Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

fluke 289,287.

liviu-acy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

5

• franzm

4

• gauss

3

• Spammer

2

Top autori în acest subiect

ce parere aveti despre aceste aparate fluke289

...din caracteristicile tehnice cred ca este mult prea mult fata de ce doriti dvs. sa faceti cu el....adica clasa de exactitate si rezolutie foarte bunaNu posed modelul asta :cry: dar am un alt tip mai vechi si pot sa spun ca sunt ireprosabile....Au un singur inconvenient....pret mult prea mare pentru muritorii de rand ca noi :sparge: Cu alte cuvinte ce va recomand eu este sa achizitionati un aparat obisnuit ( gen UT-xxx sau AX-xxxx) si musai un osciloscop (pana in 40-50 Mhz)...adica sa nu investiti in aparatul de masura mai mult decat trebuie....asta daca nu ati castigat la loto si atunci se schimba treaba.stimaPS: daca consultati un pic sectiunea aceasta o sa regasiti multe discutii fata de ce aparate de masura folosesc colegii ....cu plusuri si munusuri aferente
Link spre comentariu

Daca este accesibil in cazul dvs . raspunsul meu personal este da ! Este clasa de virf de la FLUKE ... orice functie a lui are justificare , si mai devreme sau mai tirziu , si aplicabilitate ! Un multimetru este scula principala a unui electronist profesionist sau amator , nu e gindit pentru o aplicatie specifica ... ci pentru o clasa de utilizari probabile , fiecare achizitioneaza ce poate , ceva de virf nu poate stinjeni , mai ales daca este folosit corect si rational ! Nu sint neaparat fan FLUKE , desi detin si utilizez citeva exemplare de ceva timp ... nu m-au dezamagit niciodata ... 90 % din piata utilizatorilor profesionisti e monopolizata de firma FLUKE ! Mai departe pot urma pareri si dezbateri ... importante sint argumentele ... a mai fost cu ceva vreme in urma un topic cu o dezbatere oarecum asemanatoare pe tema unui multimetru AGILENT ... cred ca e instructiv de revazut , macar ca exercitiu ...

Link spre comentariu

Da, se merita. Dar nu va opriti la aparat; vedeti si ce accesorii si adaptoare au: filtre trece-jos (pt. SMPS; am vazut multe aparate distruse in timpul masuratorilor in etajele finale de linii), clesti ampermetrici (AC/DC/RF, utile la masurarea curentilor fara sa deconectati firele), adaptor wattmetru de retea, sonda de inalta tensiune, sonde RF, samd.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

despre Fluke 87V ce parere aveti? Cel mai mult ma bucura ca ar avea erorile foarte mici, plaja de masurari destul de satisfacatoare, si capacimetrul care am inteles ca este destul de precis.... parca undeva la vreo 10000uf... Mentionez ca mai am si alte 4-5 aparate normale, sa zicem.... 100-400 lei si as vrea sa am unul si bun. bugetul ar fi undeva la vreo 2500 de lei momentan.poate aveti si alte propuneri.

Link spre comentariu

Fluke 87 este cel mai raspindit aparat de masura in mediul industrial ... n-am auzit pe nimeni sa se plinga de el ... costul de achizitie de nou este marisor , dar pe un site de licitatii romanesc gasesti chiar in acest moment FLUKE la preturi mai mult decit rezonabile ... Daca aveti la dispozitie 2500 RON , daca am inteles bine , tot acolo gasiti scopmetre de la FLUKE , ceea ce va scuteste de grija masuratorilor pe termen lung ...vorbesc din proprie experienta si pot argumenta la nevoie ... Spor la achizitii !

Link spre comentariu

multumesc mult, doresc sa il schizitionez nou pentru ca astfel beneficiez de garantia life-time care nu este transmisibila.....oricum il iau pe persoana fizica.Nu as dori momentan un scopmetru pentru ca nu il folosesc decat in regim de reparatii home...

Link spre comentariu

Garantia life-time inseamna de fapt 10 ani de la data vinzarii produsului ,si cuprinde numai aparatul in sine , FARA AFISAJ ... puteti verifica acest lucru la orice distribuitor FLUKE , si este operationala doar odata cu inregistrarea produsului pe site-ul FLUKE ... ceea ce n-ar fi o mare problema in sine ... In alta ordine de idei , si aici vorbesc din experienta proprie ...FLUKE nu se strica ... am 5 multimetre si 2 scopmetre achizitionate de-a lungul a 20 de ani ... nu s-a stricat niciunul ... si au fost utilizate slava domnului ... intensiv dar corect ...iar scopmetrul este al doilea depanator , contine un multimetru bun , un osciloscop bun , separat galvanic de montajul supus masurarii , e autonom , precis si constant in timp ...afisaj iluminat etc. nu vreau sa lungesc postarea prea mult ...luati hotarirea pe care o considerati corecta , am dorit doar sa expun cu colegialitate concluzii din experienta proprie !

Link spre comentariu

pt. Liviu:Utilizez la serviciu diverse multimetre Fluke si am fost foarte multumit, mai ales ca noi le utilizam in conditii extreme mai ales de temperatura si praf. Mai avem si alte aparate Fluke de exemplu termocamere , termometre IR , calibratoare pentru senzori de temperatura, clesti amperometrici , un tester pentru cablu de retea, probabil si alte aparate pe care nu mi le amintesc.Curios este ca la noi si modelele mai scumpe cu diverse functii sunt utilizate in general pentru a masura o tensiune continua (cam 20% din cazuri) dar cel mai des (circa 80%) pentru verificarea continuitatii !!!Alaturi de aceste Fluke (un sac !!!) mai avem inca un sac de multimetre no-name chinezesti (de fapt iso-tech) care de asemenea functioneaza fara probleme. In 4-5 ani de cand lucrez aici nu am vazut sa se strice vreunul, doar unul a avut o siguranta arsa de cand l-a folosit un coleg (a masurat o tensiune continua pe gama de mA). Parerea mea este ca orice multimetru din gama medie de pret tine si o viata (ce folos?), asta daca nu esti atat de nepriceput incat sa il bagi in priza cu masura setata pe rezistente.Eu am un multimetru de 60euro cu care am rezolvat majoritatea problemelor de depanare. Pentru masuratori mai speciale am un osciloscop digital in care am investit mai mult. (Dar am trait bine multi ani cu unul analogic second-hand). Atata timp cat nu intereseaza cercetarea, cred ca orice multimetru din gama medie e bun (50-500euro).Modelul pe care l-ati precizat la inceputul topicului este mult peste necesitatile unui depanator, caci nu se masoara in general tensiuni foarte variabile, nu se fac statistici, aparatul nu se utilizeaza pentru calibrarea altor aparate deci mi se pare o risipa (500-600 euro). Asta vorbind strict de aplicatia pe care ati precizat-o.Cred ca orice multimetru Fluke care costa jumatate ( cum ar fi Fluke 117 de exemplu) din aceasta suma ar fi bun. In lipsa, altul de orice marca din aceeasi categorie de pret. Oricum, peste o anumita precizie este inutil daca nu are si rezolutie, iar pentru reparatii cred ca trebuie un aparat care cand il scapi pe jos sa nu lesini gandindu-te cat a costat.Este doar o parere personala oricum daca dvs. castigati bani din depanare puteti sa va luati si un model mai scump. La urma urmei este meserie dar si hobby si un hobby aduce satisfactii nu prin economii. Un acvarist poate da banii astia (600euro) pe 2-3 pesti, un ciclist acopera cu aceasta suma un sfert din valoarea unei biciclete de marca deci totul este relativ.Edit: computerul fiecaruia dintre noi probabil a costat aproximativ valoarea aceasta.

Link spre comentariu

S-a mai discutat despre aparate no-name. Daca vreti suspans, cumparati Kinder-surprise; alea macar nu ofera efecte pirotehnice sau cine stie ce alte surprize mortale.Luati de exemplu o pocnitoare ieftina, cu domeniu de tensiune de 750V cc si o deschideti. Inauntru gasiti o siguranta de x Amperi la 250V ca. In cazul unei greseli de manuire (vreti sa masurati acei 750V ,dar ati uitat aparatul pe domeniul de amperi), arcul electric ce apare in momentul arderii sigurantei nu se va stinge la timp si aparatul va va afisa un rezultat de masura foarte calduros. Cred ca am postat pe undeva in aceasta sectiune un link spre filmulet care prezinta un asemenea efect.

...Oricum, peste o anumita precizie este inutil daca nu are si rezolutie, ....

Sau vice-versa?!
Link spre comentariu

Ma refeream la aparatele din gama medie, asa cum am spus 50-500 euro.Probabil dvs. va referiti la cele mai ieftine cand spuneti pocnitoare. Nu sustin utilizarea sculelor proaste de catre profesionisti.Am dat exemplul Fluke 117 dar ma refer la no-name de aceeasi valoare. (de fapt no-name inseamna alte marci).Nu cred ca trebuie investit foarte mult intr-un aparat doar pentru a avea garantia ca va rezista in cazul unei utilizari incorecte.Rezolutia si precizia sunt legate intr-un sens dar si in celalalt, aveti dreptate. Degeaba ai una daca nu ai cealalta. Oricum m-am grabit cu aceasta afirmatie caci nu am verificat rezulutia lui fluke 289.Ca sa reformulez ceea ce am spus mai inainte, fac exemplul unei persoane care imi cere parerea despre o bicicleta: ce perere aveti de modelul X care costa 1000 euro, ca sa ma duc la serviciu? Atunci i-as raspunde: Daca esti pasionat, poti sa iti iei si una de 2000euro, altfel, ia-ti una de 200 caci daca ti-o fura cineva macar nu-ti pare rau.Raspunsul pt. liviu-acy ar fi: Fluke sunt foarte bune si isi merita pretul. Exact modelul de care intrebati este cam complex pentru un depanator, mai bine luati un model mai ieftin si pastrati restul de bani pentru un aparat complementar.

Link spre comentariu

Nu cred ca trebuie investit foarte mult intr-un aparat doar pentru a avea garantia ca va rezista in cazul unei utilizari incorecte.

Nu aparatul trebuie sa supravietuiasca ci utilizatorul, fie el cat de prost.
Link spre comentariu

Luati de exemplu o pocnitoare ieftina, cu domeniu de tensiune de 750V cc si o deschideti. Inauntru gasiti o siguranta de x Amperi la 250V ca. In cazul unei greseli de manuire (vreti sa masurati acei 750V ,dar ati uitat aparatul pe domeniul de amperi), arcul electric ce apare in momentul arderii sigurantei nu se va stinge la timp si aparatul va va afisa un rezultat de masura foarte calduros.

Exemplul e corect si interesant, dar ce legatura au cei 750V, proveniti de la o sursa capabila sa sustina un arc electric intre bornele unei sigurante, cu... electronica?!De masurat tensiunea la o linie de alimentare pt. tramvaie/troleibuze cred ca nu s-a apucat nimeni, cu un multimetru de 50 lei... :rade: Pt. un pusti de 15 ani care face primii pasi in electronica, si nu numai, un multimetru bunicel cu pret intre 50-100 lei, gen UNI-T, Alda, Mastech, etc. e amplu suficient.Pt. un service IT/TV/audio, un multimetru cu TrueRMS+alte functii suplimentare e necesar, dar nu obligatoriu.Multimetrele digitale de sute de euro, avand in plus calibrare metrologica la zi, sunt utile doar in cazul in care indicatiile acestora servesc ca referinta intr-un document important(cercetare, elaborarea unui document tehnic care insoteste un produs comercial), sau ca dovada juridica.
Link spre comentariu

Important e ca primii pasi sa nu fie si ultimii. Cat timp pustiul se limiteaza la montaje alimentate din baterii sau alimentatoare de joasa tensiune de calitate (!!!) nu se intampla nimic. Dar electronica nu se limiteaza la 9 sau 24V.E suficient sa uite un tranzistor sau un termocuplu conectat la aparat si sa le atinga in timp ce masoara tensiunea retelei (la priza). La toate aparatele ieftine aceste circuite auxiliare sunt in permanenta conectate intr-un fel la borna de masa. Aparatele mai bunicele semnalizeaza acustic si/sau optic unele erori de manuire (testere conectate gresit, domenii incompatibile cu pozitiile testerelor) iar cele ale producatorilor de renume (care au ce pierde de pe urma publicitatii negative) au mecanisme de protectie si mai avansate.Initiatorul temei vrea un aparat pt. activitati de depanare in aparatura cu surse de alimentare in comutatie. Nu cred ca exagerez daca-i recomand un aparat de calitate care-l va tine o viata. Nu de alta, dar cine cumpara de doua ori cumpara scump.Exemplul ce l-am dat s-a intamplat cu adevarat intr-o celula de redresor controlat (0-750V, 2500A) a carei parte de control si comanda lucreaza la 24V (si respectiv +-15V) si e separata galvanic (cu rigiditate dielectrica corespunzatoare) de circuitele de forta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări