Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu Tda 7294

Postări Recomandate

Salut,vin si eu cu o intrebare de nota 10: Cum iti suna amplificatorul (daca ai apucat sa asculti ceva la el)? Merge bine,scoate reali 70W ca in datasheet?Gafaie la basi,etc? Am vazut si o varianta parca pt auto si mergea alimentat de la 12 la peste 40V (asimetric) si avea pe iesire condensator de 1000uF parca. M-ar interesa si pe mine, auzisem ca e bun integratu si mai mult ma interesa cum e fata de TDA2050 (in afara ca are putere mai mare)? Sau fata de o punte de doua TDA2050? Distorsioneaza tare? Are brum,bazz,ceva? Is curios si pt faptul ca schema promite ca are mosfeti la final.Merci si bafta la proiectel :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am revenit am facut montajul pentru a redresa in 2 trepte cu lm7818 si 7812 dar nu mergedupa redresarea si filtrarea pentru amplificator am+,-38V am luat 2 fire de acolo de pe +38 si gnd. dar dupa redresarea cu aceste 2 integrate LM am 18,6V nu scade la 12 cred ca am gresit la LM7812 am pus o schema dupa care am lucrat daca e ceva gresit va rog sa ma ajutati.am atasat si cateva poze cu ce am lucrat pana acum

post-63236-139829375012_thumb.jpg

post-63236-139829375016_thumb.jpg

post-63236-139829375021_thumb.jpg

post-63236-139829375025_thumb.jpg

post-63236-139829375029_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vezi ca ai inversat polaritatea la condensatori.Ai masa la "-"si tu ai pus "+"condensatorilor la masa..Auzi,dar de ce te chinui si nu faci cu rezistenta de putere de 1W....3W si apoi cu un zenner bun pt fix cat ai tu nevoie?Pui si un condensator si ai rezolvat beleaua.Eventual pt curent mai mare si fiabilitate poti adauga si un tranzistor,si nu ocupa mult!In al treilea rand voiam sa-ti zic ca acel divizor rezistiv se pune doar la LM317 sau 337 din cate stiu eu.La 7818 nu e musai sa pui,ca tu cum pui acel divizor rezistiv nu-ti va scoate fix 18V,ci poate ceva mai mult de 18V.

Link spre comentariu

am pus bine conzi am desenat eu gresit la repezealanu stiu ce sa zic am inceput cu LM-urile astea si nu vreau sa mai incerc o suta de montaje la al 2-lea LM 7812 nu mai trebuie nici o rezistenta nimic la primul am folosit 2 rezistente cum se vede si in schema cred ca acolo e greseala

Link spre comentariu

Buba e de la 7812.Uite-te daca is lipite bine si corect firele la el.E posibil sa fie una din 2 situatii:a)fie integratul e busit si il masori cu buzzeru pe pinii de intrare si iesire sa vezi daca e in scurt intrarea cu iesirea sab)fie nu e legata masa,caz in care trece curentu prin el ca prin branza.(eventual tot cu buzzeru testezi de pe capsula la masa,sa vezi daca e conexiunea buna)Verifica si discutam.

Link spre comentariu

Dupa acest model: http://www.aaroncake.net/circuits/supply2.asp

iti recomand sa faci o stabilizare pt 12V.E cel mai simplu. Vei folosi PL12Z.Iar ca sa faci o treaba buna NU lua tensiune pt stabilizator din redresarea pt amplificator!. Vei pune in paralel cu puntea aia inca o punte,iar puntea de putere mai mica (sau chiar o singura dioda) o vei proteja cu siguranta fuzibila!

Link spre comentariu

mersi mult de ajutor andrei dar pana la urma am gasit greseala am lipit Vin cu Vout :)) my bad :jytuiyu acum merge perfect am 11,8V axact cat trebuie ms inca odatadeci schema e buna doar ca am gresit eu, cine are nevoie o poate folosii linistitvin cu o noua intrebare de care nu sunt sigur pe fiecare modul cu 2xtda7294 trebuie pus radiator bun, problema e ca nu stiu daca trebuie izolat fata de radiator daca nu l-e izolez o sa faca scurt?? ce material as putea folosi ca izolator?

Link spre comentariu

Din cate am citit,TDA7294 are "-" la radiator.Vei putea opta pentru una din urmatoarele:a)izolezi cu folie mica integratul fata de radiator si folosesti pasta siliconica pentru un bun transfer termic,iar radiatorul il legi la masa ca sa elimini eventuali paraziti,mai ales la integrate.de asemeni vei folosi si izolator pt surub din plastic.surubul va fi de tipul M3.in radiator vei da gaura filetatat,sau simpla si pe verso pui piulita;b)nu izolezi integratul de radiator,insa izolezi raiatorul de masa si carcasa.nu uita ca si in acest caz sa folosesti pasta siliconica.Nu uita sa verifici in cazul (A) la final cu un buzzer talpa integratului si radiatorul,iar in cazul (B) radiatorul fata de masa.Am sa revin acusi cu un nou post.

Link spre comentariu

deci din cate am inteles o sa pun silicon pe integrat il strang cu surub de radiator si pun un fir pe radiator pe care il lipesc la masa adica gnd banuiesc si placuta cu radiatorul si piesele o sa o pun pe carcasa dar cu distantieri ca sa nu se atinga de aceasta sper ca e bn :da

Link spre comentariu

deci din cate am inteles o sa pun silicon pe integrat il strang cu surub de radiator si pun un fir pe radiator pe care il lipesc la masa adica gnd banuiesc si placuta cu radiatorul si piesele o sa o pun pe carcasa dar cu distantieri ca sa nu se atinga de aceasta sper ca e bn :da

NUuuu.. Daca pui silicon pe integrat si il strangi cu surub de radiator NU mai legi radiatorul la masa,ca va face scurt! Iar radiatorul il IZOLEZI fata de restul carcasei.Daca pui silicon si PUI FOLIE DE MICA si Izolator surub,abia atunci poti lega radiatorul la masa (adica 0V). Eu asa am zis.Cand te decizi la varianta,fa o poza si posteaza-o inainte de a face vreo nazdravanie.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări