Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu Tda 7294

Postări Recomandate

• Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pentru a afla valoarea tensiunii continue, inmultesti tensiunea alternativa din secundar cu √2 (radical).Ex: Ualt=24V => Ucc=24 * √2= 24 * 1,4142= 33,94V

Pai si eu ce am zis? In plus nu o sa ai fix tensiunea calculata, ca se mai pierde din ea pe diodele redresoare.Apoi aia e tensiunea in gol a trafului, in sarcina scade destul de mult. deci cu un traf cu tensiunea de 2X22 pana la 2X24Vac eu zic ca nu sunt probleme.
Link spre comentariu

intradevar asa scrie pe traf dar are mai multe infasurari, defapt sa nu vorbesc prosti la fiecare fir +,- si gnd sunt legate cate 2 de la traf cum se vede si in poza si masurat inainte de filtrare am +30v si -30v dupa filtrare o sa am in jur de vreo 37-38 de volti nu?? cea ce e suficient pentru TDAla modulul acela nefunctional am gasit o oarecare buba 2 pini de la un integrat nu s-au lipit o sa ii lipesc si sper sa se remedieze astazi am montat cate ceva in cutie atasez si poze mai jossi app cablajele sunt identice eu le-am facut in pad2pad si nu sunt desenate de mana pe placuta de cupru ci facute la imprimanta si imprimate cu fierul de calcat sunt perfecte nu au nici o intrerupere, sper ca o sa isi revina dupa ce lipesc acei 2 pini :da :da

post-63236-13982937591_thumb.jpg

post-63236-139829375916_thumb.jpg

post-63236-139829375921_thumb.jpg

post-63236-139829375927_thumb.jpg

Link spre comentariu

intradevar asa scrie pe traf dar are mai multe infasurari, defapt sa nu vorbesc prosti la fiecare fir +,- si gnd sunt legate cate 2 de la traf cum se vede si in poza si masurat inainte de filtrare am +30v si -30v dupa filtrare o sa am in jur de vreo 37-38 de volti nu?? cea ce e suficient pentru TDAla modulul acela nefunctional am gasit o oarecare buba 2 pini de la un integrat nu s-au lipit o sa ii lipesc si sper sa se remedieze

Transformatorul iti da curent alternativ, deci nu exista + si - decat dupa redresare.Eu nu prea inteleg pana la urma ce ai masurat si cum, dar fa o proba si masoara tensiunea dupa redresare si filtrare si vezi cat ai.Eu ma astept sa ai cam 42 Voti curent continuu (+/- 42 Vcc ) ceea ce este mult prea mult pentru TDA7294 in punte.Pt un astfel de montaj ai nevoie de MAXIM +/- 35 volti in gol (adica fara sa alimentezi ceva din acel traf).Pe puntea aia de diode pune un radiator ca se va incinge destul de tare.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

multumesc de ajutor dar... azi am avut putin timp si am zis sa mai lucrez ceva. Am legat un modul cu cele 2 tda-uri am aranjat frumos firele si pentru cel de-al 2-lea doar sa il pun sus. Ce am zis sa il testez pe primul dar din nefericire dupa 20 de sec a iesit fum din puntea de redresare ciudat ca si conzi cat si diodele nu s-au incalzit, evident am incercat modulul pe alta punte si alt traf unde a mers prima data dar acum a tacut. Asta e.....

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
Vizitator vmihai

Salut.Am si eu o problema..am construit doua kituri cu tda 7294 schema din Connex club.Alimentare am un transformator ce scoate 2_22,5Vca 4A,punte de 6A,redresare cate 1 condensator de 10000 pe ramura+- ,fara condensatori de deparazitare.La punerea in functiune pun firul de st-by pe + si la amandoua modulele se aude un brum continuu..si atat.Finalii sunt izolati de radiator,masele sunt comune,ce am gresit ?

Link spre comentariu

In prima faza nu conecta difuzoare si pune un voltmetru de curent continuu la iesire.Ar fi bine sa legi intrarea la masa ca sa fii sigur ca nu capteaza zgomot daca nu ii dai semnal.Este posibil sa fi facut vreo bucla de masa care baga zgomotul asta, asta doar tu poti verifica.Fiecare modul trebuie sa ia masa din punctul median de la trafo dar sa nu mai ai vreo legatura de masa intre module care sa "inchida" bucla. Cu firul de semnal audio poti face astfel de greseli, asa ca incearca sa-l dezlipesti in prima faza daca l-ai pus.Urmeaza sfaturile de mai sus si incearca iar sa faci o proba.Daca tot nu merge atunci pune poze la rezolutie buna, uploadate pe un site de hosting.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări