Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incalzire cu plasme termice

Vizitator babossilviu

Postări Recomandate

La casa in care locuiesc am vreo 10 cm de izolatie cu vata minerala in tavan dupa care peste vata , in podina am inchis cu scandura fiecare segment . Pe partea opusa , caroiaj si gips carton. Dupa cum ati spus.

In camerele in care nu am izolat si la interior deoarece pierdeam din spatiu considerabil apare mucegaiul deoarece fundatia e realizata acum 60 de ani din piatra imbinata cu pamant . Asa se purta pe atunci .

Daca intre scandurile din pod nu ai lasat lufturi de macar 1 cm, este posibil sa apara probleme cu formarea mucegaiului, caci punctul de roua in astfel de constructii se situeza intre termoizolatie si "elementul rece", in cazul de fata scandura.

Termoizolatia la interior reprezinta o "problema" mare, si cel mai corect, pentru a fi sigur ca nu vor fi probleme ar fi bine sa fie realizata cu bariera de vapori.

Te rog sa ma crezi ca ne-am gandit si la punctul de aparitie al mucegaiului in camerele izolate interior si exterior. O rubedenie cu asa ceva se ocupa sisyem de incalzire si proiectare . Apoi am apelat la arhitect care ne-a facut planul asa cum trebuie . Omul ste arhitect in Bucuresti si am apelat la el pentru proiect.

Acesta este un lucru bun.

Pe pardoseala , parchet de 8mm cu folie izolatoare groasa . In unele camere , deoarece aveam diferenta mare de nivel am pus polistiren extrudat peste shapa , folie de izolatie si parchet.

Aici isi da de obicei toata lumea in "petic". Multi au impresia ca pamantul avand o temperatura oarecum stabila si mai ridicata decat a aerului, transferul termic este mai mic. Insa nu este chiar asa.

In opinia mea, aici ar trebui sa aplicam minim 10 cm XPS. Normativele in vigoare cer cam 15-20 cm XPS, insa, asa cum s-a spus, trebuie sa tinem cont si de buget.

Ideea e ca te intinzi si cat iti e bugetul . Iar unde nu te ajungi cu banii apelezi la cea mai buna solutie de compromis. Daca as fi avut bani la discretie contruiam o alta casa de la zero asa cum doream eu nu renovam casa actuala cu extinderile aferente.

Sunt total de acord cu tine, insa ar fi bine, sa gandim toate posibilitatile inainte. Am intalnit persoane care au aplicat 3 cm EPS ca si izolatie, pe motiv ca nu au avut bani. Insa nu s-au gandit cati bani au "aruncat" pe adeziv, plasa, dibluri ... Cand, aceeasi cantitatea o foloseau si la o izolatie de 8 cm sau de 10 cm. Investitia ar fi fost cu aproximativ 50% mai scumpa, insa rezultatul cu aproape 70% mai bun.

Nu vreau sa crezi ca sunt aici sa critic, insa la pretul platit pentru a izola cu 3 cm XPS si 5 cm EPS, acopereai aceeasi suprafata cu 15 cm EPS doar pe exterior, iar rezultatul final era de doua ori mai bun.

Din pacate la noi s-a inteles ca XPS are cel mai mic coeficient si e cel mai bun. Insa lucru asta este de 2 ori fals. Odata pentru ca EPS grafitat are un coeficient mai bun, si a doua oara pentru ca este importanta si grosimea pe care o aplicam.

5 cm XPS nu izoleaza nicicum cat 10 cm EPS cum spun meseriasii, ci o fac exact cat 6.2 cm EPS70.

Daca va veti uita pe brosurile si materialele oferite de marile firme producatoare, veti observa ca XPS-ul este recomandat doar la izolatiile ce intra in contact cu solul, ori, in mediile unde termoizolatia poate fi afectata de umiditate.

Caci XPS-ul este o structura de celule inchise ce inglobeaza CO2 si are o rezistenta mare la umiditate, iar EPS-ul este o structura cu celule deschise ce inglobeaza aer, iar acesta nu are rezistenta la migrarea vaporilor/apei, si odata intrata in structura sa v-a inlocui aerul, conducand la cresterea coeficientului de conductivitate termica.

Imi cer scuze ca am plecat de la panouri si am ajus la izolatii si etc, insa m-a luat valul :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

11

• cheluakame

9

• mișa

5

• __farad__

4

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări