one Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Cei mai experimentati (norocosi!) dintre dvs. cred ca si-au facut ucenicia cu MAVO-35... Eu cu mandrie pot spune ca am facut primii pasi in elecronica cu un multimetru (volt-ohm-metru de fapt rusesc nu imi amintesc numele dar a ramas la casa parinteasca inca in stare de functionare). Pentru masura altor marimi sau pe alte game imi facusem divizoare si sunturi. Nu aveam nici letcon termostatat dar cu pistolul de lipit se faceau multe. Imi vine un zambet gandindu-ma cum am invatat electronica, unele integrate si tranzistoare le-am ars dar niciodata nu mi s-a stricat multimetrul. Inclin sa cred ca un multimetru de 600 euro este ca un iPhone... unii au nevoie... Nu am contestat calitatea Fluke (multe fabricate ghiciti unde?), dar de ce nu o fi bun un multimetru ca ISO-TECH IDM 305 (care costa un sfert din Fluke289) pentru depanare? Cati bani se castiga din depanare si mai ales ce se repara? Ce toleranta are o tensiune la iesirea unei surse in comutatie si mai ales ce toleranta au componentele? Vine unul cu un telefon sau cu o videocamera jegoasa de ti-e scarba sa pui mana pe ea fara manusi si o masori cu super-multimetrul stelar! Daca liviu-acy vrea sa calibreze senzori sau altceva, atunci nici 289 nu e bun. Trebuie ceva mai scump! Link spre comentariu
one Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Multimetrele digitale de sute de euro, avand in plus calibrare metrologica la zi, sunt utile doar in cazul in care indicatiile acestora servesc ca referinta intr-un document important(cercetare, elaborarea unui document tehnic care insoteste un produs comercial), sau ca dovada juridica.Asta uneori dubleaza pretul aparatului.La aparatele mai ieftine de exemplu Fluke 117 platesti 300 in loc de 200 (euro). Link spre comentariu
one Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 S-a mai discutat despre aparate no-name. Daca vreti suspans, cumparati Kinder-surprise; alea macar nu ofera efecte pirotehnice sau cine stie ce alte surprize mortale.Daca este vorba despre topicul cu AX-588 cred ca este prea mare diferenta intre discutia de acolo si cea de aici. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Va recomand cu caldura modelul 179 care va satisface cerintele si este la jumatate din ce aveti disponibil s-a vandut si pe forum la 750ron,eu am unul de ceva timp si este excelent il folosesc atat pe banc cat si in teren si rezista cu succes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum