Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator CAT SOUND, putere SUBWOOFER!

Cilibiu

Postări Recomandate

Salut tuturor, am acest amplificator model CS-907!Am aruncat o privire pe schema si se pare ca pe iesirea de subwoofer am ca amplificatori 2 TDA2030 puse in punte, deci aprozimativ 30W pe subwoofer.Mam dotat de curand cu un sociloscop, si fiind curios cat scoate TDA2030 am zis sa il pun un pic in teste!Am folosit ca semnal de intrare in amplituner , sinus 50hz, am pus osciloscopul pe iesirea de subwoofer cu subuferul conectat, semnalul este frumos pana undeva la volum 68 cu reglajul de bas la 0, am privit pe osciloscop si semnalul are 40V P-P si dupa calcule cam 28,28V RMS, difuzorul este de 8 ohmi si am zis sa calculez puterea de iesire, asa ca am facut calculul in putere RMS nu PEAK, si rezulta asa:28.28V/8=3.535A28,28*3.535A=99.96WCe am gresit? ca nu este nici pe aproape de adevar, mai ales ca dintr-un TDA2030 mai mult de 15W curati nu scoti!Difuzorul are 40W sau 45W putere pe 8 ohm, nu mai stiu exact ca nu se mai vede pe magnet!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

4

• remus68

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Da ai dreptate , rezultatul iese 24.99W!Deci sa inteleg ca atunci cand calculez puterea , nu ma iau dupa toata sinusoida, sau mai bine zis impart volti RMS la 2, si de aici iese calculul!Mersi mult, sper sa fie de folos si altori useri!L.E mai exact acel "ef" ce este?

Link spre comentariu

Exact acum faceam calculul pentru tda7293! Gandituma la U RMS care poate sa ajunga la o alimentare de +/-40V si impedanta!Dar sa nu continuam in topicul acesta, toate la timpul lor!

Link spre comentariu

Pentru o alimentare cu +/-40V, daca nu ar scadea deloc tensiunea in timpul functionarii amplificatorului, se poate obtine un maxim teoretic de 25Vef cu finali bipolari si 22Vef cu finali mos-fet.

Link spre comentariu

Am facut calculul teoretic al TDA7293 si se pare ca am ajuns la puterea de 353W RMS pe un amplificatori cu 8CI, 4 paralel in punte cu 4 in paralel la o alimentare de +/-40V.Deci ca sa ai putere iesire mai mare iti trebuie tensiune mai mare de alimentare!L.E Mam bazat pe caderile de tensiune de la tda2030 dar se pare ca la tda7293 este diferit , avand ca finali interni MOSFETI, la care nu stiu tensiunea care cade pe iei, deci pana la urma ramane sa pun in practica unul ca sa vad exac U de iesire .Calculele la amplituner au fost facute la 0.001% distorsiuni, deoarece tensiunea am citito cand sinusoida nu avea nici un fel de deviere!L.E nu se poate mai mult de 262W RMS cu THD 0.001%!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări