Cilibiu Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Salult tuturor!Vreau sa imi fac un amplificator clasa AB pe tranzistori , preferabil MOSFET!Am o gramada de scheme prin pc dar nu zic ce clasa sunt, asa ca daca sunteti amabili sa imi explicati si mie pe scurt cum fac diferenta intre o clasa A,AB ,D....etc. Dupa ce se deosebesc, tensiuni, tranzistori, preamplificator, finali de atac,etc...Eu vreau sa fac o amplificare in jur de 700-900W, am vazut ca vinde Dj Leco amplificatoare foarte bune la preturi bune, dar eu vreau sa fac una de mana mea, sa inteleg cum functioneaza si cum imi dau seama de clasa ei.O zi buna tuturor! Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Aici se gaseste putina teorie. http://www.circuiteelectrice.ro/electro ... ificatoare Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 De asemenea cu google o sa gasesti si mai multa teorie. Link spre comentariu
indy666 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Salutare!! Cateva informatii si de la wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_amplifier Personal consider ca amplificatoarele in clasa AB sunt cele mai convenabile din punct de vedere al fidelitati si randamentului. Mai nou, nu trebuie neglijate nici cele in clasa D, din cate am vazut driverul IR2110 are performante foarte bune chiar si pentru 15-20 KHz. Spor la citit!!! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Interesant!Dar totusi nu mi sa raspuns la o intrebare.Cum imi dau seama ce clasa este un amplificator dupa schema lui?Ce diferente apar intre scheme de diferite clase? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Intre scheme sint diferente enorme... nu se pot confunda. Daca m-as apuca sa explic ar trebui sa scriu o carte... cel mai bine ar fi sa citesti tu acele carti. In sectiunea "componente electronice, documentatii si scheme" a fost un topic in care s-au postat linluri de descarcare catre foarte multe carti mai mult decit interesante. Pina la inceputul acestei veri acele linkuri au fost accesibile - atunci trebuia sa descarci acele carti si sa le citesti in timp. Daca mai cauti cu atentie pe net, sigur vei mai gasi suficienta literatura de specialitate. Link spre comentariu
Vizitator mya Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Intre clasele A, AB, B nu sint diferente chiar asa de enorme. Schema poate fi aceeasi pentru toate 3 clasele. Singura deosebire este curentul de polarizare al etajului final. Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Intr-adevar e nevoie de ceva studiu pentru a le putea deosebi. Ti-am trimis pe mp cateva materiale pentru studiu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum