Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalenta tranzistor va rog...

invest20042001

Postări Recomandate

Va salut, Am o sursa de tensiune stabilizata reglabila si am facut scurt pe iesire. se pare ca am prajit un tranzistor de putere pe care scrie asa:BU133/02F7401 arata ca orice tranzistor de putere (gen 2N3055) si nu stiu cu ce as putea sa il inlocuiesc. Am disponibile urmatoarele:2N 3772SDT 9201SDT 9204ASZ 16ASZ 17ASZ 18pot sa folosesc ceva de aici?Va rog frumos........... :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• invest20042001

2

• moro

1

• E_manuel

1

• Toni Marginean

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Toni Marginean

Nici unul dintre tranzistoarele pe care le detineti nu corespunde ca si parametri (tensiune, frecventa, etc.). Banuiesc ca totusi este o sursa in comutatie :nas: Daca este o sursa liniara atunci indicatia data de colegul de mai sus este valabila.

Link spre comentariu

va multumesc frumos tuturor, vreau sa va spun ca tranzistorul sugerat de colegul din primul mesaj de raspuns a functionat dar.....nu ala era prajit ci un BD139 pe care l-am schimbat iar acum totul este ok. spun ca a functionat deoarece, dupa schimbarea BDului 139 am l-am folosit atat pe cel sugerat cat si pe cel pe care il credeam prajit iar rezultatele in ambele cazuri au fost identice iar sursa mea functioneaza cum ok. Va multumesc inca o data! :aplauze retineti, nu sunt electronist, doar cochetez cu curentul electric prin diferite montaje. ...iar unde nu stiu, intreb. O seara buna. inca ceva: sursa este home made, are un transformator cehoslovac TESLA 220/24v este destul de grea iar eu am primit-o gratuit de la un coleg de pe un alt forum, a fost lucrarea lui de sfarsit de liceu, am primit-o defecta si cu ajutorul dumneavoastra am reusit s-o readuc la viata (si al altor colegi). Se regleaza de la 0 la 28vcc cu ajutorul a doi potentiometri (brut si fin) si afiseaza tensiunea pe un voltmetru digital realizat de un alt coleg de pe elforum. O nota de 10 pentru toate persoanele cu care am discutat pana acum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări