Vizitator yulica Postat Martie 25, 2006 Partajează Postat Martie 25, 2006 Salut!Daca faci o conversie ADC a unui sunet cu o rata de 20Ksps, ce solutii sunt sa stochezi cateva secunde. Se poate face asa ceva cu o memorie externa, sau trebuie trimise esantioanele direct spre un PC, ca sa poata fi memorate?! Mersi! Link spre comentariu
Vizitator VanHauser Postat Aprilie 12, 2006 Partajează Postat Aprilie 12, 2006 20 Ksps cu rezolutie de 10 biti inseamna ca ai nevoie de 25KB RAM (prin rotunjire prin adaugare) pentru fiecare secunda. Uitandu-ma rapid pe o lista de preturi, am gasit o memorie SRAM paralela DS1245AB de 128KB la 28$, ceea ce inseamna 5 secunde si ceva de sunet. Folosind mai multe memorii sau una de capacitate mai mare, poti stoca mai mult. Pentru aplicatii in regim de amator, sunt cam scumpe memoriile, zic eu.Cat despre transmisia catre PC, portul serial cam iese din discutie, deoarece e prea lent pentru ce vrei tu sa faci. Ai avea nevoie de comunicatie la 240000 bps. Teoretic merge, dar practic n-am vazut niciodata. Mai raman variantele cu portul paralel si... USB.In alta ordine de idei, nu stiu daca un PIC, chiar din seria 18, ar face fata la o achizitie atat de rapida, si in plus sa mai faca si stocare/transmisie. Probabil ai nevoie de un dsPIC, ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum