Vizitator MihailSer Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Daca puteti sa ma ajutati cu descrierea mai detaliata a schemei de mai jos... Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Este scheme unui aparat de masura cu afisare digitala, cu circuit integrat specializat ICL7107. Este intalnit in majoritatea aparatelor de masura. Link spre comentariu
Vizitator MihailSer Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Asta am inteles, dar pe mine ma intereseaza daca se poate o descriere mai detalita a functionarii, adica cam ce fac componentele de acolo.... va multumesc . Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Asta nu este descrierea schemei ci descriere functionala Link spre comentariu
Vizitator MihailSer Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Poate sa-mi spuna cineva ce rol are tranz Q1 BC 337, ce face ? Link spre comentariu
palcu ion Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 e pe undeva Q1 si nu se vede? Link spre comentariu
costi002 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 oare unde este acel tz? eu nu il vad, am nevoie de ochelari? Link spre comentariu
emilberculescu Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 "costi002" nici eu nu vad tranzistorul poate ne trebuie douaperechi de ochelariOricum ICL 7107 nu are nevoie de tranzistor extern pentrua functiona .Si pentru colegul nostru : functionarea detaliata a circuituluio gasesti in datasheet . Link spre comentariu
costi002 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 acu ca ma tot uitai dupa acel Q, m-am uitat si la partea de alimentare si am ramas oarecum .... nici nu stiu cum sa ma exprim.Ok, deci bag +12 V cc intr-un traf si obtin 5V cc? exista traf-uri de cc si nu stiu eu? cred ca ma doare capul. Sau acolo nu trebuie sa fie +12V ci 12v ca (asa ar mai merge) ? Link spre comentariu
Vizitator MihailSer Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 ma scuzati am gresit eu, am scris aici pentru alt subiect, m-am grabit, scuze. Vroiam sa va intreb ce rol au R4 si D2, as vrea sa-l calibrez ca sa-mi afiseze pe cei doi digiti doar de la 0 la 10, cum pot face asta ? Link spre comentariu
costi002 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 r4 si d2 , cf datasheet-ului fac o referinta de tensiune externa. Link spre comentariu
Vizitator MihailSer Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 multumesc ! dar C7 ? este condensator de decuplare sau ce anume ? Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Orice condensator cuplat pe barele de alimentare, intre + si - sau intre+ si masa sau intre - si masa este cond de filtraj.Ce vrei sa iti afiseze de la 0 la 10? Volti, amperi, kilograme? Ca sa intelegi incerc sa dau o explicatie simplificata (colegii cu experienta, nu ma luati la misto, vreau sa il fac sa inteleaga fara cuvinte din dex-ul tehnic):circuitul asta este un comparator+codificator+afisor. Adica, compara tensiunea de la intrare cu o tensiune de referinta, o codifica digital si o afiseaza. Si daca masori rezistente tot o comparare de tensiuni vei avea, intre referinta si caderea de tensiune pe rezistenta masurata. Link spre comentariu
Vizitator MihailSer Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 multumesc frumos pentru lamuriri;) Link spre comentariu
Vizitator MihailSer Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Pai am un traductor cu un senzor de CO si imi afiseaza pe 10leduri intensitatea gazului si vreau sa atasez si volmetrul asta pentru a-mi afisa si digital, si vreau sa-mi afiseze de la 0 la 10 , totodata cu ledurile... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum