electrod90 Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 salut...pe scurt amplif. are un zgomot de fond prea puternic atunci cand potentiometrele .sunt la maxim ..am incercat cateva variante pentru a depista,inlatura problema dar nu au dat rezultat ...am inlocuit condensatorii de filtraj ,am schimbat potentiometrele am scos toate cablurile de semnal si zgomotul e tot acolo ...ma gandesc sa schimb toti condensatorii de 10pF,100pF,22pF din modulul IN al amplifului dar mai astep cateva pareri din partea d-stra. De precizat nu interpretati acest zgomot de fond ca fiind un barait sau ceva de genu ...este un simplu zgomot de fond dar parca prea amplificat ..va multumesc Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Nu are nicio treaba cu condensatorii ci cu modul in care e configurat etajul de intrare. Valorile rezistentelor, tranzistorii si operationalele au fiecare contributia lor la nivelul de zgomot. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 ai o bucla de masa posibil undeva de nivel mai scazut si la maxim e pregnant zgomotul deoarece este amplificat si brumul respectiv.. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Nu e bucla de masa, a zis ca nu baraie. Link spre comentariu
devdas_india Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 daca amp e cu tranzistori,mmmm,totusi scoate corectorul de ton,ce model de amplificator ai/? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Daca nu esti in stare macar sa citesti titlul topicului si sa cauti 30 secunde pe google abtine'te de la a mai posta. Amplificatorul pe care il detine el este unul profesional, si nu are corector de ton. Doar volum pe fiecare canal si atat. Link spre comentariu
devdas_india Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Daca nu esti in stare macar sa citesti titlul topicului si sa cauti 30 secunde pe google abtine'te de la a mai posta. Amplificatorul pe care il detine el este unul profesional, si nu are corector de ton. Doar volum pe fiecare canal si atat.asae domnu inteljenta Link spre comentariu
electrod90 Postat Ianuarie 21, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 ...nu e bucla de masa,cunosc fenomenul dar nu e nu barare....as vrea sa spun ca pe langa etajul de intrare mai are 2 module, unul care cred ca transforma din analogic in digital si invers cu circa 16 integrate operationale care ar putea fi de proasta calitate ...HEF4066BP 12buc , MC14028BCP 1buc , MC14532BCP 1buc si inca un modul alcatuit doar din componente SMD NE5517D 2buc, 7buc 4560. Sunt incepator in domeniu daca am scris tampenii corectati-ma ,cei care au mai multa experienta poate cunosc calitatea acestor integrate,daca nu sunt bune cu ce as putea sa le inlocuiesc sau daca mai merita facuta vreo investitie ....stima Link spre comentariu
electrod90 Postat Ianuarie 21, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 mersi Th3_uN1Qu3 cand ati precizat de valorile rezistentelelor m-am dus cu gandul direct la o serie de semireglabile de pe modulul din poza de mai jos.....acesta are legatura directa cu potentiometrele si cu placa de la intrarea de semnal doar ca dupa corectarea zgomotului a scazut semnalul de intrare si automat puterea la iesire..in poza se vad 2 jumperi care mutati pe ceilalti pini anuleaza complet functia acelui modul ..banuiesc ca daca fabricantul a oferit aceasta optiune nu afecteaza cu nimic functionarea amplificatorului tinand cont ca fara el dispare in proportie de 90% zgomotul de fond iar amplificatorul functioneaza in parametri normali ....astept un raspuns ...stima http://i40.tinypic.com/11hx9vr.jpg Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Cu cit sint mai multe elemente in constructia unui amplificator, fie el de firma sau nu,cu atit este si zgomotul de fond mai mare.Intotdeauna am urit lucrurile complicate aiurea, si selectoarele de intrari "digitale", mai ales intr-o implementare proasta...Daca ai schema, eu zic sa incerci sa folosesti numai etajul final, fara alte "mirodenii".Daca si atunci ai zgomot de fond, fa altceva pe alimentarea din interior.Niste poze mai detaliate, nu ar strica Link spre comentariu
electrod90 Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 da ai dreptate e cam complicata fara sens ... cred ca acel modul este un limitator si ampliful functioneaza bine si fara el a disparut zgomotul si parca nu mai am asa mari distorsiuni la putere acum e foarte ok ...va multumesc pt bunavointa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum