Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator EI A-350

Vizitator

Postări Recomandate

Buna seara ! Stiu ca sunteti plictisiti de acest subiect care s-a tot discutat pe acest forum dar am o problema cu acest amplificator. Problema este la canalul drept, si anume:Am un semnal de intrare, de 1Khz. Cand maresc tensiunea semnalului, de la o mV la maxim 500mV (pe osciloscop, tensiunea maxima de intrare mi-a iesit undeva pe la 650mV, punct dupa care sinusoida este alterata), tensiunea BE pe tranzistorii finali scade de la 500mV la aproximativ sub 100mV. la iesire am folosit un rezistor de 5 ohmi la peste 200W. Daca cuplez boxa, la volum mic, se aude normal, volum la care tensiunea BE a tranzistorilor finali e de ~500mV dar daca dau mai tare distorsioneaza oribil. Cu intrarea legata la masa (am decuplat corectorul de ton si intrarea la masa am legat-o direct de pe intrarea finala) am o tensiune BE de 540 mV. Daca decuplez o borna a intrarii legata la masa, cu legatura in aer, tensiunea scade brusc pe la 100mV, iar daca refac legatura catre corectorul de ton cu volumul scazut se restabileste tensiunea undeva pe la 500mV. Tin sa precizez ca functionarea pe canalul stang este fara probleme si tensiunea BE a tranzistorilor finali ramane neschimbata indiferent de volumul intrarii, cu acelasi rezistor de 5 ohmi la iesire. Alimentarea pe fiecare canal este de + - 32 V.Astept pareri si multumesc pentru timpul acordat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 1 an mai târziu...

Acolo ai probleme in etajul final unul dintre tranzistoarele finale sau prefinale se intrerupe jonctiunea BE.Scoatele afara din montaj si le masoara.Daca sunt bune atunci s-ar putea sa ai problem cu un BC de tip pnp care se face sirma BE in timpul functionari,sau o rezistenta de valoare mica din zona prefinalior.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări