Vizitator sorin_ss Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 buna seara, intrucat am vazut in acest forum foarte multe informatii utile, si intrucat ma pricep si eu cat de cat la electronica (multumita cercului de electronica de la Casa Pionierului) va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema. mi-am achizitionat o placa video cu coole ctandard cu 2 pini. dar fiind f galagios am decis sa-l inlocuiesc cu altul care spre dezamagirea mea are mufa cu 4 pini, pe placa video, langa mufa cu 2 pini exista loc pt una cu 4 pini dar fara ei lipiti pe placa. cum as putea sa conectez cooler-ul nou cu 4 pini? va multumesc Link spre comentariu
devdas_india Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 ce model de placa ai ? vrei sa pui un coler care are 4 pini,stii pt ce sunt aia 4 pini de la coler / ? Link spre comentariu
davidut5 Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Pe placa ta video la mufa cu 4 pini, nu lipsesc doar pinii ci si alte componente. Poti pune noul ventilator pe placa de baza la fan carcasa, daca ai mufa libera. Placa de baza, daca are 3 fire la mufa poti baga ventilatorul cu 4 fire, si cu un program de monitorizare a temperaturii poti controla acel ventilator. Link spre comentariu
Vizitator sorin_ss Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 cei 4 pini sunt pentru controlul turatiei si sunt pt ventilatoarele PWM. Au 4 fire: negru, rosu, albastru si galben. placa video este leadtek nvidia gt430 si are mufa cu 2 pini respectiv negru si galben. am legat din mufa cooler-uli cu 4 pini doar pe cel rosu si negru si merge dar merge pe turatie continua. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum