Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu Tda 7294

Postări Recomandate

salutare. citesc de cateva saptamani pe acest forum si ma gandeam ca ma puteti ajuta cu anumite sfaturi.Am inceput un proiect care consta intr-o statie cu 2 canale amplificata cu cate 2 TDA7294 pe fiecare canal. am realizat deja un modul cu 2 tda7294 + 2 vumetre si puntea de redresare de 10A si am folosit 4 condensatori de 10.000 micro la 64V. Etc. Prima problema e ca nu stiu ce sa folosesc sa obtin 12V pt coolere si vumetru. Tensiunea vreau sa o iau de pe punte de dupa cei 4 conzi dar acolo am peste 30V. Am incercat cu LM117 dar nu merge.Pentru boxe ma gandeam sa folosesc Hp-15W am inteles ca sunt destul de bune si au un pret rezonabil.O sa revin cu cateva poze. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu iti recomand sa folosesti un traf separat pentru alimentarea cooler-ului. Daca alimentezi din traful pricipal acesta o sa iti introduca un brum. Investitia nu e mare si scapi si de lm317 (care se va incinge datorita celor 30V de la care va trebuii sa scada tensiunea) si de brum.Daca tot vrei sa folosesti tensiunea principala pentru a alimenta ventilatorul mai poti incerca cu un lm7818 sa scazi tensiunea de la 30 la 18V si apoi un lm7812 sa scazi din 18 in 12V asa nu mai fortezi un singur stabilizator sa duca toata puterea.(este valabil si in vederea utilizarii a doua lm317 pt scaderea tensiunii in 2 trepte)In plus daca cooler-ul este de 12 volti eu zic sa il alimentezi pe la 10 V, ca sa nu ai zgomot mare provocat de el.

Link spre comentariu

In legatura cu ce ai zis iulian e mai simplu cum zici tu dar nu imi permite spatiul piesele sunt montate intr-o carcasa de la alta statie aceasta fiind foarte plata si traful l-am pus in alta parte. Ca sa fac cum spui tu trebuie sa mai duc un cablu cu 220v pe langa cel cu 3 fire de la traf la statie din care sa pun alt traf d 12v. Si nu imi prea place ce iese.

Link spre comentariu

Cand am nevoie de 2 tensiuni de alimentare prefer bobinez o infasurare suplimentara si sa pun redresare, eventual stabilizare separat. Pt cooler si vu-metru nu ai nevoie de cine stie ce redresare si filtrare, consumul este mic. Daca mai ai posibilitatea mai bobineaza 9Vca. 4 diode si un cond de 1000uF/16-25V si ai scapat de probleme.Sau macar scoate o mediana la 9V

Link spre comentariu

am pus o poza in care e statia problema e in felul urmator traful nu incape in cutie e prea inalt am facut o cutie mica pt el si de acolo cu un cablu de calculator cu mufe la ambele capete am dus cele trei fire la statie +30, -30 si gnd. in cutia cu statia sunt toate puntea de redresare, etc si de acea vreau sa iau de pe punte tensiunea si sa o reduc la 12v pt cooler si vumetru. nu mai vreau sa mai pun o mufa sa duc alt cablu cu 220v si sa pun alt traf in cutie pt 12v.deci incerc cu schema acea cu lm317 si i pun un radiator sanatos sa nu am probleme sau un alt sfat sa reduc la 12v dar tot de pe puntemultumesc

post-63236-139829374642_thumb.jpg

Link spre comentariu

In legatura cu ce ai zis iulian e mai simplu cum zici tu dar nu imi permite spatiul piesele sunt montate intr-o carcasa de la alta statie aceasta fiind foarte plata si traful l-am pus in alta parte. Ca sa fac cum spui tu trebuie sa mai duc un cablu cu 220v pe langa cel cu 3 fire de la traf la statie din care sa pun alt traf d 12v. Si nu imi prea place ce iese.

In cazul asta eu zic totusi sa incerci reducerea tensiunii in 2 trepte, sau montarea unui radiator maricel pe acel lm317. Mai e o solutie sa pui si al doilea traf in aceasi cutie cu cel pricipal, faci redresarea acolo si vi direct cu 2 fire cu 10-12 volti redresati si filtrati...dar nah tot te umpli de fire ceea ce stiu ca e neplacut :cry:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări