Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema alimentare leduri de mare putere

Vizitator petrud

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

8

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator petrud

desi am schimbat toate piesele arse(cele evidente, la SMD-uri nu ma bag), dar lampa tot nu functioneaza. in consecinta, am luat legatura cu un coleg de forum care se ocupa (si de) cablaje/placi/module si l-am rugat sa ma ajute cu conceptia si constructia unei placi , renuntand la alimentarea din camera si mergand pe alimentarea din acumulator. va multumesc tuturor pentru sfaturi si ajutor. :multumesc

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Decupleaza ledurile de la alimentare si da-le alimentare separata avand grija sa nu depasesti curentul maxim admis ,pt a vedea daca se aprind . Durata testului nu trebuie sa depaseasca 3s,ledurile trebuie sa fie aprinse min. 1s ,pt a vedea (printr-un ecran colorat sau ochelari de soare) daca merg toate si bine.Mare atentie la curentul maxim !Daca e depasit ,ledurile se ard (instant).O metoda sigura e cu un aparat de masura ,se verifica fiecare led in parte . Pe ohmetru,pe scala cea mai mica se 'inteapa' catodul cu cosa de minus iar anodul cu cealalta. Aceasta metoda e cea mai buna si in acelasi timp si sigura. +ca nu trebuie decuplt nimic. Ledurile lumineaza cat un punct.Incearca cu aparatul de masura si posteaza rezultatele.

Link spre comentariu
Vizitator petrud

haideti sa va spun "distractie" : azi nu aveam ce face si am pus un acumulator pe lampa... s-au aprins 5 din cele 10 leduri, a pocnit iarasi condensatorul, cele 5 leduri stau aprinse, insa nu merge dimmer-ul. ceea ce nu inteleg este de ce merg doar 5, in conditiile in care ele sunt puse in 2 serii de cate 5 insa alimentarea este comuna la cele doua serii, iar firele de legatura sunt ok, ca si ledurile, pe care le-am testat si ieri si azi cu aparatul de masura si absolut toate s-au aprins. eu unul sunt intr-o ceata totala, nu mai inteleg absolut nimic :nebunrau: :nebunrau: :nebunrau: .

Link spre comentariu

Poate inteleg altii ,dar pt asta trebuie sa ridici schema.Ridicarea unei scheme consta in:-transpunerea manuala,pe o foie de hartie, a conexiunilor diverselor piese electronice aflate pe placuta.Ex.[attachment=1]DSCF0857.JPG[/attachment][attachment=0]DSCF0858.JPG[/attachment]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări