Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare preamplificator microfon

Vizitator ionutmarius

Postări Recomandate

Vizitator ionutmarius

salutare la toata lumea. am nevoie si eu de ajutorul vostru in ale electronici ca nu sunt prea priceput, sunt si eu la inceput. am un amplificator de 2x100w cu alimentare simetrica 38-0-38v si am construit un preamplificator de microfon si nu reusesc sa il alimentez de undeva ca uruie tare iar daca il alimentez direct de la o baterie auto de 12v merge perfect. va rog sa imi spuneti si mie cum sa scot tensiunea de 12v dar nu cu integrate ca nu am asa ceva si sa ii scot uruitul acela groaznic.

schema preamplificatorului este cea de mai jos.

http://scheme.dring.ro/wp-content/schem ... -bc549.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• +_Florin_+

2

• costi002

2

• __farad__

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator ionutmarius

salutare din nou, am realizat schema de mai sus inca nu scap de acel brum puternic.din intamplare am dat peste un integrat MC78M12CT si as vrea sa stiu daca pot sa il folosesc pe acesta si ce schema de filtru sa ii adaptez?

Link spre comentariu
Vizitator ionutmarius

din gama celor cu rezistenta ohmica. cel de 25lei de merge si cu fir si fara fir.problema e ca daca il alimentez la 12v de la o baterie merge perfect fara distorsiuni si fara brum.

Link spre comentariu

Ce fel de dioda zener ai folosit acolo? Conform schemei atasate de remus, prin dioda aceea trec vreo 33 - 34mA, deci va disipa cam 0.4W. Nu orice dioda suporta, poate s-a defectat. Era preferabil un curent mai mic prin dioda (R serie mai mare, cam 2.2k) si sa introduci si un tranzistor regulator. Schema ramane aceeasi, dar se monteaza un BD139 de ex, astfel : baza pe catodul diodei, colectorul pe +35V si de pe emitor se culeg cei 12V (ma rog, cam 11.5V).

Link spre comentariu

Rezistenta se poate redimensiona... schema era data cu titlu de exemplu si dupa cum se vede e o prelucrare minora a unei scheme de la ESP. Masori consumul preamplificatorului cind e alimentat din baterie de 12V, mai adaugi un curent de 6...10mA prin dioda zenner si calculezi rezistenta. Apoi afli puterea ce trebuie disipata si alegi o rezistenta cu puterea de minim 2...3 ori mai mare.Pentru cazul de fata se poate monta o rezistenta de 2K2 / 1W daca nu se alimenteaza decit un etaj de preamplificare, fara alti consumatori.Daca amplificatorul de putere singur, fara a conecta vreun alt montaj la intrare nu scoate brum si cu preamplificatorul alimentat de la baterie si conectat la amplificator nu ai brum, acesta provine de la legaturi de masa facute aiurea, neecranari de cable de semnal sau apropierea etajului de intrare de traful de retea.

Link spre comentariu
Vizitator ionutmarius

tensiunea pe diona are 13,21v insa eu am alimentarea aplificatorului ca in poza de mai jos si tensiunile siunt de la:pin 1-2=38vpin 2-3=38vpin 1-3=76vcare pin 2 este masa iar condensatorii sunt de 3300uf63v

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări