Vizitator eduard01 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 salut! sunt mai nou in bransa si de aceia va rog sa imi spuneti(sa-mi dati un sfat) daca pot adapta un tub de osciloscop la o schema de osciloscop proiectata pt alt tub, practic sa-l inlocuesc,si ce modificari ar trebui sa fac? Divizorul rezistiv pt alimentare catod,grila,etc ar fi unul,ce altceva ar mai trebui sa fac?(bineinteles tubul corespunde ca nr de electrozi) ??multumesc! Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Pina si sensibilitatea placilor de deflexie poate diferi substantial. Inainte de inlocuire trebuie comparate datele de catalog ale celor doua produse si se vede daca sint compatibile sau daca se pot face anumite modificari. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Calea cea mai grea e să cauţi un alt osciloscop ce foloseşte acel tub şi să-i furi schema.Calea cea mai uşoară 1: iei un osciloscop de cacao, cum erau cele didactice româneşti şi te joci cu el.Calea cea mai uşoară 2: faci o schemă simplă, ptr copii, fără pretenţii mari. Link spre comentariu
Vizitator eduard01 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 pai probabil sensibilitatea placilor dicteaza totul daca de exemplu sa zicem un tub are pe placile pt verticala 0,11-0,15v/mm si alt tub 0,14-0,21v/mm eu cred ca merge deoarece 0,14 este cuprins intre 0,11 si 0,15 nu ?? corectatima daca gresesc! Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Dar daca in schema initiala aveai tensiunea anodica de 900V si tubul inlocuitor cere 3KV... mai merge inlocuit? De aceea am spus ca inainte de orice trebuie sa compari datele din foaia de catalog a celor doua tuburi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum