Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa ATX cu Acumulator

naghi32

Postări Recomandate

Seara buna,Am si eu o intrebare pentru cei care se pricep la surse sau stiu de unde sa iau asa ceva,Unde as putea sa gasesc o sursa ATX care sa contina in ea necesarul pentru a functiona si cu un acumulator de 12V. probabil unu de genu celor din UPS, 12V 7Ah, sau mai mari(in curent)?Ah, am cautat pe net dar nu am gasit nimica in RO, nu cred ca am voie sa dau link-uri cu exemple, deci ma voi abtine.Pentru a se modifica una sa faca asa ceva nu are sens, sau probabil mai usor se face una noua.. 3.3v, 5V,12V, -5V -12V ma gandeam ca merge sa fac o sursa sa dea tensiunile necesare de la 12V, ca nu trebuie decat sa le scad sau sa le inversez ( pe - nu trebuie mai mult de 1A), dar ca sa le scad la 3.3V 15A, din 12V, nu merge stabilizator, trebe in comutatie, dar mai bine nu ma joc cu asa ceva.Da stiu, sa folosesc un UPS, dar avand in vedere ca aici fluctueaza continuu reteaua, as prefera ceva care nu tzacane releul mai rau ca vecina cand face baie ( pacat ca nu tine deschis geamu' ), si chiar daca tzacane releu, uneori se opreste pc-ul, probabil e timpul cand trece pe baterie prea mare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• naghi32

2

• danb1974

1

• moro

1

• c_anicai

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

o varianta ar fi modificarea unei surse de 220v prin refacerea partii primarului intr-un etaj de tip push-pull sau fara transformator cum ar fi multiphase buck, exista o varietate de controlere dedicate pt tipul acesta de functionare, alimentarea procesoarelor pe placile de baza sau placi video folosesc principiul asta de ani :-).

Un exemplu foarte bun este in link mai jos

http://www.ti.com/lit/ml/slvr397/slvr397.pdf

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări