Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu merg boxele la orga--- Help

Vizitator mareankorgpa800

Postări Recomandate

Am o orga si cand am bagat microfonul in clapa mi s-a intamplat ceva ca nu se mai auzea dintr-odata in boxe...Merge sa bag castile in ea si si statia. Boxele le-am incercat si merg, cineva a zis ca mi s-au dus finalii la ea. Nu ma pricep la electronica, stiu ceva de baza doar. As vrea sa aud o parere avizata sau sa stiu cat ar costa. Stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• __farad__

3

• remus68

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Atunci nu este nimic in neregula. Asa este construita clapa. Daca ar merge si boxele ei, care sunt orientate inspre tine, microfonul ar capta si sunetul emis de ele si ar aparea microfonia (se manifesta ca un fluierat sau se aude in ecou).Foloseste amplificatorul si orienteaza boxele in asa fel incat sunetul emis de ele sa nu "bata" inspre microfon (la puteri mari asta nu va impiedica aparitia microfoniei decat daca distanta pana la boxe este suficient de mare).

Link spre comentariu

Nu am folosit statie sau mixer pentru asta, doar boxele incorporate in orga si a mers timp de 1 an de zile fara probleme. Nu stiu care ar putea fi problema. Sa fie finalii arsi? stima

Link spre comentariu

Daca erau finalii arsi nu se auzea nimic in nici un fel. Da`ca a functionat cum spuneti atunci este probabil ca s-a dezlipit ceva pe placa si cand introduceti microfonul se intrerupe. Desfaceti orga sio vedeti daca se misca mufele de microfon si casti. O lipitura care a cedat se observa prin faptul ca pinii piesei se misca.

Link spre comentariu

Lipiturile sunt stas, atat la mufa microfonului, cat si a castilor. Nu misca nici una dintre ele. Ar putea fi mufa de microfon in scurt? Sa o dezlipesc de tot de pe placa? stima

Link spre comentariu

E ceva oricum ciudat la ea, cred ca tot are un scurt ceva pe placa, dar tot ma mir ca ea merge cu casti sau prin stiatie bagata. Nu mai cupleaza pe boxele ei, am auzit in momentul in care nu a mai mers un parait incet. Care credeti ca ar putea fi cauza? stima

Link spre comentariu

Mufa castilor ar trebui sa aiba cite un contact care intrerupe functionarea difuzoarelor atunci cind se introduc castile. Daca merg castile, trebuie verificate acele lamele care fac contact; poate s-au deformat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări