H Robert Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Am niste aparate analogice si vreua sa le maresc domeniul de masurare, problema este ca nu pot sa calculez shuntu; la ampermetru si rezistenta aditionala la voltmetru deoarece nu scrie pe ele rezistenta interna si nici sensibilitatea aparatului. Am un miliampermetru si vrea sa-l transform intr-un ampermetru care masora pana la 6A Vreau sa maresc domeniul de masurare si la acest volmetru pana la 150V Vreau sa maresc domeniul de masurare si la acest volmetru pana la 400V Am pus pozele pt ca poate are cineva aceleasi aparate si ma poate ajuta cu datele despre rezistentele interne si sensibilitatea aparatelor. Link spre comentariu
Relav Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Este foarte simplu. Probabil nu au sunt sau rezistenta aditionala in interior. In acest caz alimentati de la o baterie de 1,5 V printr-un potentiometru de 250 KOhmi fiecare instrument. Masurati cu un alt instrument ce tensiune cade pe instrumentul testat si ce curent trece prin el cand acesta are acul indicator la cap de scala. Aducerea instrumentului la cap de scala se face micsorand lin rezistenta potentiometrului. Daca vedeti ca potentiometrul este mai jos de jumatate din valoarea lui (sub 100Kohmi) il puteti inlocui cu unul de 100K sau mai mic astfel incat sa puteti regla usor acul indicator la cap de scala. Atentie sa nu il alimentati direct din baterie ca-l distrugeti. Multe dintre instrumentele de masura au 50 microA si 75 mV Ce v-am spus eu este o masurare grosiera a parametrilor. Ar trebui aplicate unele corectii care sunt tratate la Masurari electrice. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Eu cand am avut nevoie, am facut asa :-3-4 rezistente de 1ohm / 5w in paralel (eu numai la 3A am folosit asa; pentru 6A incearca sa scazi rezistenta cat mai mult);-instrumentul cu un semireglabil de 1-10k inseriat, pusa gruparea asta in paralel pe şuntul facut din rezistente-pui ampermetrul proaspat construit intr-un circuit format dintr-o sursa reglabila si o rezistenta de valoare mica, dar de putere mare. In serie cu ampermetrul respectiv, pui un ampermetru etalonat calumea sau unul digital. Reglezi semireglabilul pana cand indicatia instrumentului este la fel ca cea de pe ampermetrul etalon.-mai pui si un comutator, si poti face acelasi instrument voltmetru sau ampermetru. Link spre comentariu
H Robert Postat Ianuarie 21, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Multumesc foarte mult pt raspunsuri, ,o sa ma apuc maine sau luni de treaba. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Gandeste-te ca pentru a realiza un voltmetru ai nevoie alaturi de instrument, de o rezistenta aditionala. Daca nu o poti calcula, pui un semireglabil pe care il ajustezi pana cand ai indicatia buna.Acum gandeste-te ca ampermetrul masoara caderea de tensiune pe o rezistents (şunt) => deci tu ca sa masori curentul, trebuie sa improvizezi un şunt si un voltmetru. Link spre comentariu
H Robert Postat Februarie 18, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2012 Am primit o cutie cu sunturi si am tot conectat pe fierca in parte cu miliampermetru din primul meu post in acest topic si nu am reusit aproape deloc sa extind domeniul poate nu am conectat bine suntul la miliampermetru aici aveti o poza poate puteti sa ma ajutati cum ar trebui sa leg miliampermetru, pe cutie scrie in ruseste si eu nu stiu deloc. Link spre comentariu
H Robert Postat Februarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2012 Are cineva vreo idee cum se leaga? Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Am un volmetru analogic care masoara pana la 600V Rv=39K e pt c.a., aparatul este feromagnetic, problema este ca nu indica nimic, m-am uitat foarte atent l-am desfacut si nu e ars cel putin asa pare, am incercat sa masor rezistenta bobinei cu un ohmmetru dar nu indica nimic, am incercat si pe continuitate dar nimic, cu as putea verifica aparatul daca mai e bun? Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Am primit o cutie cu sunturi si pe cutie scrie in ruseste si eu nu stiu deloc.Pai nici nu ai nevoie sa stii ruseste,pt ca ce e scris cu chirilice,nu te ajuta la nimic..."Sunt multifunctional R6" si "Potentiometru R2/1",restul sunt valorile rezistentelor si curentilor si le folosesti in functie de domeniul pe care-l utilizezi.Recomandabil ar fi sa masori continuitatea la cele de curenti mici,daca spui ca l-ai primit si nu stii nimic despre el,ca alea sunt mai expuse prajirii din cauza folosirii pe domenii mari de curent(putin probabil sa se arda un sunt de 50A,dar la 1A sau mai putin,e foarte probabil),si ai avantajul ca sunt marcate valorile de curent suportat si tensiunea la borne(30 mV).Daca la instrumentul tau bobina nu prezinta rezistenta ohmica,mai mult ca sigur e intrerupta,ori la capete,din cauza pastei decapante s-a corodat firul,si asta ar fi cazul fericit,ori in interiorul bobinei,caz in care nu prea mai ai ce face,sau nu merita sa te muncesti cu rebobinare...totul e sa fii sigur ca e intrerupta,si pt asta incearca sa masori si pe domenii mai mari ale ohmetrului,nu doar pe continuitate,pt ca daca bobina ta are 2K pe continuitate o sa arate intrerupt. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum