Vizitator bloux Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 am o nelamurire... daca conectez ambele ventilatoare de pc la acel transformator si sa presupunem ca ele au aceeasi putere... se vor invarti mai incet ca atunci cand as conecta numai unul? la transformator... ideea era daca aia 12 v.. se impart la ventilatoare? pe jumate... sau ambele tot 12 v vor primi:D? Link spre comentariu
alex14 Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 daca le legi in serie aia 12V se impart, deci se invart mai incet. daca le legi in paralel (schema postata de mine la subiectul tau anterior) amandoua vor primi cate 12V si se vor invarti la fel, ca si cum ai lega numai unul, dar curentul absorbit va fi mai mare. nu mai tot creea subiecte pe tema asta ca nu are nici un rost, nimeni nu te poate ajuta deoarece nu intelegi nimic din raspunsurile pe care le primesti. cum am mai zis si inainte: incepe cu TEORIA, pe urma treci la PRACTICA !! Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 @bloux. Ia o carte de fizica si recapituleaza tot ceea ce inseamna curentul electric. Vei gasi acolo toate explicatiile despre legatura in serie, paralel si mixt. Nu poti incepe ceva fara un bagaj minim de cunostinte Link spre comentariu
alex14 Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 uite desenul cu legarea in paralel. http://imageshack.us/photo/my-images/268/71394750.png/ nu cumva sa tai transformatorul ca sa legi ventilatoarele direct la priza!! taie toar mufa aia care o bagi in telefon, ca sa ramai doar cu cele 2 fire. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 E bine sa precizam mereu ce vrem sa obtinem de fapt. Pentru silentiozitate de exemplu, coolerele merg bine si pe 5V, dar merita sa faci asta prin tatonari, cu un program gen Asus Probe, sau alte monitoare de temperatura. Totusi, am vazut (pe undeva...) controller pentru 4 ventilatoare, intra in bay-ul de floapa la 25lei. Arata bine, e gata facut si mufat. Link spre comentariu
Postări Recomandate