iuli10 Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Am nevoie de ajutor pentru identificarea modulului din imagini. De ce aparat apartinea el? Tubul nixie este ZM1080. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 E o cartela cu afisor nixie ce a facut parte din afisajul unui aparat numarator de impulsuri de inainte de perioada TTL.Putea fi de la orice aparat de la voltmetru electronic,la frecventmetru,nimeni nu poate sa-ti spuna cu certitudine daca n-a avut aparatul pe mana,dupa lucratura pare sa fie de IFA dar nu pot spune precis.Se vad divizoarele de frecventa (cele 4 "module" cu cele 8 placute)),cu tranzistoare si elemente discrete,daca ai doar una,nu prea poti face mare lucru,daca le ai pe toate(trebuiau sa fie minim 4)atunci poti refolosi tuburile nixie,in functie de imaginatie,daca ai tot aparatul,atunci merita sa te joci si sa-l repui in functie,chiar daca performantele nu vor fi cine stie ce,e un exercitiu interesant si sigur vei avea de invatat cate ceva. Link spre comentariu
iuli10 Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 E o cartela cu afisor nixie ce a facut parte din afisajul unui aparat numarator de impulsuri de inainte de perioada TTL.Da, este destul de vechi ,anul scris pe cond. electrolitici este 1972. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Este o cartela de la un "Numeprort", adica un numarator de impulsur portabil, realizat in IFA (I.F.I.N.). Realizat cu tranzistori romanesti era o prima incarcare de "integrare". Pe margine se afla niste module bistabile ce puteau fi usor inlocuite daca se defectau. Numeportul era folosit in instalatiile de detectare a radiatilor nucleare, numarind pulsurile date de sonda la vremea respectiva fiind o scula destul de evoluata. Aparatul avea si o sursa IT incorporata. Link spre comentariu
walldemar Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Se pare ca nu se produceau inca BC- uri la IPRS in acea vreme ... Link spre comentariu
norad Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Va salut, Am cumparat de la targul de vechituri modulul din poza: L-am luat pentru tubul Nixie (ZM10180) cat si pentru multimea de diode punctiforme cu germaniu (cateva sunt sparte), dar si pentru tranzistorii de tip EFT323 cu punct rosu - o raritate in ziua de azi, cel putin pentru mine. Acasa am observat ca tubul este crapat. Initial am zis ca e zgariata vopseaua rosie de pe tub. Ghinion, dar la 5 lei ma multumesc cu ce a ramas intreg. Pe spatele placii are codul : CNBZ-Nx-3-67 Condensatorii electrolitici sunt romanesti IPRS (anul 1968), asadar provine dintr-un aparat fabricat in Romania. De la ce scula provine modulul ? Link spre comentariu
feri.visky Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 Exista un sistem de control numeric pentru masini unelte, se numea Numerom si de constructie indigena (in mare parte...), poate ca e de acolo... Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 5, 2012 Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Norad, este aceeasi cartela ca a lui iuli10, numai ca la a ta sursele de IT pentru tupurile Nixi sunt pe fiecare tub in parte, nu comuna, ca la cartela prezentat de Iuli10. Este o cartela produsa in IFA/IFIN folosita la aparate portabile pentru numararea impulsurilor furnizate de sondele pentru detectarea radiatiilor, Numeport. Au fost proiectate si fabricate in IFA/IFIN prin anii '70. Link spre comentariu
pusu Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Exista un sistem de control numeric pentru masini unelte, se numea Numerom si de constructie indigena (in mare parte...), poate ca e de acolo...Nu e de la numerom, voi pune o poza cu NUMEROM306 la pag. viewtopic.php?f=19&t=136140&p=1183385&hilit=numerom#p1181925 Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Frumoase modulele, dupa mine e pacat sa fie dezasamblate pentru piese, ca orice lucru facut inainte de '89. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Din ciclul stiu ce e dar la ce s-a folosit(chiar daca nu are lampi)?Am dat peste un filtru activ RFT,care arata ca in pozele atasate.Se alimenteaza cu 2 baterii de 9V,si e functional.La ce aplicatii a fost folosit? Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Este parte componenta a unui lant de masura specializat pe sunete si vibratii. Se foloseste pentru determinarea intensitatii sunetului sau a vibratiilor in pasi de frecventa de 1/1, 1/3 octave (filtre). Pe pozitia "Lin" se masoara intensitatea/valoarea globala de la 31.5 Hz la 16 kHz.O astfel de masuratoare determina contributia frecventelor la intensitatea globala putandu-se identifica si sursa de zgomot/vibratie specifica... Lantul de masura consta din: microfon/accelerometru, amplificator, filtru (1/1,1/3, lin, etc.), masura si imprimare sau inregistrare si prelucrare ulterioara a semnalului prin analiza Fourier... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Multumesc pt detalii...nu am lucrat in domeniu,si nu stiam la ce putea fi folosit...banuiam pt acordul unor instrumente muzicale,dar se vede treaba ca eram departe cu presupunerea. Link spre comentariu
Vizitator cristigion Postat Aprilie 12, 2013 Partajează Postat Aprilie 12, 2013 Va salut, Am cumparat de la targul de vechituri modulul din poza: L-am luat pentru tubul Nixie (ZM10180) cat si pentru multimea de diode punctiforme cu germaniu (cateva sunt sparte), dar si pentru tranzistorii de tip EFT323 cu punct rosu - o raritate in ziua de azi, cel putin pentru mine. Acasa am observat ca tubul este crapat. Initial am zis ca e zgariata vopseaua rosie de pe tub. Ghinion, dar la 5 lei ma multumesc cu ce a ramas intreg. Pe spatele placii are codul : CNBZ-Nx-3-67 Condensatorii electrolitici sunt romanesti IPRS (anul 1968), asadar provine dintr-un aparat fabricat in Romania. De la ce scula provine modulul ? Modulul dumneavoastra face parte dintr-un aparat ( numarator ) produs de Institutul de fizica atomica . E un aparat albastru care incorporeaza aproximativ 5 sau 6 de astfel de module , l-am vazut recent desfacut . Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 cristigion, tu ai citit asta, vreo doua posturi mai sus?? Norad, este aceeasi cartela ca a lui iuli10, numai ca la a ta sursele de IT pentru tupurile Nixi sunt pe fiecare tub in parte, nu comuna, ca la cartela prezentat de Iuli10. Este o cartela produsa in IFA/IFIN folosita la aparate portabile pentru numararea impulsurilor furnizate de sondele pentru detectarea radiatiilor, Numeport. Au fost proiectate si fabricate in IFA/IFIN prin anii '70. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum