Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

zgomot de fond mare la amplif. Stage Line STA-322

Postări Recomandate

salut...pe scurt amplif. are un zgomot de fond prea puternic atunci cand potentiometrele .sunt la maxim ..am incercat cateva variante pentru a depista,inlatura problema dar nu au dat rezultat ...am inlocuit condensatorii de filtraj ,am schimbat potentiometrele am scos toate cablurile de semnal si zgomotul e tot acolo ...ma gandesc sa schimb toti condensatorii de 10pF,100pF,22pF din modulul IN al amplifului dar mai astep cateva pareri din partea d-stra. De precizat nu interpretati acest zgomot de fond ca fiind un barait sau ceva de genu ...este un simplu zgomot de fond dar parca prea amplificat ..va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

...nu e bucla de masa,cunosc fenomenul dar nu e nu barare....as vrea sa spun ca pe langa etajul de intrare mai are 2 module, unul care cred ca transforma din analogic in digital si invers cu circa 16 integrate operationale care ar putea fi de proasta calitate ...HEF4066BP 12buc , MC14028BCP 1buc , MC14532BCP 1buc si inca un modul alcatuit doar din componente SMD NE5517D 2buc, 7buc 4560. Sunt incepator in domeniu daca am scris tampenii corectati-ma ,cei care au mai multa experienta poate cunosc calitatea acestor integrate,daca nu sunt bune cu ce as putea sa le inlocuiesc sau daca mai merita facuta vreo investitie ....stima

Link spre comentariu

mersi Th3_uN1Qu3 :da cand ati precizat de valorile rezistentelelor m-am dus cu gandul direct la o serie de semireglabile de pe modulul din poza de mai jos.....acesta are legatura directa cu potentiometrele si cu placa de la intrarea de semnal doar ca dupa corectarea zgomotului a scazut semnalul de intrare si automat puterea la iesire..in poza se vad 2 jumperi care mutati pe ceilalti pini anuleaza complet functia acelui modul ..banuiesc ca daca fabricantul a oferit aceasta optiune nu afecteaza cu nimic functionarea amplificatorului tinand cont ca fara el dispare in proportie de 90% zgomotul de fond iar amplificatorul functioneaza in parametri normali ....astept un raspuns ...stima http://i40.tinypic.com/11hx9vr.jpg

Link spre comentariu

Cu cit sint mai multe elemente in constructia unui amplificator, fie el de firma sau nu,cu atit este si zgomotul de fond mai mare.Intotdeauna am urit lucrurile complicate aiurea, si selectoarele de intrari "digitale", mai ales intr-o implementare proasta...Daca ai schema, eu zic sa incerci sa folosesti numai etajul final, fara alte "mirodenii".Daca si atunci ai zgomot de fond, fa altceva pe alimentarea din interior.Niste poze mai detaliate, nu ar strica

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări