Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 ventilatoare pc si un transformator de 12 v?!..

Vizitator bloux

Postări Recomandate

Vizitator bloux

am o nelamurire... daca conectez ambele ventilatoare de pc la acel transformator si sa presupunem ca ele au aceeasi putere... se vor invarti mai incet ca atunci cand as conecta numai unul? la transformator... ideea era daca aia 12 v.. se impart la ventilatoare? pe jumate... sau ambele tot 12 v vor primi:D?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex14

2

• __farad__

1

Top autori în acest subiect

daca le legi in serie aia 12V se impart, deci se invart mai incet. daca le legi in paralel (schema postata de mine la subiectul tau anterior) amandoua vor primi cate 12V si se vor invarti la fel, ca si cum ai lega numai unul, dar curentul absorbit va fi mai mare. nu mai tot creea subiecte pe tema asta ca nu are nici un rost, nimeni nu te poate ajuta deoarece nu intelegi nimic din raspunsurile pe care le primesti. cum am mai zis si inainte: incepe cu TEORIA, pe urma treci la PRACTICA !!

Link spre comentariu

@bloux. Ia o carte de fizica si recapituleaza tot ceea ce inseamna curentul electric. Vei gasi acolo toate explicatiile despre legatura in serie, paralel si mixt. Nu poti incepe ceva fara un bagaj minim de cunostinte

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

E bine sa precizam mereu ce vrem sa obtinem de fapt. Pentru silentiozitate de exemplu, coolerele merg bine si pe 5V, dar merita sa faci asta prin tatonari, cu un program gen Asus Probe, sau alte monitoare de temperatura. Totusi, am vazut (pe undeva...) controller pentru 4 ventilatoare, intra in bay-ul de floapa la 25lei. Arata bine, e gata facut si mufat.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări