Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tetroda cu fascicol dirijat g-807-SE cind Ra=6K3

Vizitator

Postări Recomandate

Nu am caracteristici UL pt g-807 dar am schitat(rapid) fara pretentii de curiozitate o dreapta de sarcina 6300Ω(6k3).Treaba arata cam asa(posibil ca in config SE-UL Pu_a sa devina 6-7W ?!...dupa ceva masuratori... ).

post-18717-139829372892_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Intr-adevar, pe 6K3 nu se pot obtine in conditiile date 6-7W.Mi-am permis sa desenez pe poza ta o dreapta de sarcina de 2K5 pe care se obtin 8W in aceleasi conditii. Daca e vreo problema am sa sterg poza.

post-7306-139829372997_thumb.jpg

Link spre comentariu

Fara probleme("probleme raportate la putere" sint in alta parte).Da misa era de asteptat ca tetroda cu fascicol dirijat g-807 sa necesite o dreapta de sarcina asa cum ai reprezentat(2K5) pentru un 6-7W in secundar/sarcina(avind in vedere si randamentul OT).

Link spre comentariu

La capitolul liniaritate sta mult mai bine cu sarcina de 6K3. Adica aia 3.2W vor fi foarte frumosi.

Din aceste motive este prezentata tensiunea de atac gc(5,3Vef-sinus=15Vvv-sinus) varianta Ra=6k3(in sarcina/secundar aia 3,2W-frumosi vor fi cam 2,7W).
Link spre comentariu

Daca admitem ca acest transformator de iesire http://dl.dropbox.com/u/3712780/Doina%2 ... fa%203.JPG are 10% pierderi (un randament 0,9) impedanta acestuia pentru toata infasurarea primara devine 7k atunci cind in secundar(63sp) avem dispusa o sarcina/impedanta de 8Ω.

Ce ar fi de retinut o sarcina de 7k nu poate trage din Ub=260V(teoretic-sumar) decit maxim 37mA adica ia_max_virf poate fi ia_0 + 37mA.(indiferent de tubul final/SE).

"Acum" rog pe domnul Lazaroiu sa simuleze urmatoarea situatie g-807-SE(fara UL ,banuiesc ca nu detine model g-807-conexiune-ul) cind Ub=Ug2=260V , Ra=7k ,-Ug1=18V(-Ug1 poate fi si 14V...) , Rg1=220k , Rg2=180Ω ,tensiunea de atac grila-comanda 5,3Vef si mai mare pina la intrarea in usoara limitare a formei de unda-sinus la iesire.Cel mai interesant parametru fiind puterea utila maxima sinus nelimitata(usor limitata) obtinuta in sarcina la iesire.

Dupa care asteptam masuratorile(din situatia fizica-reala-materiala daca se vor face...) ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări