizitator Beavix Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Dacă foloseşti o antenă exterioară, mai ai zgomote?Inca n-am incercat, e ceva mai complicat sa pun o antena exterioara pe bloc.Am o antena loop activa pentru unde scurte pe balcon, e ceva mai bine acolo dar nu suficient. Link spre comentariu
Vizitator Beavix Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Ca să vedeți și voi de curiozitate cam cum sună zgomotul de care vorbeam, pe unde medii: Azi e în formă maximă. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 - In testele mele am scos tot ce aveam prin prize, in ideea ca poate e de la mine, dar fara niciun rezultat.- Singurul moment in care perturbatiile s-au redus semnificativ a fost atunci cand am decuplat complet alimentarea electrica a apartamentului.Deci se pare că sursa de perturbaţii provine totuşi dinapartamentul dvs. Verificaţi consumatorii de pe circuitulde iluminat, în speţă becuri economice sau tuburi fluorescente. Link spre comentariu
Vizitator Beavix Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Nu, nu e de la mine. Bazaiala din filmuletul de mai sus a si disparut pentru scurt timp mai tarziu, apoi a revenit... Ca de obicei.Suspectii numarul unu sunt niste variatoare de lumina pe care si le-a montat un vecin de pe acelasi etaj cu mine. Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 eu locuiesc la parterul unui bloc cu doua nivele si chiar ieri din cauza viscolului sa oprit curentul si am montat baterii la un radio care functiona pe UM bine, iar in momentul in care a revenit reteaua s-au auzit pe rind in radio perturbatiile pina ce postul de radio a fost acoperit total(spun pe rind pt ca sa putut auzi mai multe frecvente perturbatoare ce au aparut una dupa alta timp in care au intrat in functionare sursele acestora). Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 De asta nici nu se consideră benzile de emisie cu modulaţie de amplitudine (UL, UM, US) ca fiind de calitate. Sînt sensibile la paraziţi. Link spre comentariu
Vizitator Beavix Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 De asta nici nu se consideră benzile de emisie cu modulaţie de amplitudine (UL, UM, US) ca fiind de calitate. Sînt sensibile la paraziţi.Daca toate dispozitivele electrice ar respecta normele privind poluarea electromagnetica, atunci nu s-ar mai intampla chestii dintr-astea. In niciun caz nivelul de zgomot din bloc de la mine nu este normal. In tarile civilizate poti face reclamatie iar compania de electricitate e obligata sa investigheze problema. Link spre comentariu
Mahdi Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Shtiu ca in realitate ideea mea nu rezolva problema data, dar, avand in vedere calitatea net superioara a receptiei radio in mofulatie in frecventa (FM) de ce nu incercati sa receptionati posturile ce emit asa. Sincer nu am mai vazut de mult receptoare radio dolosite pe benzile de modulatie in amplitudine. Posturile pe care incercati sa le receptionati nu emit si in FM? Link spre comentariu
Vizitator Beavix Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Eh, la mine e vorba de un hobby: DX-ing pe AM. Unde scurte, posturi îndepărtate, propagare și alte asemenea... Am o locație mai în afara orașului în care mă pot desfășura în voie, dar mi-e ciudă că nu pot prinde mare lucru la bloc. Link spre comentariu
valica Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Am la vanzare exact ce-ti trebuie un filtru EMI/RFI . Nu bag mana-n foc dar e posibil sa mearga. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum