bercenaru Postat Noiembrie 13, 2019 Partajează Postat Noiembrie 13, 2019 La 01.11.2019 la 13:12, sesebe a spus: Vezi ca pina si cablajul original este prost conceput. E bataie de joc felul cum este conceput. Nici schema nu-i cine stie ce pt ca lipsesc componente esentiale pt o functionare corecta. Cei 2 condesatori trebuie sa ajunga in pinul 5(GND) pe un traseu cit mai scurt nu inconjurind toata placa. Eu as reproiecta tot cablajul din nou fara a tine cont de de cel prezentat pe site. Pe incercarea ta, atit cite se vede, ai atingere sau risc de atingere intre traseiele de la pinii 14 si 15. Daca nu te lasa sa faci o anumita conexiune este pt ca nu ai realizat-o si in schematic. Intrebare: software-ul pt microcontroler de unde il iei? Eu nu ma pricep , lumea care a cumparat de la el a fost multumita, iar eu cum nu mai locuiesc in tara am zis sa mi-l fac singur. O sa apropii C1 si C2 cat mai mult de pinul 5, voi corecta si traseele pinilor 14 si 15. Ce anume componente esentiale lipsesc ? Iar de software, eu m-am gandit ca va functiona asa, fara unul. Cat despre problema mea cu conexiunile, in schema lui un releu are pinii 1 si 2 enumerati de sus in jos iar la celalalt releu sunt invers, de jos in sus. Cum nu ma pricep am zis sa intreb aici pentru lamuriri. Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 13, 2019 Partajează Postat Noiembrie 13, 2019 Degeaba faci circuitul, dacă nu ai și programul pe care trebuie să-l încarci în microcontroller. Controllerul e un mic computer, care execută niște instrucțiuni.Fără instrucțiuni, nu face absolut nimic.Autorul a prezentat schema, dar nu a postat și programul necesar controllerului, fiindcă a muncit la el și vrea să scoată niște bani din asta.Deci, nu te mai chinui cu cablajul, muncești degeaba.... Link spre comentariu
Costa Postat Decembrie 11, 2022 Partajează Postat Decembrie 11, 2022 @_farad_ ian 22 2012 ..." Sunt useri consacrati pe acest forum ale caror sfaturi sunt mai mult decat pertinente, sunt lectii de electronica si acestia trebuiesc respectati si ascultati. Daca esti incepator acestia sunt profesorii tai, cauta-le posturile si invata...." si "...Electronica nu se invata in doua zile. Trebuie rabdare si munca. Si daca vreun "batran" te ia putin peste picior, intelege-l, experienta ii da dreptul sa fie putin cu nasul pe sus (exceptie fac cazurile in care incepatorul este jignit "pe fata")...." Absolut adevarat .din 2012 dar foarte valabile si acum in 2022 . Ce bine daca citeam acest post la timpul potrivit . M-ar fi ajutat sa cumpanesc mai bine intre plusuri si minusuri,intre avantajul de a avea informatii f pretioase si dezavantajul de a accepta niste exprimari mai de roz sau chiar rosu. Ca sa glumeasc ,cum era oare ? Art.1-sefu are intotdeauna dreptate Art.2-cand sefu nu are dreptate se aplica art.1 Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Decembrie 11, 2022 Partajează Postat Decembrie 11, 2022 @Costa, initiatorul topicului este posibil sa fi ramas incepator sau sa fi renuntat. Nu a mai vizitat forumul de mai bine de 4 ani. Link spre comentariu
S0IN Postat Februarie 9 Partajează Postat Februarie 9 La 26.01.2012 la 20:14, yo9hrb a spus: Notiunile elementare despre componente exista deja, aici: viewforum.php?f=266Acest topic devine anunt. Rog nu poluati. O zi buna tuturor. Nu mai exista pagina Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 9 Partajează Postat Februarie 9 Nu bag mîna în foc, dar cred că asta era pagina la care se făcea referinţa: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum